Tuesday, October 19, 2010

EestiPoiss

jumalakeeli palumas:kui mul nüüd ja edaspidi rahateema jutuks tuleb, ärge te mingil juhul kurtmisena võtke! Omadest kogemustest ju teate,et nutt ja hala on kehvad abimehed kui kuri karjas. Ja inflatsioon kolmehobuserakendiga traavib,olge kindlad. Kui alles esmaspäeval läksite põletikuravimit Kamiren ostma linnast apteegist ja teil pold ligi 137 krooni,siis järgmisel teisipäeval küsitakse Nõmmel Tervispluss apteegis juba 198 eeku. Kui loete a-apteegi ajalehest,et Omega3 kapslid omatoode neil ja seetõttu vaid 88 eeku kallis,siis ärge uskuge.Sest sama, trükivärske Terviselehega kohale jõudes avastate Kadaka Selveri a-apteegist juba hinnaga ligi sada(?)Lisan:kui olete Hansapanga paroolikaarte saanud tasuta,siis uue nimega Swedbank küsib juba kolm kümpsi.Taas veendute,et mitte euro ei tõsta hindu,vaid AHNUS.
Suurest ahnusest oli murdmatu liit krabanud kokku midaiganes maid, alates Kuriilidest ja Karjalast ning lõpetades me oma koduvillase, armsaste eetrilõhnalise Setumaaga.Parandamatu optimist,endine karjalane Veikko Saksi esitles eile Rahvusraamatukogu nurgasaalis toatäiele ligi sajale huvilisele oma raamatut "Karjala ja Petsamo tagastamine".Õhtut modereeris mu vana hea tuttav Juhani Tamminen, Eesti Ajakirjanike Liidu liige kui minagi,vahepeal siinmail meile krimiuudiseid treinud tallinlasest soomlane.Herra Saksi on uurinud põhjalikult ajalooseiku kuidas suur naaber soomlast väntsutanud ja tänagi väidab,et Talvesõja algataja oli just Soome Vabariik(?) Ta peatus pikemalt vajadusel nõuda murdmatu liidu järglaselt, Putini Venemaalt välja kompensatsiooni nii Talvesõja kui Viiburi aladel inimväärse elu hävitamise eest.Kuna meie improviseerit vabaduse ja venevastasuse õhtul olid osalemas ja aktiivselt sõna sekka väitmas ka Jüri Estam ning tema ekstsellents suursaadik Mart Helme,oli mul kohati tunne,et kohe astuvad sisse pisikese nuhipoisi koolivennad kolmetähelise organi luurekoolist,punased lõkmed frentsiserval, ja me kõik saame tasuta matka suure kodumaa kaugeimaisse paigusse. Üheotsapiletiga.Vahepeatusega kurikuulsas kinnimajas Matrosskaja Tishina.Teate küll seda jubedat ja kõledat piinakambritega hallitrellihotelli Neevalinnas?
Kuulates musta stsenaariumit Emakese Venemaa pahadest päevadest,mis mamuljat huku poole nihutavad,tuli mul peale välkvalge hetk.Kui Puutja & Co tahaks tõesti minna ajalukku Suurte Inimestena, oleks neil nüüd parim võimalus.Jätaks konnasööjatelt ostmata dessantlaeva Mistral ja kahe sarnase aluse ehitamise litsentsidki. Selleasemel, nende rahadega pluss energiakandjate suurmüügist tulevate finantsidega tõsta vene majandus jalule ning riigi prestiiz sellele levelile kus nad seda näha tahaks. Ja iga vene inimene tänaks ning avaldaks lugupidamist allameetrimehest alampolkovnikule tema panuse eest riigi ja rahva elu edendamisse.
Aga paraku pole ma temale see "tark mees taskus" ning KGB kool ei lubaks tal teha muud kui täna teeb.Et vaatleb Anna Politkovskaja suguseid tõearmastajaid läbi optilise sihiku,ei tagasta Petsamot, Karjalat, Setumaad, Königsbergi ega Kuriili saari ning mitte Mandzuuriatki.Loetelust selgub doominoefekt,mille tooks kaasa uute kivikeste pudenemine Isakese Dzugasvili kokkuseatud mängulaual.
Suurte Poiste mängud ent esinduvad Viasati kesköistes porrides,mida vaatan vahel solvumisest,et kulutusi nõudva SatikaTV käest pole muud eriti nõudagi. Ja vaatan,sest olen telepurgikulude tõttu jäänud ilma headest eesti teatrite suvelavastustest,milleks füüri nappinud. Uudistan,milliseid innovatiivseid lahendusi on suguelu suurkujud hakanud kasutama kui akte vormistavad.Ja tuvastan,et südaöiste näitlejate silmis ei peegeldu mitte rõõm heast tööst toreda partneriga rambivalguses,vaid sageli ärapiinatus ja rutiinist tulnud tüdimus kui konveieritöölise näos. Harva jaksab mõni silm ka särada kui niutsatusi kuuldavale lastakse.Vahelduseks tuuakse tekitennise raundi mõni briketikutt või habemik pokuvana. Et oleks vaatajal ikka lõbusam.Aga ühtegi XXL daamikest pole suudetud/tahetudki segapaarismängu meelitada.Euroliidu zoovolinikul oleks siin tublisti peamurdmist,miks karvaste ja suleliste seas taoline ebavõrdsus läbi lööb.
Euroliit suuri pahandusi meilegi tõotab.Just praegu on Saksamaa,
Prantsusmaa ja Itaalia arutamas Putini taotlust slaavi inimestele vabakäigustaatust omistada.Janukovichi Ukraina küll Euroliitu ei pürgi,kuid on juba üleeuroopalist vabadust hohollidelegi taotlemas. See on meie omariiklusele hingekellaks,sest kaks ja poolsada tuhat rändtirtsukest kummastki riigist ei jäta Maarjamaal kivi kivi peale kui piltlikult öelda.
Härra Helme jt arvamusliidrite mure oli tõsine,ses pole kahtlust - need mehed tühjajuttu ei tõuka.
Resümee:tundkem rõõmu,et saime elada suht normaalses
rahvusriigis,suht omatahtsi.
Kui muud seigad välja lükata.
Mida aeg edasi,seda jubedamaks kisub.
Sorry,et musta stsenaariumi maalisin.
aga helgemat ei näe
teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment