Sunday, October 24, 2010

EestiPoiss

raporteerib,et eilne Metropolitan Opera etenduse ylekanne Tallinna Coca-cola Plazas,see viietunnine imeline-ulmeline ooper Boriss Godunov,kus vöörastemajas pakuti ohvitserile ja rändmunkadele veini,aga tegelt vast joodi toobitäis alkot näkku,vist samagonni, ning kukuti ymber.Teises stseenis aga olid Poola ylikute pannad rõivastet kui Napoleoni päevade Josephined,lavakujunduses domineerisid peentes salongides lausa tänapäevased puust pargipingid,mis tihti kaunistavad Maarjamaa aedades kaminaymbrusi.Nojah,norida ju võib,ent osatäitjad olid tänased kuulsad vene lauljad, nii et kogu ooper läks igati täie ette.Peaosas Rene Pape.Kauni teatriöhtu pointiks tuleb tödeda,et ma ei saa enam inimestest aru.Kui fuajees hakkasin ringi kaema,et kas Liiza läks tualetti ehk,astus mulle ligi ontlikuis rõivis vene noorsand,arvata kolmkymmend aastat vana,ulatas visiitkaardi öeldes: ma tunnen sind ja kukkus koos minuga astuma uksest välja,järele vahepeal ilmunud Liizale.Tuli alla välistrepist ja vantsis me kõrval,kuni teatasime et mingu jumalarahus oma teed,me ei tea teda ega tahagi.Raputasime maha.Olin mures, sest polnud mul ligi ei taskusireeni ega gaasiballooni.Midagi tavatut võinuks olla armiga näos mehel ju meile veel varuks... Aleksei Revin,ytleb ta nime mulle eile pihkupistetud visiitkaart mehelt,kes nägi oma läikivate silmadega välja kui lisadoosi jahtiv narkar.Ja kelle eilne ootamatu pealetykkivus näitas kätte,et öhtul ei tohiks me keegi nii kaitsetult liikuda. Kaitsetuiks on jäänud haiguste eest ka me koolilapsed.Keda kimbutab kooliarstide puudus.Nii et nyyd võeti vastu otsus saata koolinoored hoopiski perearstile kontrolli.Kes punnivad vastu kuna lisaressursse ei antud."Kuna perearstide vastav pöördumine pole jõudnud Haige kassani" Tõesti,haiged lood.Peale selle,et kontrollmõõtmisi ja -kaalumisi pidavat nyydsest tegema kooliõed (?) Vat sellises kriisis tahaks elada iga poeglaps,keda uurib ta klassiõde või mõni aastakest paar vanem kooliõdegi.Mulle see sobib,ütleksin siin Andrus Ansipi kombel.
Meie tulnuka äriprojekti traagelniididki paistavad uuele Kremlile tänu eurole kenasti kätte,nagu lootsingi juba suvel. Sai just selgeks,et Eesti miinimumpalk on madalaimaid ELis.Tänu Eurostatile paistab kaugele,et MIINIMUMPALGA ARVESTUSES oleme koos Bulgaaria,Rumeenia,Leedu,Läti ja Ungariga kogu uue liidu tagumises otsas.Eesti miinimumpalk on 278 euri,Lätis 254 ja Leedus 232 euri, Luksemburgis aga 1683 euri.
Nii et uut Kremlit teil tillitada ei õnnestu,seltsimehed! Fakt na litso.
Aga peagi saabub olukord,kus meilt pole enam mitte kedagi Hiinas.Heiki-Marju jõudsid öösel k 2 Shanghaisse.Täna käisid Beritiga linnatuuril,ärides ja trahteris.Berit saatis mulle ilusa messidzi. Heiki lähetas Liizale moblasse piltsõnumi Berkast ja Marjust, kes istumas mingis kohvitoas või trahteris.Nii et illos päiv olli.Nii meil kui neil. Aga homme väisavad nad Beriti juhatusel Expot.Ja tunahomme on Heikil Hiinas esimene töine päev- nõupidamine.
Minul on homme english,ka peaksin käima oma ylikooli KKI-s.Et vormistada oma uus loengukava.No kui Issanda ilm kui täna,miks ka mitte.
Jääge terveks ja toimekaks
soovib teie Neemo E. Poldre
metskaptenist autoajakirjanik
kel puudub väljund autopressi
artiklile "Sada aastat Eesti autojuhiluba"
mille tarvis materjal käepärast
koos saja-aastase juhi Maxiga
kes vanuripäevi veetmas Kurzana hooldekodus.

No comments:

Post a Comment