Saturday, October 6, 2012

Rahvusvaheline sündmus

on Nõmme vanaonu Enno Poldre tänane 65.juubel, nagu kirjutasin just Mari Pyykkönenile Tamperesse vastuseks temalt tulnud õnnesoovile. Sain just näpud klaviatuurilt kui helistas ta isa,mu vana semu Simo ja paiskas terve me elamise täis ülelaheklubi poiste palavaid tervitusi.Kohe laekub ukse taha lillekuller,kes toob mo Liizale,eilsele sünnipäevalapsele sülemi lillekesi, vast kelleltki tundmatult austajalt, nagu ma märkisin.
      Aga hommikune internet oli pungil kümnetest headest soovidest ning õnnitlustest paljudelt tuttavatelt ning neiltki, keda tean vaid nimepidi. Andra Veidemann kui esimest üllatajat  nimetada.Mart Juure headele soovidele vastasin, et tänu temale sain vastsest Postimehe Juurikast teada,et Sandor Liive on mees, kes elektriga piinamisest teab kõike.
Mina-mees arvan kah teadvat nii mõndagi.Küll mitte elektrist,aga lollidest ideedest.Kuigi ma mõtlesin sellest plaanitavast Saaremaa sillast juba eos, et jabur mõte.Sest kes katab tohutud hooldekulud kui euroonud rajatise raha siiamaile paiskavad.Silla jäätumine külmal ajal jms hooldemured oleks kohe riigieelarve kukil. Aga kes sellele mõtles kui miljoneid kroone sillaehituse uuringuisse suunati/raisati.Hea seegi et inimesed said tööd ja palka, maksudki laekusid loodetavasti meie riigikassasse-ja majandus elavnes. Järgmine surnult sündinud vasikas oli jabur mõte et Tallinna ja Helsinki vahel võiks olla merealune tunnel.Tuumasin kohe et kui venelaste gaasitoru pistmise mõte Läänemere põhja keerutas üles palju kirgi ning vanu meremiine ja oletatavat põhjamuda,ei sünni sinna ka mingit totrat tunnelit....See tunnel on paganama ebarealistlik projekt,leidis täna lõpuks ka majandusminister Juhan Parts.Politseiülemad omakorda selgitasid pärast mitmenädalast uurimist välja,et pealinna bussirada mis märgiti maha trammiteele Viru ringist Tõnismäe poole on absoluutselt jabur-miks pista ühissõidukid kolmandasse ritta,kust vaja tihti karata tagasi bussipeatustesse. Minu juhiluba ABCDE ütles kohe, et jabur mõte mis ei kannata kriitikat ega teostamistki. Justkui juhiks linnatransporti endisel B-kategooria juhiloaga songisepad.
       Toodud mõnest näitest piisab,miks paadikaptenit ei võetud suurte poiste klubisse,otsustajateringi.Sest minu targad mõtted ei passi kuidagi kokku  nende kodukootud ja maavillaste spetsialistide ajuvabade suurte  projektidega.Pole ma mingi skeptik, kuid jalgu maas hoida ajal, mil teised pilvedesse pürgivad, pole ju patt,arvab teie
eakas paadikapten,see juubilar Neemo E Poldre 

No comments:

Post a Comment