Wednesday, October 16, 2013

Ei midagi uut siin Põhjataeva all

nii mõtlesin ma täna lahvatanud uue poliitskandaali valguses. Kui hommiku - uudistest selgus, et vastulöögiks võimupartei afääridele/kommetele tasuda oma eriti ustavale liikmeile töörügamise ja hingede püüdmise eest operatiivauto kaartidega leidis vastaskaevikuis pesitsev keskerakond, et on hea võimalus autoostuloa võimaldamise asemel anda tublimale välja invaliidi parkimiskaartid. Mõnele eriti raskelt vaegurile koguni kaks- nagu sm.Kutser sai. Ühe ajuinvaliidsuse eest, teise aga oletatava füüsilise puude eest mis ei võimalda elata tavainimese kombel ning parkida auto sinna kus nemadki. No nüüd sai selgemaks miks pärisinvaliide nagu allakirjutanu vaja hirmutada mingi LEPPE trahviga. KEEGI TOOMPEAL, PARTEIKONTORIS LEPPIS KELLEGAGI KOKKU,ET IGA PÄRISINVALIID TOOGU ÄRA 31 EUROT.Siis saavad need, kes pole invaliidikaarti ära teeninud, tasuda ise oma auto parkimise eest ning linnakassake aiva  kosub.
Roosakaspunase parteiudu levitajad on ikka hirmsad minevikuorjad küll, kui punapartei kombel omi asju ajavad ning parteilaste elujärge kosutavad.No ei unune  need privilegeeritute autoostuload ega kingitud korteriorderid, preemiareisid välismaale ega hüved erikaupluste jms näol.Nagu näete, kasvuruumi veel küllaga.Operatiivauto kaart tähendas ju vanasti karmi dokumenti pealdisega KINNIPIDAMISELE JA KONTROLLIMISELE EI KUULU.Mispeale võmmidel jäi vaid kulpi lüüa ning vabandavalt isandamehe/seltsimehe auto ees kõrvale karata...
Mede pojukesed aga kasvavad lausa mühinal. Eile tabas Patrik remondimees Martini trepi peal suitsu tegemisel. Astus ligi ja küsis-Kas tead, et suitsetamine on tervisele kahjulik.Mees naeratas ja päris vastu - Aga kas sa tead et kommisöömine on kahjulik sinu tervisele, hambad lähevad rikki.
Päeval kui Järve selveri ees peatusime enne ujulasse minekut, uudistasid äsja koolis lugema õppinud rüblikud kõiki reklaamkirju fassaadil ning veerisid neid meile kuuldavalt ning suure andumusega ja põhjalikult.Ning kui Sebastianiga esirinnas sammuti meie remondisolevasse apartementi,päris too- kuidas te siin küll elada saate. Ja hetk hiljem-kui tihti te üldse koera välja lasete...
Millest see küsimus, jäigi meile hoomamatuks.
Tänane päev oli huvitav seetõttu, et väisasime õeraas Annikaga ajakirjanike liidu keelesektsiooni koosolekut. Kus oli teemaks uue ÕS-i sünd ja tegemise valud.Maire Raadik Eesti keele instituudist Mõndagi huvitavad ja uudset sai lahtiseletatult üles tähendatud.Muuhulgas tekkis märkmikku seegi tõdemus,et ratsionaliseerimine on mõistuspärastamine,mille suhtes allakirjutanul tõsiseid vastuväiteid elik teisi näiteid.Kus ratsimine oli sisuliselt hoopis muu tegevus,nutika nipi abil rahalise eripreemia väljateenimine/küll mõistuse abil,kuis muidu/. Ka oli soovitet sõnade hulgas ORGKOMITEE, mis juba keelekorüfee Henno Meriste arvates sulaselge ning taunitav russism, millel pole kohta eesti kirjakeeles.
Ajakirjanike liidu keelekoosolekute veteran alates sitastest seitsmekümnendatest
teie ustav paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment