Friday, September 24, 2010

EestiPoiss

Moens,mina jälle siin.Ja tähelepanekuid elust enesest pillan.Mõisa-härra vabandas hommikul raadios oma jutu pärast Mihkel Raua eilses telesaates : Tore,et hinnad tõusevad! Ja teinegi ärimees Oliver Kruuda, piimatootja,kilkas just eesti piimahinna julma kerke pihta: aga siin, Rootsis, maksab piimaliiter 20 krooni(?)
Eeldades,et mõlemal asjapulgal on haridustõend,kukubki omale kohale juba päevi meedias kestev diskussioon Eesti kõrghariduse kvaliteedi parendamisest. Haritud inimene mõistaks hoomata ka majandustausta, Kasvõi sedagi,mis olukorras inimesed peavad elama. Õukonnameedia pakub täna,et pooled riigi elajatest on euro tuleku pooldajad,vastu olevat algharidusega ja vähe teenivad inimesed. Seega siis:rikkad ja ilusad on kahe käega poolt mis ka loomulik. Mäele roninud riigilt kogujadki on endi palgad eurodesse löönud ning kihistavad vaikselt pihku kui keegi siin allpool nutab euroeelse hinnaralli pärast.
Mis siin kurta,ütlen ise.Tuleb vaid minna säästureziimile.Väike valge Sissy nosib juba mitu päeva makarone.Ma ise ei vaata kunagi oma käekella kui mõni avalik ajanäitaja silmaulatuses.Näiteks liinibussis, juhi kohal laes. Või Nõmme keskuses raamatupoe seinal. Ka ei saada ma ristsõnavastuseid posti teel,vaid viin ise pärale. Iga Ekspressi vastused toimetan käsitsi toimetuse postkasti.Praegu just tulen Euroliidu Majast Laikmaa uulitsast,mis sai otse kätte mu euroristsõnade kallal tehtud mõttetöö vilja.
Et õpin ikka õiget asja,märkasin kirjastuse Tänapäev üllitatud ajalooteosest Luhtunud Impeerium,kus 16.lk. lühendite reas oli julm apsakas:SMER - smert pionam(Stalini sõjaväeluure 1941-1945)
Tõde sellest,et "pizonid" -mitte pionid-elasid Odessas enne sõda ning olid seal slängis keigarid,raamatus pidanuks olema hoopis Smert spionam...
Slaavi keelt ja kultuuri tuleb tunda,seltsimehed!
Jääge ikka terveks
kontrollige veresurvet!
Endiselt teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment