Thursday, September 9, 2010

EestiPoiss

ütleb sorry,ning vigade parandusega esinema kukub.Märkasin,et tunaeilses mäejutluses väite pillasin,mis täna ebatõeks osutub:just tilkus läbi,et kahel rindel sõjapidamine väikesele tigedale Eestile pole mitte odav lõbu:kulutanud oleme 812 miljoni nigu,t nixti. Noh,kui rahvas püksirihma pingutaks ja lolli lumpenit karmistuva elektritariifi abil veelgi rohkem lüpsta saaks,ostaks kah sõjalaeva Mistral.Mille müük sõjakale Vene riigile on takerdumas. Konnasööjad tahaks hulga pappi küll saada,ent muu maailm soovib rahus elada ega taha lubada võidurelvastumist. Me naabril jälle ei jää midagi üle kui sõjasaagi pääle loota,et sinnakukkunud majandust jalule tõsta. Muid viise nemad ju ei teagi.Euroliidu idariigid hakanud mäsu tegema: ei tohi müüa neile uusima satelliitsidega luureseadmeid! Mina väidan-miska kõik simmerdajad tööta jäetaks-sõjardid saavad sõjasaladusi õngitseda otse algallikast-NATO erisidest. Mikihiirepoisid,Gruusia,Poola ja Baltikum on esimesed vene mererelvastusvastalised käravad vastalist teksti miska puutinlased piiluvad nüüd otse Hispaania,Hollandi ja Lõuna-Korea poole.Et ehk nemad müüvad?No kui keeldu pole,eks müüvadki.
Mis meil tost. Meid kaitseb NaTO vihmavari,mille moodustavad sõjaliidu riikide hävitajad EW kohal,kes pistrikke me rahutaevast eemale peletavad.Kuigi nad Narva lähedale lennata ei julge:äkki MIG siiski nõelab!
Kultuuriteemadele vahelduseks põikaks.Rahamured on viinud võitlusse kultuuriminister Jänes Laine ja ERSO pealiku Andres Siitani.Tippkutt Ansip sekkus väitlusse,öeldes : eraldasime viis miljonit kutselise naiskoori tarvis.Siitan jälle hakkas muid auke lappima.Siis läks Jänesel lambike põlema,nagu ise väidab.Milleks jänkule stopptuli, küsitakse vene naljandis...Teine repliik artiklist Postimehes Lainelt:"jutt,et minister ei anna kätte on naeruväärne-annab küll". Mina meenutan vanasõna:Kes ilusaste küsnüva, kaik ova saanuva...
siit läheks eilse hommiku tähelepaneku pääle.Näituse bussipeatuses silman ooteputka klaasseinal ooperireklaami,kus Mart Sander ilutseb primadonnade keskel.Kuna on uue tüki lavastaja.
Mind tabas välkvalge hetk:pole ju homod süüdi oma kurvas saatuses, et netikommijad neid rapivad "kui rannamiis rotti".Meie,tublid heterod,sugumürsud ja vändagängasterid,peaksime neile õnnetukestele hoopiski kaasa tundma.No mis elu see on:lohistad teise karvajala endale õhtuks kodo koti pääle.Teed mis teed,hommikul silmad lahti teed,siis ohkad:juba jälle see karmavõlg!
Ja oledki,ega parane.Kutsud koos sõpsidega noorhimurlasi Angeli kluppi.Riputad nad helkureid täis kut jõulupuud,et sügispimedas taskulambivalgel midagi näppu jääks.
No öelge,et pole kurvad päevad kurvuskail, minu silmis mõttetu see turbapressimise-action. Nagu toda mustikapuurimist kirjeldatakse. Ent tahtsin jõuda sinnamaale,et õnnetukesed väärivad hoopiski kaastundlikumat suhtmist,mitte tomatisõda ja mädamunarahet. Kui nad ei sekku hälbeta inimeste ellu,las sixivad kuis neil vaja.Jääbki kaunemaid näitsikuid meile rohkem! Taevaisa meistriteoseid,kes lisaks silmailule ohtralt muid rõõme serveerivad- neile kes oskavad küsida.Mäletan Marti missivalimiste- eelseilt missinädalalt kui käis piigadega kohtumas restoran Gloria me ühislõunate käigus. Kuidagi ebalevalt ta lõunalauda istus,kus ikka viis-kuus silmipimestavat näkki ootas. Ja napi vestluse käigus oma tulevase teksti snitte sättis. Vaatasin,et oi mis proff.Midagi eriti ei päri, aga pärast õhtujuhi rollis särab.Poisi isiklik sarm on see,mis publikut alati võlunud.Ja au talle!
Tolerantsust,sõbrad armsad,palun. On neilgi koht päikese all.Zenja Fokinist lausa vaimustuses olen,kuigi temagi seljataga on kapiuks kinni kolksatamas väidetavalt.Andekas ja särav isiksus.Tunneb teemat kui moekeiser.
Põikaks tagasi heterote jahimaadele.Just teatati,et äsjane Uus-Meremaa maavärin tekitas riigis sünnituste buumi.Loomulik,sest kui oled mamma punus kägaras ja tajud kõigi erkudega seda mamma hirmu ja pelgust,tahad ju soojast pesast välja karata.Et roomata... roomata... kuhu jaks viib.Eemale sest märatsevast loodusjõust.Täna avati arhitektuuri-ja disainigaleriis näitus,kuhu peaks minema taiestele hästi lähedale."Meelepete" on üldnimeks teoste kogumil, mida mittevaeguritest külastajadki tohivad kätega puutuda,et tajuda, millega tegu.32 taiese autoreiks pealinna ihukunstnik Tauno Kangro, ka Hille Palm,Tiiu Kirsipuu jpt.Loetellu ei mahu Seaküla Simson, kelle taiesed passiks puutumiseks vaid sex-shopi riiuleile...te ju mäletate,millisest allapoole-vööd-gunstist juttu?
Kui juba sinnakanti siirdusime,muljetaks mu eilsest korduskäigust Meestekliinikusse.Kus dr.Vahljujev,mu eakaaslane,pihtis,et samane mure : kus piiska pigistada,on tedagi vaevanud.Ja et minu ravimit-Kamiren-võtvat mõni mees elu lõpuni,see ei riku tervist,vaid pidurdab urinaadi väljavoolu.Tema oli nimelt soristanud samuti kord linnapargi servas, kui samaealine ment tuli keelama.Doc vabandas ja seletas,et põievaevus,saanud andeks.
Remark:Meestekliinikus on voldik,mis väidab,et kõhu all (seal kus literaat Mati Undi järgi rippuvat "mehe alateadvus") olevat hoopiski MEHE TEINE SÜDA.
No siit saabki selgeks,miks öeldakse vahel: "TEGI SÜDAME KÕVAKS" või siis et: "SÜDA KUKKUS SAAPASÄÄRDE"...hea ligi kukkuda ju.
Ja veel.Kas turvafirmas Alfastar on tööl ainult alfaisased? või kuidas on lood tegelikult?
Mina,üleõppinu, tean ainult tõlgendust terminile "Turvamees valvab". See kõlab inimkeeli "Turvas kõduneb"
Keelefriigist metskapten,erutuletõrjuja
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment