Wednesday, September 15, 2010

EestiPoiss

end kultuurimürgituse vastu vaktsineerima vist peab.Mu tänane päev viib Disaini-ja Arhitektuurisalongi Pärnu mnt 6. Siis Tallinna galeriisse ja Kunstihoonessegi,lõpetaks päeva soome kirjaniku Leena Krohni raamatuesitlusega Soome Instituudis.Kutse on ka reedeks Andres Puustusmaa uue filmi Rotilõks võtetele,kus löövad kampa Mait Malmsten,Tõnu Kark,Lembit Ulfsak jpt.
Neiu Martinson,kes mu kunagi kutsus massistseenile filmi Püha Tõnu kiusamine,oli jätnud arvutisse minugi väärt aadressi.Huvitav oli seal Vene Teatri puupüsti saalis iseennast etendada küll ning pärast Solarises erikutsega erilinastusel käia.Seekord ent jääb ära - ju oleme reedel hoopiski Vihulas nagu lepitud.
Hetk tagasi uurisin just klubikaaslaselt,kas ta takso Pobeda on stardivalmis.Tuleval nädalal oleme oodatud külla Laitse Ralliparki. Tutvumiskäigule,kus omanik Üllar Suvemaa näitab ka ennistamiseks soetatud Pobedat,mille kõrval kümmekond tõelist rariteeti alates kuulsast mudelist Ford T.
Jälle kultuur,aga seekord ratastel.Kirglik automehest klubikaaslane elupõlisest automehest vanahärra,vist ise ei teagi,palju tal koju Kakumäele sõiduriistu kokku ostetud.GAZ 13 Tcaika, GAZ 20 Pobeda ja GAZ 21 Volga kindlasti,42 km sõitnud Volvo ja pisike bussike Fiat, lausa lugematu läbisõiduga kolmerattaline veoauto Tempo,Fiat Topolino, Ford Transit pluss mitmed tsiklid korviga ja ilma.Minult on ta saanud vana Transiti ning pika kerega limusiini Mercedes-Benz 240D.Suur purjejaht ja peoga muud mudru.Sõitnud hiljuti Saaremaale USA-s elavale tütrele suvekodu ostma,oli soetanud omalegi ühe nõelasilmast tulnud suvemajakese Muhku. Seal Muhus polnud keegi veel saunagi soojaks ajanud,kollet kurjaks kärgatanud.Nojah,kui ainult kuuesaja tuhandega pakutakse,ei saagi võtmata jätta!
Elage teiegi sel moel
et vanast peast, pensionist
kõik rõõmud välja võtta!
Ja jääge terveks!
Endiselt teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment