Thursday, October 4, 2012

                                                           Uskumatu üllatus
tabas ilmselt kogu mu paljukannatanud rahvast kui tänane printmeedia pakkus pommuudist.Et Euroliit on loonud sandarmiüksused rahvarahutuste mahasurumiseks, EuroGendFor nimeks. Alusepanijaiks Holland, Portugal ja Prantsusmaa. Kriitikud võrdlevad funktsioone juba Gestapo ja KGB-ga. Rumeenia ühines selle  ülivajaliku projektiga 2008, Poola ja Leedu esialgu veel partnerriikidena ses ühises rahvavastases paadis. Pole siis ime, et meiegi võimueliit tellis enesekaitseks eriotstarbelist,soomustatud, veekahuritega varustet tehnikat. Kuna neil  vesi oli ahjus juba mullu,ei saa keegi väita et Stenbocki klubis ei mõisteta rahva meelsust. Saavad aru küll,ja kuidas veel.
Eurotädi Ojulind püüab end puhtaks pesta kui kõneleb tolerantsusest teistsuguste vastu.Möödanikku pole hajunud fakt,et kord mitte ammu hurjutas ta Tartus mustanahalist korvpallurit,mispeale too südamepõhjani solvus...Kas blondy mõistis ise oma väärtegu või kajas see Bruxelles,i koridoridest vastu ja rikkus renomee. Arvan, et siin on pigem süüdi poliitiku Ida-Virumaa taust kus teistkarva inimestest eriti ei hoolita.
        Hoolivust inimese vastu ei paista ka valitseva klike kummalistest otsustest.Kilgates Eesti odavaimast elektrist unustatakse justkui ära arvele lisatud koormised. Kõrge käibemaks, roheenergiatasu, aktsiis, ampritasu, siis mõõtesüsteemitasu ning lõpuks võrgutasu. Ei saa täis ega lähe lõhki, ütleks vanarahvas südametäiega. Sest just nimetatud lisatasud ongi vajalik mänguruum,et kasvav elektrihind söödavamaks muuta.Aga pole ju vaja, kui oled eliitkodanike ehk oma klubi poiste palgad joonistanud sellisteks nagu bojaaridele meelepärane.Ja rahu majas, mis asub kõrgendikul.
      Paremat maailma ma niisiis oma lastele ja lastelastele siia maha jätta ei suuda.Veits etema kodu küll kui remonditeema kord lukku pannakse.Kaunis helesinine unistus oleks see küll, kui noorema tütre pere kord vanaisa majas maanduks. Eduardil oleks seal ülal selle üle küll heameel. Loomulikult ka minul. Kes ma ehtinglaslikult kinkisin maja pojale,lastes tütrel minna mehele ja oma elu ise üles ehitama. Et Berit ise seda mu renoveerit pesa üldse ihaldaks,  ma küll ei tea.Ent taas Nõmmel elada passiks talle küll-ikkagi südames kodusem tunne. Rohuneeme krunt pakuks küllap neile vajalikku mänguruumi kui rahalises vääringus mõelda, et oma majakrundi ost taskukohasemaks muuta. Aga see on juba teiste inimeste teema kes neid probleeme kunagi lahkama kukuvad.Minu kaardipakis ongi tugevamad lehed otsakorral.
Parafraseerides tuntud laulukest-Kuidas käib teil see mäng, küsib paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment