Monday, September 27, 2010

EestiPoiss

märkab kõike.Või peaaegu kõike.Näiteks seda,et riigipöörajad Sirõk ja Linter polnudki nüüdsel actionil Moskva poolt palgatud sõdima me riigikeelse kooliharidusega.Analüütikud märkisid eile meedias,et seda heitlust juhitakse Kremlist.No kes selles küll kahtles?
Küll tasub kahelda sloganis MAKSE TASUB MAKSTA mis mõni aeg tagasi kilbile tõsteti.Täna selgus,et seda küll naised turul räägivad, aga tõsi pole ta mitte. Sain Ajakirjanike Liidust papri pensioniametile,et olen liige aastast 1985. Aga selle juurde taheti pinsitädide klubist/ametist veel dokustaati Maksuametist. Nemad seal teatasid,et kirjatsurad võivad küll makse maksta,kuid mu jäljed viigu Riigiarhiivi. Lonkasin sinna.Kuulsin,et ebapädev inimene mind sinna juhatanud oli-arhiiv ei tea tulust halligi. Nüüd küsingi seaduse täie rangusega:kas ikka tasub makse maksta? Kui verokarhu krabab küll käpaga igast su pennist omale killukese ent pärast ei tunnista,miks ja kuipalju võttis. No on terroriorganisatsioon. Hullem kui AlQaeda,ma ütlen.Pärast koondamist Fordist kui aastajagu freelancer-autoajakirjanik olin, napsati igast mu honorarist ikka kümnist -kuigi kolme lapsega perele iga kroon asja ette läinuks.Ja läkski,sest ega rea eest ju palju makstud.
Remark : insulti üks hea külg see on,et igasugu plakatisi lugeda võid, mis autosohvril nägemata jäävad.Täna oli Raua ja Liivalaia nurgal suur plakat: mustvalgel kirjutet ÄRA USU VANAPAKSU-TEMA AINULT NÕUAB MAKSU. Heas loetavaltsuures plokk-kirjas, justkui polügrafisti näidistöö.Ent kui reformistide Ansipjugend pingutanud, siis küllap MuPo juba toimetab värsketel jälgedel.
Kenasti ent toimetab Liviko,kes plaanib pisikesi riisisilmseid jaapanlasi vodkaparteisse meelitada.Kuna meetripikukestele pole ju palju vaja.Pealegi kaitsevad nad oma alkobisnist väga kiivalt.Ega lase alkonauteestlasi mitte oma turule.Et tagauksest sisse hiilida, tegid nutikad eesti alkotootjad endale Tõusva Päikese Maale firma HanzaTrading ning ostsid ühe miniviinavabrikugi ära.Nüüd plaanib peamees Janek Kalvi hakata pihta sündsa starteriga,millega meilgi algajaid ja noori jooma kallutatakse.Esmalt hakataksegi leebemaid long-drinke villima. Kui japsid juba lakuvad,siis pillatakse nende pihta pooliskased hundijalavett.Lausrünnak neile lõpeb küllap liitriste "Kauamängivate" ning pooleteistliitristega "Õhtu kahele". Livikol plaanid juba klaarid.
Mis see siis olgu-inimesed joovad nii vähe,nagu polekski neil raha!
Meilgi siin tulekul-mis kuu-oktoober,viinakuu. Istu,poiss,hinne viis,õige vastus.
Tervitades ja tarvitades
endiselt teie metskapten
Neemo E.Poldre

P.S. Lõpetuseks seletan,et tean,miks mo Lizale ikka ja jälle tööotsi pakutakse kuigi masu möllab.Psühholoogid teavad,et ilus inimene on tõõjõuturul eelisolukorras.Ja nii ongi,nagu ütleb Zenja Fokin.
Aga ühte ütlen mina teile.Need uuendused,mis 1.jaanuarist viiakse Liiklusseadusse,on puha kassaplaani nimel.Kui mituteist aastat pole keegi meenutanud sohvri tervisetõendit,siis nüüd hakkab selle aegumine tooma sisse/viima välja 18 tuhat per naase.Ka on kavas joonlauaga mõõta autoistme kuklatoe asendikõrgust.Kui see pole õige-pritsi pappi,palun.Moblanäppimise-maks tuleb kah valus laks. Juba ähvardus õhus.
Ikka teie
Neemo

No comments:

Post a Comment