Friday, October 25, 2013

Olen ma siis endiselt loovisik ehk mitte

tekib minul ja ligi poolel tuhandel eesti ajakirjanike liidu liikmel õigustet küsimus taaskord  just nüüd, loovisikute seaduse vastuvõtmise künnisel. Postimehe tänases juhtkirjas põhjendab Urve Eslas läbi keeruka mõttekäigu,et kuna Sisyphos oli õnnelik, usub ta Albert Camus kombel me ajakirjanike kohta sedasama.Kas Langi-poisi nuputatud seaduse vastuvõtmise järel suudab ta oma veendumusele kindlaks jääda, kavatsen küsida daamilt otse ja kohe läbi mailboxi.
Miskipärast tundub,et proua pole me loomeliidu liigegi,vastasel korral puudutanuks ta oma kirjatükis valitsuspartei sünnitatud karjuvat ebaõiglust mis ei lase eesti ajakirjanikel  aastast 2014 rakenduva uue seaduse õnnetunnet vabakutselise loovisikuna kaifida.Miks, sellest allpool.
Minul, vanaonul seevastu pole õnnetundega eraelus miskit murepoegagi. Töömees Martin paneb puuri sahisedes paika olmeruumide sanseadmeid, tööd jätkub vist tänaseks ja homsekski. Kuna ripplaed on nokitsemist vajavad lahendused ning viimased pintslitõmbed nagu maalide puhul ikka olulised, läheb otste kokkuvedamisega veel nati aega.
Remark.Miskipärast tundub,et kultminni pealiku käsul on tema jüngrid teinud hoolsalt kodutööd-ning uue seaduse projektis  on kajastatud et kui loomeliidus on 40 prossa mingi teise kontori elik  sündikaadi liikmeid, siis selline liit uude seadusse ei kvalifitseeru. Lõhnab selle järele et kuna meid mõne aasta eest  kellegi salakavala ja/või äraostetud seltsimehe abil miskipärast meelitati ja sobitati  ametiühingute keskliitu, siis on siin  peidus salakaval põhjus miks tülikaid, alailma tippkuttidele raskeid küsimusi esitavaid pahasid ajakirjanikke riigipiruka juurest eemale peksta ning mitte anda neile toona seitsmesaja tuhande kroonini ulatunud riigiabi. Nüüd vaja mul liidu pealikult Ernitsalt kähku välja uurida kas on võimalik vigade parandus või jäetakse meid peale tunde,järeleaitamise tsooni.Viimase kolme ajakirjanike kongressi delegaaadina olen mina hääletanud muusse ühingusse kuulumise vastu, väljaastumise poolt, saamata aru mis tolku meil sellest, kuna a/ü liikmeskonda kotivad meediaväljannete omanikud täie rauaga. Sest ametühisused on tõkkeks nende omavolile ja teel rikastumisele neid orjavate kirjatsurade arvel.Viimati, maikuus, võtsin isegi puldis sõna,nõudes sellise olukorra lõpetamist, sest aastal 1984 astusin mina siiski loomingulisse liitu.
Nüüd peab uurima, kas ja kuidas saaks me liit sest kavaldatud taagast vabaneda nii kähku kui võimalik.
Sellist kindlat kurssi peab teie paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment