Wednesday, October 23, 2013

Halastamatut kriitikat meie haridussüsteemile

teeb ühe maineka pealinna kooli direktor Kaido Kreintaal,kes kisub ühtlasi lahti ka minu valusa hingehaava.Ta toob välja selle et meie haridussüsteem põhineb endiselt paarsada aastat vanal jäigal ainete hierarhial/tipus matemaatika ja keeled,põhjas loovusained/ mille eesmärk on valmistada ette ülikooliprofessoreid...me proovime sageli teha ka baleriinidest matemaatikuid, andmata endale aru selle tegevuse viljatusest ja mõttetusest.
          Mõni sõna selgituseks.Ka minu kooliajal olid sarnased pürgimused.Minustki, agarast kooli seinalehe toimetajast katsuti teha matemaatikut.Mis päädis sellega et mu tragi mate õps Mehikas teatas kogu klassi ees-Enno,sa oled niii loll,et mul puudub tahe sinu peale aega raisata...Sedasama poleks saanud väita eesti keele, ka vene ja inglise keele ning keemia ja füüsika õpetajad, sest need hinded olid mul tugevalt plussis.Vähese vaevaga, ent matemaatikas palkas ema mulle 7. või 8. klassis eraõpetaja et ma üldse edasi pääseks...Tehnikumis oli pärast seevõrra lihtsam, et ma juba üht-teist õrnalt taipasin.
Kuidas hakkab kooliskäimine sujuma pojukestel, keda täna hoidsin,on vist vara öelda. Õpihimust need noorsandid veel ei pakata, lugemishuvi vaja juba äratada. Kui Mimmiliisa luges eile neile ette lõigukese krimiromaanist mis tal parasjagu pooleli,oli Patrik küll põnevil,sest juttu oli laibast ja politseinikust. Veidi kippus ka ise pärast teemat  edasi uurima, aga siis põnevus rauges.
Kui tahate teada kuidas sünnivad meie elektriarvetele kõiksugused lisandid mis seda lõppnumbrit kosutavad,lugege kuidas peab tegutsema.Olete ettevõtja ning käivitanud rohelise elektri tootmiseks mingi puidugraanulitel  vms tiksuva kombinaadi.Ühel ilusal päeval kohtute mõjukale parteitegelasele lähedalseisva isikuga,kel ülesandeks hankida sponsoreid miska parteikassat kosutada, maailmavaadet tugevdada.Too mehike kinnitabki et kui pillate oma kaukast sada tuhat krooni peavoolupartei tarbeks, pole valitseval klikil raske heategu nagu kord ja kohus ka hüvitada, kasud on annetajal.Nii lähebki, kummitemplina käsitsetav parlament seadustab puidust elektrit tootva ettevõtte kasuks taastuvenergia tasud mis kogutakse tarbijailt.Nüüd tiksubki hakatuseks nutika särtsutootja Graanul Invest kaukasse 0,4 mln eurot aastas.Juba on käsil teema toetuste taastamisest täismahus,mis vuhistaks meie kõigi,  elektritarbijate taskust hinnanguliselt kuus miljonit eurot aastas.Näete siis kui tulus on esmapilgul altruistlik abiliigutus õigele parteile. Maailmavaade,mis suunatud rahale, on ikka väärt igasugust toetust. Ja raha tuleb, kuhu ta,s jääb.
Meest, kelle ajurakud hävinud, huvitas vägagi teema NUTIKAS SEADE ASENDAB AJURAKKE. Sellest et funktsionaalse elektristimulatsiooni ortoos ehk neuroortoos tuleb appi, tehti esmakordselt juttu tänases printmeedias. Keila taastusravihaiglas on nüüdsest kasutusel Balti riikide esimesi taolisi abivahendeid,kuid Soomes on ortoosid laiemal tarvitusel.
Kui mõistsite,siis mina olengi see mees,kel ajurakud kustunud,tuhmunud,lõpetanud.Tasub vist oma taastusravi tohtrilt dr.Nikitinalt pärida, kas ja kuidas saan end taotlejate sabastikku ehk järjekorda sättida.Väike optimism tõstab jälle pead, tunnistab
paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment