Saturday, October 2, 2010

EestiPoiss

Meie moeikooniga,mede Lizaga eile ta asendaja-töökohal,Forumi ärimaja naisterõivaste butiigis mõnus vahejuhtum aset leidis.Slaavi uusrikaste uhke prouad jalutasid stangede vahel,kus odavaimad kleidikesed tuhandeliste sildikestega uhkeldasid,etemate hinna eest mõnegi autokese osta võiks.Aga mitte üks kallitest hilpudest polnud huviväärsed.Järsku kaeb üks sõbrantsidest müüjatar Liza musta kleiti:vat just sellist tahaks osta! Pole meil praegu midagi taolist vastab müüjanoorik malbelt(ega täi öeldagi,et Humanast too sajakroonine rõivatükk pärineb(?) Kus sa sellega,et rahapühakoja rahu rikkuma!Rikaste ja ilusate poodlemistuju hukutama!
Mina-mees ent täna hommikul end üpris lahedas tujus Tehnikaülikooli poole astuma seadsin.Kuhu mind kutsuti läbi oma Liidu,et näeksin Balti riikide karikavõistlust sumo-robotite mõõduvõtmises.
BalticRobotSumoTallinnCup2010 kui väga täpne olla.Peahoone aulas pesitsesid robotite peremehed elik võistlejad,kes oma tehnikat sättisid nagu vormel 1 boksis töötatakse.Areenile asuti kõrval auditooriumis, tatamiks must pehme kattega sõõr 1,5 m diameetriga.Selle keskele asetati klotsjad olendid ca15X20 sm kõrgusega 5...8 cm, rattakesed all ja mootorid ning batteryd sehen.Enamusel oli ka sahk ees,millega konkurent areenilt minema sahata.Üks oli praetaldriku-suurusel kettal ega liikunud, seisis ühel kohal ning podises justkui siil,ajades rivaali eemale. Kes tuligi ja puskis kui tige pull, aga teist nihutada ei suutnud.Ja lahkuski häbiga.Mõni sattus vastast maha tõugates nii hoogu,et ise sadas talle järele ja kummuli.Nimed olid neil väljendusrikkad.Kõige pretensioonikamalt esines Master of Disaster,ka Killer oli kuri poiss.Sioko ja Slayer seevastu malbemad.LocalBoy läks hasarti ja hüppas ringist välja.Chuck MR oli too,kes seisis ja tiksus,nuhutas siili kombel.Vastane Sioko jõllitas mõnda aega,siis tegi sääred.Üks mini-karbike pööras täitsa ära,kui oli vastase minema peksnud.Tormas hooga ringiratast ning potsataski pärast omast võttest selili.Tegin tähelepaneku,et lõunaaja liginedes läksid tormid ja tungid raevukamaks, kõik masinad pöörasemaks. Lausa kurjaks kui otse öelda.Slayer ja Killer pakkusid hoogsa etenduse, Brutusest pole eriti midagi vesta. Ent ma oleks tahtnud pojukestega minnes näha robotlikke inimkujutisi,kes alluvad häälkäsklustele ja kaklevad juppide lennates. Esialgu veel midagi sellist ei pakutud kuigi vaatemäng oli ajakulu väärt.
Käige ikka elu ilminguid uudistamas
ka seal kus elu ennast mitte polegi
pakub metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment