Saturday, October 9, 2010

EestiPoiss

pärast sunnitud pausi taas klaveri taha end sättinud.Kui pliidil ja ahjus tunaeile sünnipäevaroogi valmistama kukuti ning kõik köögi tarbijad voolu kallal järasid,lõi järsku poole majast pimedaks:köök ja esik ning allkorruse kolm pistikupesa jäid särtsuta.Ka minu arvutitoide. Abiks oli pikendusjuhe mis lubas pliidil tööd jätkata ning vältis angerja-ja hoidisepurkide sulamise.Peaaegu ööpäeva voolunäljas olemine sai punkti eile õhtul,kui noorte peretuttavast elektrimees, väga tark vene noormees oma riistakastiga meile tuli, indikaatoriga pistikupesades kolades mõne hetkega, tol õhtul lausa süttimiseni elutoas ülekuumenud pistikupesa, tuvastas ning sulanud juhtmed uuesti vooluringiks muutis.Noomides,et miks meil vajalik ülepingekaitse elektrikilbis puudu on.
Paraku pean siia otsa pajatama juhuslikult leidud arvutisaitist mis juhatab tema kaasmaalasest ekstremisti blogile kus keegi Juri jurialhazz.livejournal.com/16221 lausa jahmatavat teksti pillab. Kirjutades kord luule-,kord jutustusevormis kuidas siinsed muulased väidetava apartheidiga sõdiks. No on ikka üllitised,mis KaPo elik Kavalate Poiste pärusmaani ulatuvad. Otsest rahvuste vahelist vaenu õhutades. Riigivastalisele ülestõusule ja mässule kutsudes.Relvile kihutades,nii et saabki selgeks,miks Stenbocki poisid peavad vajalikuks eesti mehi korraga kahel rindel treenida, relvadega ümberkäimist harjutada.Kaltspäid karta polegi põhjust kui omamaised terroristid siin kasvavad.
Mina näen siis Moskva-meelsete ajalooõpikute koolitavat mõju,et viies kolonn nii ründevalmis on. Ja ka põhjust,miks eesti koolis nüüd lõpuks tahetakse hakata võitjate nooremale põlvkonnale päris ajalugu õpetama. Sest kaua sa ikka kahele kooselavale rahvusele viitsid kahte erinevat tõde kuulutada?
Meie pojukesed ent esimesi samme haridusteel astuvad.Eile valis Patrik raamaturiiulist juturaamatuks aabitsa mida Mimmiga sirvida. Ja hakkaski pihta. Veerib E-e-r-o: auto, s-e-e-n: auto!Ja ega Sepo kah võlgu jää.I-s-a, sõrm rändabki mehe pildile: mees...
Kusagilt pead ju alustama:nii see kahekeelsus sünnib.Mõtleme üht, ütleme teist. Klassikalist näidet ma tooma ei hakkaks.
Või ehk siiski:Mõtleme Lenin,ütleme partei etc.
Põikaks parteijuhi lifestyle,i pääle.Tuntud Hundisilma isand, üks partevürst,jätnud deklaratsiooni märkimata nelja ja poole miljoni suuruse laenu,kuna olnud segaduses:naine jättis maha ja temal ununes tulubaasi selgitamine.Et tundmatult väljamaalaselt olla rahakest saanud.Juba teistkordselt,va kavalpea.Esimese korral oli tundmatuks jääda soovinud mehike andnud oma viis miljonikest justkui Olevi t. maja eest,milles lubas perekond Savisaarel edasi elada(?) Mingi nipiga libistas kesikupealik otsad vette.Täna ei räägi raha tagastamisest keegi,kuigi lahkunud proua tolle läbini kõdunenud onnikese tänavukevadel kokku lükkas. Ja sinna uut ehitist klaasseintega majakest rajab,kus klaveriõpetajaga uut elu elada.Ei suuda keegi selgitada,miks taolistel puhkudel mingist rahapesust räägitakse kui keegi tavakodanik müstilisi miljoneid liigutab? Ja pealegi oli värske pommuudis,et miljööväärtuslik Nõmme saab loa kruntide täisehitamiseks kuna rahahädas Tallinn vajavat hädasti uusi maksumaksjaid,kes me aedlinnakesse laekuks pesakesi punuma.Ja vist kaob siis ka oma õuemaa täisehitamise piirang miska poeg Jens saab korraliku autohoidla rajada. Mis täna tegemata,sest jalus too kitsendus oli. Kui noor Kõrvits praeguse majalaienduse projekti paberile maalis. Paadimaksuga kukkus vanaEts omast võttest selili: oodatud kümne miljoni asemel vaid niru 70 tuhat kogunes...
Nuputage teiegi
kuidas oma rikkusi rohkendada
Ja jääge terveks!
Endiselt teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment