Monday, October 25, 2010

EestiPoiss

tunnustab kahte teistest kolleegidest arukamat riigilt kogujat.Jaanus Marrandit nimelt,kes oma hüvede eest hoolitsemise kõrval ka vaesemaid sugulasi märganud.Ta väidab,et toidule peaks käibemaks olema vaid üheksa protsenti(?)Pole see mees asjata reisinud Soomest Suurbritanniani,kus kogenud meite omast pisemat käibemaksustamist.
Peaksime tunnistama,et senine maksupoliitika viinud meid ummikteele. Eestis on peetud riigi ülesehitamist omaette väärtuseks.Tegelikult oleme saanud endale hoopis lihtsameelse riigi,mis hoolib rohkem karmidest makromajanduslikest väärtustest kui omaenda inimestest.Tsitaadi lõpp.
Aga noid mõtteid jätkaks.Arstide Liit tunaeile protestis kahemiljardilise raviraha ülejäägi vastu riigikassas,mis sunnib ravijärjekordi pikemaks.Töötukassa on seadnud eesmärgiks koguda varuks seitse miljardit.Ja seda olukorras.kus töötu abiraha piirdub tihti napima kui tuhande krooniga kuus,ca 70 000 tööta inimesest saabki abiraha vaid 14 000.Pole ma eriliste mustade prillide kandja,kuid valesid otsuseid märkaks ka pime inimene.Näiteks ei huvitu Stenbocki poisid Läänemerel kulgevate tankerite ohutusest,mille tagaks kohustuslik lootsiteenistus naftabojaaride endi kulul. Fakt on,et lõunameredel seilanud kaptenid ei mõista liigutada täislastis tankerit siinseis jääoludes.Kahe reostustõrjelaeva asemel soetasimegi pelgalt ühe ja usume kaljukindlalt,et justostetud vahendite: ATV ja labidaga suudab Päästeamet rannikuid puhastada.Pealiskaudseltki mereasjandust tundev saab aru,et vaid ühe laevaga merel naftareostuse kogumispoome kokku ei vea.
Miks hoidutakse lootsiteenistuse pakkumisest naftavedajate endi kulul,on allakirjutanule täiesti arusaamatu.Kui kaldalejõudnud reostus on hävitanud linnud ja ranna on kogu puhastusaction sada korda kallim!
Täna võimulolekut nautiv erakond lubab kaotada keskerakondliku vaateaknamaksu, mida Tallinna Kaubamaja tasub viiskümmend tuhat aastas.Kas see on probleem,millega eeltoodute kõrval/asemel TEGELDA?
Kelle huvides lahatakse pseudoprobleeme? Throuth is out of here aga valitsus salgab juhtunut,väidaks Mölder ja Skalli...
Olgu siis seekord sedapidi
lõpetab teie metskapten
Neemo E. Poldre
P.S.Teine riigimehelikku tarkust ilmutanud riigilt koguja Mark Soosaar on märganud,et looduskaitsealadele suvemaju ehitavaid miljonäre EI HEIDUTA PISI-TRAHVIKE 18000.Vaid ehitise ja maatüki riigistamine või miljonitrahv.Viimast pooldab ka minister Jaanus Tamkivi.Olgu lõpp kuitahes milline,Kanajevi-suguseid ülbikuid tuleb ju kuidagi korrale kutsuda.

No comments:

Post a Comment