Monday, October 8, 2012

Joome ära

on viinakuul esiletõusnud lipukiri. Pärast seda kui lihavastased rohenäpud, teisisõnu veganid, rebisid kilbile slogani Sööme ära ning soovitasid kõigil viis peotäit rohetoitu päevas põske pista..Alkoaldis eestlane,Sveijki rahva järel Euroopas teiseks jäänud alkolemb ei suutnud seda bakhanaali rahulikult pealt vaadata ning sirutas kohe oma käe napsiampulli järele.Viinakuul kaineks jääda-no way.Lõpetaksin oma lakkamatu juubeliteema tänase  tõdemusega, et kuigi mu kodused alkovarud olid tavakohasega võrreldes ülirikkalikud,ei suutnud me töökas synnakollektiiv manustada kuigi erilist kogust. Red Label whiscy jäi täitsa puutumata, kauamängivast hundijalavee-valgest suutsime hävitada vaid poole. Teise Hennessy müts jäi pähe ning vaid Gin,i putlil kippus põhi paistma.No veiniriiulil oli tarbejooke veel omajagu, mille poole ei kiiganud keegi. Üldrahvalik üleskutse jäi täitmata kuigi partei ja valitsus loodab pidevalt tõusujoonele suunatud alkoaktsiisiga ronida õnne tipule, et suurte poiste palgad ikka tasemel püsiks. Mis meil neist, oma neerud ja maks ikkagi kallimad  kui isakeste heaolu. Kitsas ring sünnipäevalisi pidas eile ka teise päeva pidu, kuid nüüd juba humalavee tilgakesega.Mul endal ravikuur pooleli ning poole suuga võtmine juhtinud mõõdukate parteisse, kus käilakujuks oma hääle Kaug-Põhjas ära joonud vana Tarand. Olude sunnil küll, sest sovjetireziim katsus sealseid ebainimlikke talvitumistingimusi polaarjaamas leevendada ohtra piiritusepakkumisega.
              Napsijutult üleminekuks pakun multitalendi Mart Sander juhtumit.Kes on maalivõltsinguskandaali selgituseks pakkunud küll üht, küll teist versiooni. Mäletatavasti oli galeriiomaniku esimeseks õlekõrreks pahatahtliku assistendi versioon, kes peremehe tagaselja kasutanud tema pangakontot sobivate taieste sisseostuks ning vaba aega nende ümbersigneerimisteks.Vaid hea tuttava inimese renomee hoidmiseks ei taha Mart avaldada tema nime...Kuid uute signeeringutega taieste reklaamimiseks oma telesaates ei säästnud Sander värve kirjeldamaks noid nö eesti kunstnike sotsrealismi kajastusi.Juba ta siis teadis oma võltsinguga varustatud kunstist moel või teisel,usun. Või see teine telelugu ühe suvalise vanatädi seinal Tallinnas avastatud Köleri eskiisist,mis suure skandaali puhkemise järel siirdus eksperiisi ja sinna jäigi...
Tänase päeva uudis on vastne paljastus galeriiomanikult. Oksjonile minevad taiesed ostnud galerii öövaht, kellele tänu  kunstiteadmiste avardumisele usaldatud internetihanked. Tal olnud ka hea juurdepääs võltsimisvõimalustele  /Sic/ ning soodsad tingimused. No comments, kuigi loll on see, kes vabandusi ei leia.
        Millega vabandab end välja kurikuulus Eesti Energia,kes teostab lausa pressingut oma ebainimlike tingimustega elektrilepingute sõlmimiseks.Kuigi majandusminister ise on neid haukunud ning öelnud,et selle lepinguga tema  ei kiirustaks,on tänase Päevalehe esikülje ostnud elektrisandorid otsustanud lisaks kohtumistel vanuritega pähemääritud lepingutele pakkuda allkirja andjaile peibutuseks tarbijaloteriid, millel peavõiduks Samsungi 9.seeria sülearvuti.
Veel huvitavat. Arvamusliidrid küsivad,kas lisaks maarahva teenindamiseks tiirlema pandud röntgenibussile, prillibussile ja pangabussile ning kauplusbussile tuleb lõpuks ka selline buss, kes korjab kokku viimased maale elama jäänud visamad asukad. Hea küsimus, mina saadaks enne seda teele ka krematooriumibussi...
Et mu naljad ei kisuks väga jubedaks,lõpetab tänaseks
teie paadikaptenist valvehumorist Neemo E Poldre

No comments:

Post a Comment