Wednesday, October 20, 2010

EestiPoiss

plaane sätib lähiajaks.Täna olen invaKojas Ungari õhtul,aga juba laupäevaks regan end invabussile et Saku halli Lõuna-Korea kultuurifestivalile sattuda.
samas mõttes vana lauluviisikest ümisen:
Viisteist pikka päeva
ja viisteist pikka ööd...vaid ongi jäänud päevani mil Liizaga"saame lapse" ehk Berit jõuab Hiinast koju.
Uskumatu,et olengi ära oodanud.Kuigi piiga lahkudes selles tugevalt kahtlesin.Ei mäleta isegi,millal täpselt läks. Ju aasta tagasi...
Saksa liidukantsler Angela Merkel näiteks ei mäleta ÜRO peamajja jõudes kunagi,mida ta äsja oma Hansudele ja Gretedele pajatanud(?)Berliinis öelnud ta,et multikultuursuse kontseptsioon Saksamaal on läbi kukkunud ning IMMIGRANDID PEAVAD SELGEKS ÕPPIMA SAKSA KEELE JA KOHANDUMA KULTUURIGA (tsitaadi lõpp).
ÜRO kõnetoolist kostab aga:"Rassilise diskrimineerimise vähendamiseks on Eestil soovitatav edaspidi kaaluda avalike teenuste pakkumist kakskeelsena,mitte määrata trahve keeleseaduse rikkumise eest ning korraldada rohkem tasuta keelekursusi.Mida Postimees täna resümeerib nii:"ÜRO komitee soovitab Eestile kakskeelsust" Ettenägelikkusega tegu? Sest just väljendas meie printmeedia usku, et Ukraina võib saada viisavabaduse Euroopaga enne Venemaad. Mina näen siin Euroopa suurte huvi luua Eestist puhverstoon majanduspõgenike tulva tarvis,kes hordidena lahkuvad kohe oma põlistelt aladelt niipea kui väravad avatakse. Seda hirmu tundsid ju kõik tsaarid,Breznev rohkem teistest.Kui Marina Vlady palvele avada piirid vastas:"Ah sa, kavalpea,tahad minuga kahekesi jääda?"
Lõpetaks lõbusamalt.Postimehe esiküljel on suur grupipilt Beriti hoolealustest,hiinlastest,kes koos esimese Eveliniga on hoidmas käes hiinakeelseid eesti muinasjutukogumikke August Jakobsoni ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldi muinasjuttudest.
Kas euroühenduse riikide üksmeel paljudes asjaajamistes on kah ilus muinasjutt?
Kakskeelsuse näite varal paistab küll nii välja.
Et tulebki pidu Nocnoi Pazoori tänavas?
Teie metskaptenil pole põhjust
ent teid tervitamata ei jäta.
Olge ja jääge,aga ärge saage!
Parimatega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment