Wednesday, March 25, 2009

EestiPoiss

Servus,blogihuvilised!Enne Poola suursaadikuga trehvamist vestaks kodusest autokoolist AAA.
Anneliisi
Autoõpetuse
Algtõed
Kus vennad Karl Karusüdamed Patrik ja Sebastian teavet pluss igasugu kogemusi hangivad.Alul,koju saabudes, on teooriatunnid.Õpikuga ja Mimmiga,tutvudes sarjas Minu Esimene Raamat valminud ja autoõpsi ostetud teosega kus neljarattaliste töösõidukite pildid ja nimedki sees. Hoolega korratakse autoõpetaja järel nimesid autokraana,ekskavaator, kopplaadur jpt.Siis leitakse üles kõik sõiduautode margid teisest teosest, mille nurgas erutav ja prääksuv autosignaal.
Pezoo-auto, Fiat, Bee Bee Bee ja Mersu ning paljud muudki on juba tuvastatavad. Eile näitas Patrik ühele autole ja teatas:Zolta.Liisa oli hämmingus:mis sa ütlesid?Kolla,noh,seletas Pätu ja näpp rändas taas kollasele autole.Õps oli nii mõistmatu,et ei viinud kokku zoltõi- värvi ning kollast !
Pärast algas praktiline sõit.Mehe asusid stardirivisse oma plastautodel istudes ning ootasid lubavat märgutuld.Kui õps hüüatas:roheline,start!Oligi kihutamine alanud koos kannapööretega kamina ees.Millest parajad kraaped põrandalakile tekkisid ajendamaks diskussiooni-millal küll me nooredmehed selle korrastavad?
Siit ongi paras vastuseta küsimuse mant kollata teise ligi. President Ilves küsis retooriliselt tänasel Pilistvere Kivikangru küüditamismonumendi avamisel:mida peaksime tegema,et see ei korduks?
Keegi ei vastanud.Mina tean-tuleks koju tagasi passitada viienda kolonni seltsimehed firmast Nocnoi Pazoor,kuna isegi küüditamisvagunid on plaanis restaureerida !
Aferistikamp katsus äsja pressis kilgata,et küüditamine oli eestlaste endi üritus(?)Nüüd, Berliini müüri 20.aastapäeva puhul ootan neilt järgmist avaldust:Berliini müüri püstitasid vabatahtlike ehitusrühmad ENSVst.Sest Goebbels,nende ideeline juht olevat öelnud-mida suurem vale,seda usutavam!
Tagasi olme ligi.Äsja tuvastas pealinna elektrisäästu-komisjon,et pole mõtet linnavalgustust säästes lülitada välja suure käraga vöötradadele aretatud turvavalgustust(!?)Kas selleks oli vaja luua kõrgepalgaliste ametnike komisjoni,kutsuda kokku eriti helgepäiseid otsustajaid?Oleksite mulle helistanud,kirjutanud,joonistanud-oleksitegi saanud sama vastuse. Jumalamuidu, heast tahtest.Sest polegi vaja teha loomkatseid valgete hiirtega,kui ilmselget lahendust otsitakse.Venelastele heideti ammu ette,et rahva üleviimisel kommunismiteele olnuks vaja teha laborikatseid valgete hiirtega.Kui meil olid Joel, Jensu ja Berka alles väikesed ning laagriülem Leonid (sotsialismilaagrist) jutlustas:oleme teel kommunismile.Siis hambamehed väitsid: toidunappus ja tühjad poeletid on seletatavad sellega, et teele kunagi kuigipalju moona kaasa ei võeta (!)
Huvitav,miks vene seltsimehed sellele rajale tagasi kipuvad?
Miks neid häirib suht korrastatud linnamiljöö ning korralikult varustet kauplused?Kas Pihkva oblasti tase etaloniks?
Käige ilmas ringi ja arenege.Kui Euroliit taas liikuda lubab.
Hunt siis nendega,kui refrään ära tõlkida.
Parimat!
terw.
Neemo E.Poldre
vabamõtleja

No comments:

Post a Comment