Wednesday, September 22, 2010

EestiPoiss

hommikut ja teid kõiki tervitab. Kui poisid ülevalt laskusid et lasteaeda minna,küsis Patrik mureliku häälega:Mimmi,kas sul õhtul selg ei valuta?Küsitu vist ei hoomanud lapse mure tagamaid:ikka on olnud,et koju naastes kutsub väikemees oma Mimmit õue jalgpalli taguma.Aga päevasest tööl seismisest väsinud Mimmike kurdab oma seljavalu ja tahab pikutada...
Just praegu lõppes Elmari raadios intervjuu Kaspar Jancisega tema anima-Oskari võitmise puhul ning lastakse tema ansambli Elevant esituses lugu,kus laulab me Lillekese Liisi.Ja minu Berka pulmad meenusid,kus sama esmakordselt kuulsin.
Aga Otepääl hoopis kummalised seigad sünnivad.Lisaks alatistele Raidali-skandaalidele on nüüd kena kohakese asukate peale kerkinud järgmised murepilved.Seal nimelt upitati vallavanema kõrgele postile kohaliku kooli tööõpetuse õps Aare Matt,ning kõik muukeelsed vist panevad matte varavalgest.Napi aruga mehikese tase on selline,et suudab vaid valvata oma kolleegide töölkäimise aegu. Ning patustajaid karistada. Kättemaksuks vallandas oma endise ülemuse-koolidirektori(?)Vanarahvaski teadis:anna hullule võim ja voli,siis näed mis mees tegelikult on.
Muide,täna on üleriigiline vastupanuvõitluse päev.President tänas oma kõnes kõiki,kes seisid vastu okupatsioonivõimudele.Tundsin end kõrvust tõstetuna minagi.Olin ju nekrutiealisena astunud kollaboratsionismi libedale teele:hakanud ministri asetäitja autojuhiks.Oma viga hoomanud kukkusin murdmatut liitu õõnestama.
Kasutasin salaja riigi autot isiklikel eesmärkidel.Oma sõbrantsi Silviga sõitsime ühel reedeõhtul Tartumaale Peetri asulasse,kus ta sõbrants elas.Kaks tõhusat suvepäeva ilusas looduskaunis paigas-Annas ja Peetris ringi seigeldes möödus kui õnneviiv.Garaaziülem lubas Tallinna naastes küll mind maha lüüa ja juhiloagi ära võtta. Aga vene kroonu juba ootas,nii jäi mulle vajalik pappper tasku.
Pealegi oli mul sm.Sannamehe isiklik luba sõita,kui vaja on.Hiljem Ajakirjandusmaja Volgal jätkasin harjunud viisil.Ostsin kallurimeestelt imeodavat varastatud bensiini, siis muterdasin spidotrossi lahti ning sõitsin õhtuti ja puhkepäeviti, õõnestasin selle piskuga murdmatu liidu alustugesid.Meelega siis tillitasin liiklusinspektoreid omakirjutet teekonnalehtedega.Nii see savijalgadel koloss lõpuks kokku vajuski,sest kõik virutasid mida jaksasid. Muidu ei saanud õhtul sõba silmale,rõhutas mu koolivend Toomas.
Aga nüüd hakkab meil ootamatult hästi minema.Suurim planeet Jupiter tuli Maale eriti lähedale,ka Uraan olevat siinsamas.Ja tähetargad ning ennustajad kiidavad rahaliste seisude ootamatut paranemist.
Lubaja kah hea mees/naine.Saame siis näha!
Esialgu läheb hästi vaid sadadel fotograafidel.Keda libauudiste kohaselt palgatakse kiiruskaamerakappidesse korralikumaid pilte tegema.Maanteeameti patsiendid kurtvat niru kvaliteeti.Nii tekivad teede äärde ka kostüümilaenutused ja ilusalongidki...
Paneks seekord hüva punkti uudisega Ameerikamaalt.Keegi retsistunud kodanik Smith läinud panka röövima.Tal olnud vaja 4600 dollarit. Pangateller ei kaotanud pead.Tabades ullikese kehva mõttelendu, hakkas onule hoopis pangalaenu pakkuma(!) Ise samal ajal politsei häirenuppu pigistades.Mundrimehed tulid ja viisidki pässi kindlasse kohta.Loodan,etkummiseintega tuppa rohelise plangu taha.
Aju hallollust liigutage ikka
kui midagi olulist käsil,eks!
Jääge terveks.Ja nii ongi
endiselt teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment