Thursday, October 11, 2012

Kurioosumiks peame kutsuma

uue liidu poolt ellukutsutud võrdõiguslikkuse voliniku institutsiooni ja väljavalitu mõttetut kuju.Pealtnäha justkui naiskodanik,mõtlemisvõime ja tegude poolest sootu ning ajuvaba olend, kes asja pärast tõstatatud küsimust menetleb üle paari kuu ega leia vastust, aga Apollo raamatupoes käis momentaalselt sättimas paika korralagedust, mis seisnes raamatuväljapanekute klassifitseerimises Isad ja pojad, Emad ja tütred, eraldi ka  perenaiste ja vanavanemate lektüür.No midahullu zoovolinikku,hüüatab paljulugenud eestlane südametäiega.
Meenutaks eilse blogikande  probleemiasetust õpilaste väljendusoskuste arengus-peredes ei loeta üheskoos raamatuid, ei arutleta sisu üle etc jne.Kussa tohidki oma peaga mõelda kui kõrgestitasustatud asjapulk teab ja juhendab.Ju on talle Bruxelles,i asjameeste poolt käsulauad ette pandud kuidas raamatuid müüa ja mida esijoones lugeda.Vägisi kipub pähe mõte,et eelmise liidu asjamehedki väitsid-tänu meile on teil,tsuhnaadel, lugemisoskus. Siis tundus, et lollustega kaugemale minna pole võimalik-aga näe,onju.
      Saldejumpside ees on valik-kas asutuda euroraha-ämbrisse või mitte.Keegi tundmatuks jääda soovinud eesti majandusekspert osales Riias Baltimaade finantskonverentsil ning hoiatas kuuevarbalisi,et see ämber kipub jala otsas kolisema hullemini kui meite oma. Sest garantiide maht juba hirmuäratav ning ulatub kahe triljoni euroni, kusjuures meie liitumise aegu oli viissada miljardit.Näete nüüd kuidas nö ridadevahelt tõde välja ujub. Kes eesti rahvale neist hukatuslikest kohustustest enne rääkinud on.
Pöörduks parem teisele lainele ja pajataks rõõmustavaimaist seikadest.Projekt Kodu Korda sujub tükati hoogsalt, eile astus uksest välja paar nädalat me elutubades sebinud maaler Naadi, täna hommikul sisenes parketimeister ning kella üheksast alates töötanuna on keskpäevaks pea lõpuni valmis väiksem,kaminatuba. Samas ootan tagasi elektrionusid,kes lõpetaks lülitipaigaldused ning tuleks teiselt korruselt alla elektrikilbi maandusjuhtmega.Alarmivend on järjekorras, siis peaks olema tee lahti Jõuluvanale, sest sisselamine ning inimliku elukorralduse taastamine just võtabki selle kuujagu päevi, mis punamantlis habemiku visiidini siis  jäänud.Kuidas lähete ise vastu aasta teisele olulisemale pidupäevale pärast jaani
küsib paadikapten Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment