Monday, September 27, 2010

EestiPoiss

oli eile vähe kriitiline väljalüpsi plaanide suhtes,miska autoomanikelt kui superrikkureilt viimast tahetakse krabada.Ent mõelgem,kuipalju ullikesi roolis kükitamas.Ühel pole pole halli aimugi oma terviseseisundist.Teine ei suuda ka siis sõita,terve nahaga punktist W punkti C jõuda kui nina vastu klaasi ja kümme küünt ümber baranka surutud.Muidugi tuleb neile anda pika puuga kui kõrvalise asja elik moblaga end unustavad. Õppige sõit selgeks. Auto juhtimine on kunst,mida sajast juhist ehk 35 valdab,ei enam.
Et mitte jääda paljasõnaliseks,soovitan autosse istudes hakata jälgima juhi tegevust ning auto ebasujuvat liikumist -näete isegi, milles suured vajakajäämised.
Midagi jääb vajaka ka viimaste nädalate reklaamsõnumis kus Mariine Auto,vanim Subaru esindaja kilkab: meilt ostetud autole kolm aastat tasuta hooldust! Aga kuhu jääb Markko Märtini Autospirit,teine Subaru esindaja Maarjamaal? Kas kolleegid tõmbavad sedasi neile vee peale või teki pealt ära? Mäletan kuidas Ford Ülemiste nuputas müüa meie Fordi Keskuse klientidele odavmüügiautosid:saades kätte meilt ostjale tehtud hinnapakkumise serveeriti talle kümme-viisteist tuhat odavamalt sama Focus, mille olime oma laoseisust just maha arvanud. Ja sinna nahka libises ka mu tulemuspalk:kuus tuhat eeku kuus,mis oli ette nähtud avalike suhete ja turunduse juhile hea töö ehk nõutud kuuarvu müügiautode kokku saamise eest. Sigadus minu perekonna ja automüüjate palganumbrite suhtes-müügiplaan kõrbes ju neilgi.
Omamoodi sigaduseks lahterdan ka jätkuva kesikute sõja reformerite vastu(peaaegu et siga vers farmer,eks?) mis avaldub meediasõnumeis kus linna isad valitsust materdavad.Linnameedia rõhutab,et valitsus kardab linna töömesse ja miks valitsus ei huvitu Linnahalli kordategemisest. Tegelt on mängus nii pada kui katel.Kui eesel juhtub kahe rahakuhja vahele,ampsab tark poliitikalojus ju mõlemast.
Ja nii ongi,kui tsiteerida klassikut.
Varga mäele, nagu rahvas kesk linna laiuvat kõrgendikku kutsub on kippumas paljud.Kohe lükatakse sealt aga alla Juhan Aare,kes äsja valiti Rasvaliitu, peameheks.Eelmine,Vitsuti-poiss siputab vastu ja ähvardab kättemaksuga,sest Juss tema pudrukausist kulbiga haugata plaanib.Ja suure lõuatäie juba saanudki ühe lõpetamata filmi eest, mis poole milli jagu sisse toonud aga ikka lõputiitriteni jõudnud pole.
Aga mind-mehikest kutsub pr Martinson jätkuvalt Puustusmaa uude filmi "Rotilõks". Kuna mullu edukalt osalesin Õunpuu filmis mis tõi peaauhinna Berliini festivalilt. Kuna Vihulas käigu pärast ei sattunud ma kell neli hommikul Park hotelli,siis nüüd tahab ta mind filmida Lennu jaamas.Ja jälle päeval,mille olen juba lukku löönud. On ka teine põhjust.Tahtis saada minu pilti interneti kaudu,mida mul aga pole ega saagi pakkuda. Eks kunagi hiljem kui kopsakamat rolli pakutakse. Massistseen ongi juba läbikäidud etapp minu loometeel(?)
Seekord siis sedasi
tõdeb metskapten,teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment