Saturday, October 16, 2010

EestiPoiss

järjejutukest kirjutamas siin.Eile õhtul olidki pojukesed minu hoida. Esialgu.Sepo marssis tuppa ja sukeldus laual oma mudelautode maailma.Pätu võttis mul näpust ja kutsus. Köögist vaja toitu otsida. Kas sul salatit pole, küsib.Ent jutuks oli võileib.No pole, vastan ja otsin röstleiva ning hapukoore välja.Tema leiab suure porgandi ja riivi ning ütleb:sellest teemegi võileva.Ja kukume kahekesi riivima,tema hoiab riivi püsti ja teise käega porgandit, mida libistame ühisjõul piki riivi. Minul,ühekäelisel,ju muidu ei õnnestuks.Nagu tõeline kokk maitseb ta kohe nii riivtoodet kui hapukoort lusikaga.Siis moosime kokku üleleivalõigu ja lõikame neljaks.Et vennake ka saaks,ütleb ise.Pärast õpetab mind kuidas noad peavad seisma püsti noahoidikus.Kõik neli,lisab.
Näitleja- ja kunstnikuannet on noorsand juba ilmutanud,nüüd tulid ka kokaoskused ilmsiks.Külmlauakoka.
Kohe on ka Liiza jaol,kantseldab poisse edasi. Mina pühendun telerile, kuhu krimisaate tõttu ka pojukeste pilgud pöörduvad.
Hiljuti nägin Ekspressis pilte vana kaevuriasula Viivikonna tänasest trööstitust miljööst.Kui sõitsime sealt läbi kevadise Pressibussiga oli pilt samuti täiesti masendav. Lagunevad majad, umbekasvav peatänav endises stalinistliku arhitektuuriga asulas. Juba siis meenus,et me sõjakaaslane Mikihiiremaa tarvitab käsitsivõitluse koolitamiseks spetsiaalset treeninglinnakut,mis ehitatud oma maale täiesti tühjale kohale,kus pangad,kinod, kauplused ning kogu infrakstruktuur kui nõelasilmast. Tuliuued hooned ja elu-olu ilma elavate hingedeta justkui meie Kohtla-Nõmme või Viivikonna täna.Kus mõni üksik kurvameele persoon päevas paigast teise liigub,keda eemalt seiramas poolnälginud koeraniru või kassiroju.
Vat siukse depressiivse väikelinna asemele võiks suur liitlane oma sõjasulasele tänutäheks ehitadagi korraliku linnakese,kasvõi tolle üheainsama Viivikonna ja Kohtla-Nõmme, vahetuskaubaks. Ja amipoisid võiksidki käia siinkandis linna-lähivõitlust treenimas,meil ju drink ning beibed hoopis odavamad kui nende harjutuspaikades.Kasud sees kõigil.Meie kuivakstõmmatud riigikassal eelkõige-alkoaktsiisi just kergitasime.Ja endiste kaevurilinnakute viimaste asukate eel-eelviimased hingetõmbedki toimuks normull oludes.
Kas teeme ära,Ansip?
Kelle õukonnameedia jätkab vastase ja vastalise SaviEtsi karmi materdamist salapäraste rahaasjade pärast.Õgesti teevad,sest miks on Donile lubatud hämada kui teised olgu läbipaistvalt rahastatud: tänane tõde on see,et Hundisilma Eedule jääb kuus elamiseks koguniste 8431 eeku,mis on hulga rohkem kui tavakodanikule ettenähtud 4350.- Kuna vanaPaksu kuupalk olevat 40 tuhhi,kukub sealt laenuisand Kaiserile tubli protsendike. Naised Nõmme turul räägivad,et kõiksugu kinkekaardid aitavatki linnapeal vee peal püsida.Abiks oli ka WrisToursi sajatuhandene abipaketike,mille jäljed võiks KaPo kavalad poisid leida kui tahaks(käsk tuleks).
Jääge terveks
ja olge meheks-aga mitte minu naisele!
Parimatega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment