Friday, March 6, 2009

EestiPoiss

Kaunist päikeselist hommikut teilegi,kelle peale Issanda päikse sära hetkel ei ulatu!Kodukülas Nõmmel too lausa leegitseb taevas.Ja Hommiku Tele pajatab kuulsast Barbie-nukust,kel 9.märtsil 50.juubel tulemas.Ennäe imet-tähtsal plastist daamihakatisel isegi oma eriesindaja Eestis olemas on-Tiina Karjahärm nimeks.Mida kummalisi ameteid !Seni arvasin,et väga kaunis daam Doris Kareva on parima minule teadaoleva töö peal-UNICEFi eriesindaja Eestis.Siis,kui eelmisest ametist ära saadetud proua Marika Valk äsja temalt koha üle lõi,ma enam nii kindel pole.Milline oma tööpostilt hooga minemalöödav poliitikusõber võiks küll Barbie esindajannalt kunagi ameti üle võtta?Kahe-käe-daami (raskekaalulise) Marika sattumine sinna oleks üllatus kogu maailmale. Ja Eesti ületaks vaevata uudiskünnise AFP e France Presse kohaliku esindaja Anneli silmis...No tema peaks nüüd laiemalt valgustama hoopis seda tõika,et noor venelasest jalgpallur Jevgeni keeldus minemast Moskva klubisse palli veeretama,kuna seoses sellega nõudis Kremli pisike peremees temalt Eesti kodakondsusest loobumist(!?)No ütle sa veel,et venelasel on Eestis paha elada,et piinavad ja topivad võõrast keelt suhu ja nööpnõelu küünte alla. Peab ju tal meil siin mõnza olema,kui jätkab jalgpallimängu Nõmme Kalju meeskonnas.Võtaks mütsi maha nii ausa mehe ja ta väärt ülestunnistuse ees!!Et klenskid, sirõkid ja revad,ärge kurat valetage,blin! Ja nüüd keelest ning kirjandusest: Tallinna väisasid just Aleksandr Puškini järeltulijad Belgiast,kes esindavad sealset sihtasutust vene keele kaitseks ning tulid meile andmaks üle auhindu neile,kes seda siinmail väärt.Oleks tarvis Zvanetski teravat sõna või vähemalt maestro Priit Aimla vestet Maalehe rubriigis TohuvaBohu,kus satiirik sarjana päevakajalisi teravusi ilmutab. Pole ju normaalne,et pensioniea künnisel vene mees räägib vaid prantsust ning eirab-unustab hetkega saatejuhi palve lugeda mõni rida surematu luuletaja mõnest luuletusest. Mis mind just hämmastas:kui läks lapsena Belgias üles kasvanult kooli, oli prantsuse keeles suutnud öelda vaid Tere.
Geenius,mõttehiiglane olen mina,kui koolipõlves ekskursiooniga nädalavahetusel Lätit väisanult suutsin kodus öelda naabrite keeles Tänan ja Palun,teadsin sõnu Tänav ja Jäätis.Kuujagu Riias veetnult suutnuks vist kohvilauajutugi ära rääkida !Kommunistlik kahekeelsus torkas silma,kui vene keele kaitseks tegutseja ise sellest keelest ei hooli.Lausa puhmaskulm -Breznevlik suhtumine: oleme rahu kaitsel,aga oh kuis vajaksime head sõda!
Vana Aleksandri saatjanna-Marika Madeleine Puškin oli samast ooperist-Kaitsen kah vene keelt,aga ei räägi.Mul ei ole sõnu-aga teil?
Ohh neid venelasi!
Õnne naistepäevaks asjaosalistele.Ja küsimus Lassi Liisule,kel olnud ja on Hunt Kriimsilma 9 ametit.Kas oled Barbie-nuku usin õpilane-tal on olnud ameteid koguni 108!
Jääge terveks!
Sama siin. Tervitustega
teie Neemo.

No comments:

Post a Comment