Friday, October 15, 2010

EestiPoiss

järjest igatmasti kutseid selekteerib ja nuputab:keda võtta,keda jätta.Täna k.13 pidanuksin olema Värskas,sealse piirivalvekordoni vastvalminud kopteriplatsi avamisel.Sõjasulasele kinkis üle kaheksa mln maksnud strateegilise rajatise suur semu ja ülemus USA.Mind kutsusid Siseministeerium ja USA Suursaatkond.Politsei-piirivalve ühendamet muidugi ka.Miks ma heas seltskonnas ei figureeri,on vaid järsu külmalaine teene.Soomes,Mikkelis mu kohvikupidajast semu Paavo kodumail on 20 cm lund juba.Mujalgi see liiklust häirimas ja autosid teelt minema libistamas.Meenub kaunis suvenädal 80-ndail kui elasime Lepa Leoga nädalakese laheda Paavo suvemajas tema koduõue servas.Hommikuti ta kohvikus pruukosti haukasime, sest olime head semud-aatekaaslased Eestist. Tema armsad vanarauasõbrad, kes vastrestaureeritud pruuni Pobeda mootori käima said:endine Pobil sõitnud taksojuht Lepp tabas ära, et süütenurk vale ja seepärast Soomemaa autotargad seda põrisema ei saanudki.Olen kuulnud,et Paavol tervisega üsna kehvakesed lood.
Riisalu-poisil ent pole häda:tema katamaraan Nordeal koos Tätte ja Matverega ümberilmareisil purjetab,kuigi peaks riigilt kogujana tööl olema.Ent valijatega ta ju kohtub-mõlemad laulukutid pardalt ei pääse.Reisisaatjana töötades ikka ühiskonnale kasulikuks osutub too Meie Mees.Teine pank,Sampo,kreatiivselt toimetanud,nõudes seal kontot omavailt kuid mitte kasutajailt "passiivsusmaksu" 180 eeku poolaastas.Kavalpea linnaisa SaviEts,keda Postimees ja Ekspress koos kolgivad kui rannamiis rotti,võiks pealinna bordellides mitte käivaid meeskodanikke kah sama maksuga karistada-ikka passiivsuse eest! Kenad neiud juba lebavad,aga te ei astu sisse ega proovi selga nagu ülerõivastereklaamid eestiajal hüüdsid(?)Mõlemad eelmainit väljaanded mõnitavalt seletavad kuidas Maarjamaa pankadest saanuks va Hundisilm miljonilisi laene hoopis soodsamalt kui Kaiseri-poisilt. Keegi ei taha öelda,et jänesehaagid salarahaga hoopis teistmasti diilidena näivad. Rahapesu on äri nimi,kui valehäbita välja paisata.
Rahast veel.Mida rohkem mõtlen viimatise Balti jaama R-kioskist napsatud 7-miljonilise Bingo loto võidu pääle seda enam süveneb tunne:kurat,mind on ju paljaks varastatud! Mõelgem:soojustsalvestav kaminahi,uus piirdeaed ja aknaalune terrass oleks justkui korraga piizdu pandud,nagu Marion Kättemaksukontoris äsja lõimununa väitis.Esimest korda siukest väljendit kuulsin,originaalis ju "spiizdili" öeldaks Ja koos varemmainituga läks loojakarja ka võimalus võtta Liiza elulõpuni töölt koju.Kuna täna öösel jälle südant valutas ning hommikul enne tööpäeva tohtri manu kontrollima läks,miks mootor jukerdab.Vaesekesel pole ka lihtne virvendada kolme tööposti vahet: Pilatesesse,pärast Forumisse,vahel ka lillepoodi. Ja nii igal nädalal selle nimel et elementaarne majandustoimetulek tagada.
Markko Märtini autofirma,Subaru esindus Autospirit võtnud käsile vastulöögi."Suurim Subaru keskus" teeb "parima pakkumise" (kui konkurendi omaga võrrelda:"meilt ostetud autole kolm aastat tasuta hooldust") Siis kas kõrvaltvaataja kah hoomab,et kahe diileri vahelt must kass läbi jooksnud,küsin ma.
Olnuks poisid edasi ühes paadis,leppinuks nad kokku,et kõik Subarud saavad kolmeaastase tasuta hoolduse sõltumata ostukohast,aga ei.Nii ei läinud,härrad vannutatud mehed.Aga miks? Kusagil on too kurja juur vat tollepärast. Usun,et tõde ei jää varjatuks nagu Kennedy mõrv ja Estonia salapärane hukk. Nõmme turu põlengut taha mitte meeldegi tuletada,jääb seegi kesikute saladuseks.
Täpsustuseks:Mikkeli suvemaja oli hirmkauni järve kaldal otse linnapiiri taga.Ja kodukrundi servas,nagu öeldud.Vat nii tasub elada.Ja algav talv üle elada,mis minu koduõuele just lumekribusid puistama kukkus.Lumivalge Sissy igatahes tuppa sooja põgenes.Ja minu arvutitoolilt peremehe soojust ning silitusi ihkab.Juba paari tunni pärast on siinsamas sihkerdamas pojukesed,kes täna papa Enno hoole all,sest Liiza laekub hiljem ja lapsevanemad lahkuvad omiasju ajama.Õhtut veetma.
Jääge mõnusaks
soovib igavesti teie
metskapten,eruautojuht
ja freelancer
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment