Friday, October 12, 2012

Ebavõrdsus ruulib endiselt

Mäepealsed interpreteerivad või viljelevad kaksikmoraali. Oma sissetulekunumbreid kosutada soovides ei vaevu nad küll mingeid avaldusi kirjutama, kuid just ülalt on tulnud ettepanek seoses valitsuse keeldumisega taastada matusetoetused-kirjutagu avaldus see, kel surnu ärasaatmise tarvis raha napib... Apelleeritakse vist  sellele, et uhke eestlane ikka naljalt raha paluma ei tule. Või äkki siiski tasuks ametnikearmee töölauad katta nende anumispapritega, las siis näevad. Kuhu oleme jõudnud oma üliliberaalse turumajandusega kus rahvalt kogutud  raha kaob justkui suurde magistraaltorusse..On kokku arvatud, et aastal 2011 teenisid välispangad meid koorides ca 760 mln eurot puhast,millest me riigieelarve ei saanud sentigi. Kõigi ettevõtete kasum oli samal aastal ca 2,8 mlrd euri.Kehtinuks kasvõi 10-protsendine tulumaks, saanuks me riik ca 280 mln eurot. Kes siit varjatud tulu elik musta raha kooris võite ainult arvata.Mingil müstilisel moel kadus aga mullu suvel ära valitsuspartei valimisvõlg 721 237 euri.Kas see summa uppus Narva Elektrijaama uute hirmkallite katelde kahtlase ostudiili arvatavasse vahendustasusse, mis lükkab vist Partsu Juhani ministritoolilt.Või tassisid Rootsi pangad maksuvaba tulu osamakse oravarahva parteikontori tagauksest hiilides kilekottidega  tagasi, tuvastagu uuriv ajakirjandus.Kahtlustan, et pigem on parteikassa täitmisel ikka  Juku näpp mängus, sest miks muidu viskus Esimene Andrus kohe uljalt  ambrasuurile kui nõuti Partsi tagasiastumist.
Jätame suurtele poistele nende suured mured. Mul siin omajagu peamurdmist, sest elektrionud ikka kadunud, kuigi lubasid täna tulla otsi kokku siduma.Kaks lülitit ja teleriantenni pistikuühendused veel teha,siis on kilbi maandusega aega kuni külmade tulekuni.Ehk viis minutit enne seda.
Aga uus põrandakate kosub ja võtab ilmet,tempokalt ning kauniste.Tasus tahta
kinnitab teie paadikapten Neemo E Poldre
          Eelneva pika jutu taustal,milles pajatasin riigi raha väljavoolust ajal,mil ligi 60 tuhat last kannatavad tühja kõhtu, likvideeritakse elutähtsaid riiklikke struktuure ning kingitakse raha väidetavalt vaesuses siplevaile lõunaosariikidele kui oma õpetajad ning tohtrid streigivad, meenub sovjetiaegne pilapildike Inglise ajalehest, kus maikasärgis ja püksata lüheldane sovjetiriigi juht Nikita Krustsev lehvitab alukaid ning hüüab KES VAJAB VEEL MEIE ABI.

No comments:

Post a Comment