Sunday, September 19, 2010

EestiPoiss

Päevast rõõmu tundes vihmasaju lõppedes kodus maandusime: jätnud seljataha mõnusa weekendi heade sõpradega Vihulas ja armsal Virumaal, millest kodusemat paika pole mulle ega Lizale terves Eestis. Kuigi Hiiumaa, see meretagune maa täiega konkurentsi pakub.
Aga sügisese Virumaa pinnal väisasime Jäneda laata kohe laupäeva hommikupoolikul.Päris mõnus oli viibida selle kõige sees ja keskel, mis ettevõtlikud eesti inimesed kokku toonud. Nalja tegi piletimüük laadaplatsi väravas.40 eeku selle eest,et saad minna raha viima(?). Miks pole ma tulnud selle peale et ise müüa pileteid Nõmme turu väravas? Nii küsisin piletimüüjalt,kooliplikalt Helenalt.Kes vastas vaid malbe naeratusega...Kõiksugu vaipu ja rõivaid,suitsutatud lihatooteid ja kala, mett pluss meetooteid ja õlut,toitu ja jalatseid, taimi, põlluvilju, maiustusi jms.
Rahvas lustis ja ostis,raha vahetas peremeest.Mekkisime ja soetasime paljutki head-paremat. Veel rohkem jäi testimata ja otse ostmatagi.Karvasest hallikatriibulisest loomakesest,mis tema venekeelse tegija suus kõlas kummaliselt:pizdets,oli tehtud noore daami kõrvikmütsike pikkade lennukate karvakõrvastega.Vallatu moega ja vallatuma hinnaga: kaks tuhat eeku(?).Marjule pähe see passis kenasti kuid tema armuline ei haaranudki portmonee järele.Nii jäi talvesoe ootama letile järgmist huvilist või alet.
RMK oli sättinud kokku huvitava kavaga metsapromoürituse Lahemaal. Nimi oli vist Joaveski vms.Kus musitseerisid Riho Sibul ja Co, konfereeris Vladyslav Korzets ja olid lahedad õpitoad metsandusest. Rõõmustas eriti see, et väga palju lapsi oli kohale tulnud koos vanemate ja esivanematega. Esinemisaegne vihmapaus oli lausa ilus vastutulek Taevase isa poolt. Näidati metsandusest pea kõike alates katuselaastumasinatest ja lõpetades roosiõite vormimisega sügise vahtralehtedest.
Õhtul oli baaslaagris Tomi ja Tiiu pool saun,pidulik õhtusöök ning tavakohane Eesti Mälumäng küsimuskaartide ja harivate vastustega, mida pidid ise teadma.Teemadeks sport,kultuur,loodus, ajalugu, geograafia ja mituteist muud valdkondagi....
Täna, lahkumispäeval startisime k.12 ning suundusime "tutkima" seda kõike mida nädalatagune sügistorm oli Lahemaal purustada suutnud. Mereäärsel teel Vainupealt Eismale suundudes olid mereäärsed metsatükid lagerainelankideks tormi murtud nagu kui nahk haigel loomal: karvastik kehalt laikudena lahkunud kuni nahani. Just sellised olid metsatihnikuist väljarebitud puielagedad kohad. Riigimetsas enamasti juba palgitatud ja virnastatudki,oksarisu väljaveetud. Eismalt Kandle pole viival teel oli lausa kaos, külavahel kenad majad metsadest välja rebitud. Õnnekombel purustusteta.Varangu pool oli juba rahulikum olnud.Tormi-iilid sealt vist startinudki...Ka tänasel pühapäeval oli näha raskeltkoormatud palgiveokeid müttamas. Koormad silmajärgi ülekaalulised kuna poliismenid puhkepäeva nautimas...Olen käinud koos liikluspolitseiga reididel - reportaaze tegemas.Ning kui palgiveoki kärul ülijämedad täispikad palgid koormas kõrgusega üle küljehaaratsite,on teljekoormus tublisti üle normi.Nii on mulle seletanud kogenud konstaabel.Kes teab silma järgi öelda,kas tasub Volkswageni politseibussist koormakaale üldse võttagi...
Millalgi tahaks veel seenemetsa,aga homsest stardib ülikiire nädal. Küngi Andrese nim. loomestipi taotluse esitamine,Laitse Ralliparki sõit ning turundusjutud Suvemaaga.Kolmapäeval uue mälestusraamatu esitlusel osalemine,kus antakse kätte raamat Eesti mees ja Punavägi,kus ka minu mälestuskilluke okupatsiooniarmeest Ukrainas. Nimekaimust Enno Tammer üllitanud järjekordse menuraamatu. Mida ebateadlik element Luigepoju Expressenist kutsub nõuka-aja nostalgiaks ning tagasi-igatsemiseks.Mina nimetaks taolist hinnangut sigatsemiseks:mitte üheski sovetiaja meenutusraamatus pole ma küll hoomanud,et keegi täiemõistuslik seda ajuvaba venestamist tagasi tahaks.
Kui tohib,siis tervitaksin
eterniitpea-Arnoldit
kinnisvaraärimeest Toome Indrekut
ja mõndagi teist "redist"
kes seest sinimustvalged
ikka teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment