Thursday, March 12, 2009

EestiPoiss

tervitab:moens,kutid ja mutid!Sorry,kui keegi solvus.Näiteks mina pole sugugid solvund,et saldejumsid firmast Laima mind pidevalt organist sikutavad.Kuidas sikutavad,küsid sina,ebateadlik.Aga vat sedasi,et määrivad vana Kalevi magusavabriku jahimail Eestis oma kaupa pähe oma igasugu rõvedate trikkidega.Teades,et meie,põhjanaabrid oleme altid igatmasti hõlptulule(on meil ju salarelv/koduõpetaja Armin Karu), katsuvad nad igal võimalusel meid peibutada oma riivatute olmeloteriidega.Paar aastat käis Laimal suur trikitamine küpsistega.Pakub präänikupakki ja kirjutab selle pakendile:võida midaiganes summa...cashi,söö präänikut ja loe raha!Ostab lihtsameelne eestlane sellise paki,avab ja loeb kupongilt:Haistan maismoka lähedust !
Haista p...a, kuuevarbaline!röögatab petetu,kes ka kümnendast pakendist sama teksti välja koorib.No kaua võib,küsib Riisalu-poiss õigustatult.Samas võin röömsaste nentida,et keegi tarkur on lätlasele maakeelde ümber pannud vana (eesti?) anekdoodi.Läheb mees külas olles õuele pellerisse. Kemmelengi kappi,noh.Kükitab kohale ja loeb enda ees teksti: vaata selja taha! Pöörab ümber:vaata paremale,teisal:vaata vasakule!Ja seal-mis sa siin keerutad, s...u ilusti!
Sama siin selle tarbija-loteriiga.Mida sa krt tarbid!Käi poes ja too meile ära oma raha!Täna siis sefiiri eest,kus kuuekohalise numbriga kupongilt loed: Proovi uuesti.Järgmise pakiga võid võita kymppitonni.Lätlastel on meist raskemgi:nende pank Parex Banka varises. Meie Pakri pank püsib vast mõnda aega veel...
Kui jutulõng juba MaSu elik majandussurutise pääle veeres.Ei meil ole Lama, nagu põhjanaabreil äsja.Masu on kui koolieeliku kaisukaru või jänks : armas,hellitatud,tiba nurtsunud ja trööbatud,kõrvust äralutsitud, karv lötakil,aga ikka armas,sest oma. Kaisuloom MajandusSUrutis,noh!
Ja sellega tahakski UnZip koos elada,nagu ise väidab !Vat Albioni maad on tabanud kuri kiskja:see Krahh-pabahh!Jõle elukas, noh. Kes firma Tallinna Vesi ostnuid kodo väntsutab ja käsib inglismannidel võtta minusugusteltki penskareilt toda viimastki kahtkümmet kronu.Kui täämbä läksin tasuma veearvet koduküla Nõmme Postkontorisse,teatas teenindajanna:kas teate,et alates märtsis pean teilt võtma 20 eeku teenuse tasu?Käisin seal juba väga ammu - miks minna panka,kui veemüüjal leping postiplikadega.On siis nendegi eksistentsil lisamõte,ei likvideerita head asutust.Kui vana lonkurpässki aeg-ajalt käib pappi pillamas...Aga kui kuri Krahh-pabahh, kui Contral kombex öelda, on kõigutamas isegi Big Beni ning tõstmas üle kallaste vana Thamesi voogusid,tuleb meil solidaarselt ühe liidu elajatena plekkida,mis meilt küstakse. Sest Heimars Lenks kulutab oma energia tädi Mootorsaagimi ohjeldamisele ega hoia enam vee hinda ega teenustasusid kontrolli all.Mis siis ikka-on ju teisigi jookisi. Kes käsib juua vett,kui aktsiisitõusu järsust hinnalisast heitunud kaupmehed on hundijalavee hinna langetanud tagasi 60 eeku lähedale.
Proska,alkašid!
Nagu on kombex öelda Vanadel ja Kobedatel!
Parimate tervitustega
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment