Thursday, September 2, 2010

EestiPoiss

tervab ja eilset ühislaulmist kommida võtab.Mis võinuks paremini serveerit olla.Kui mullimeister Arlet Palmiste ja kaasmullimeister Artur Talvik oleks oma sõnakasutust ohjeldanud ning andnud rohkem võimalusi pildil endal rääkida.Mis telepurgile ainuomane. Nägime küll Kanada Kotkapesa skaudilaagri lauljaid ja New Yorgi Eesti Maja lõõritajaid-mõlemad ilmakuulsad eestluse kantsid. Kuid me Beriti osaluse tõttu tahtnuks kaeda-kuulda ka Shanghai hiinlaste ja expo-eestlaste laululist sõnumit Maarjamaale. See aga saatesse sisse ei mahtunud,sest et poistel juttu jätkus kauemaks...
Sekeldusi jätkub kauemaks ka riigi ja pealinna vastasseisus,kus nüüd kilulinn on andnud oma riigi kohtusse.Kuna uue kooliseaduse täitmise raha ülemleitnant haridusLukase jüngrelt välja nõutakse. Aga täna suurkoolis, Avatud Ülikooli raames rektor Rein Raua loengul käies avastasin seinal kuulutuse,mis sügissemestril tasuta hiina keele kursustele kutsus. Kas lähen,et saaksin talvel tütrekesega tema meeliskeeles suhelda,mõtlesin.Tegelt läksin hoopis Keeleinstituuti uurima, kuis on lood hispaania keelega.Kuigi teine koolipäev alles, olid kolm gruppi kähku täis saanud ja mul paluti regada jaanuaris kevadsemestriks. No olgu-olgu,teeme ära.
Samas aga küstakse Hiina filosoofi Zhuangzi seminari eest 1500.- eeku.On seda vähe või palju?
Ka on tiibeti mungad tulemas laulma Nokia kontserdisaali juba 8.septembril. Seda pakkusin Liizale,budistliku kallakuga kaasale.Ta aga kahjatses,et rahapuudusel Prantsusmaale tiibetlaste pühamusse reisima ei pääse kuhu tema buddhausku mõttekaaslased siirduvat.
Mina ent nautisin täna oma rektori Rein Raua loengut "Õpetlase vastutus",millest ma pealkirja järgi paljut ei arvanudki,kuid mis üllatavalt põnevaks kiskus. Mida ma ka loengu lõppedes hr rektorit tänades ei jätnud ütlemata.Tubli mees teeb oma tööd pühendumusega. Mis tähendab seda,et järsu elumuutuse korral-peatse taasvalimise ebaõnnestumisel-võib tuua kaasa insulti. Mida kinnitab USA meedikute uurimus: sellistel inimestel on poole suurem risk saada vererõhutõbi, suhkruhaigus jm südamega seotud jamad. Mida minagi peaks kibedasti kahetsema-miks olin veendunult-pühendunult nii liimitud omavalitud ametite külge ning mu maailma purunemisele ei pidanud tervis vastu.Ükskõiksed,ülejala- üleõla toimetavad inimesed võivad täna olla koostetehases vooluliinil, homme elektritöödel või autoroolis, ülehomme kraavihallidki. Midagi ei võta südamesse ega lähedalegi. Kui lüüakse minema,lähed hõlmad vöövahel,vile suul.Ega põe,et armastet elukutse ja töö maha jäid. That,s modern life.
Nii elagemgi.Selgitan,miks eile bussis BB kujundi pääle erutusin. Enne loenguid auditooriumite ees plixe silmitsedes ikka vaatan,kas missinädala tiimi kokku saaks? Et kümme või tosin väärilist piigat komplekti koguda,nagu Miss Estonia päevil. No mitte ei õnnestu, sellist kenakeste kontsentratsiooni pole vist enam olemaski? Või on minu treenitud pilk liiga nõudlik?
Ju peab midagi jääma vanahärrale möödanikku.
Kuna aastad on läinud,ja need ei kordu.
Uus aeg ja uued väljakutsed käsil.
Oleks aeg mitte ajada puskarit seal,kus parkimine keelatud.
Ja kirjutada kokaraamat neile,kel aastaid üle 62.
Loengust "Ateismi kasust Eesti siseveekogudele"
ma pigem ei räägikski.
Jääge terveks!
ikka teie Neemo E.Poldre
P.S.küsimus:minule,100 % tervise kaotanule määrati raske puue kes ma juurviljana haiglavoodil lebasin. Aga sügav puue polnud see mitte,sest end sügada poleks õnnestunud parimagi tahtmise juures.Ja nüüd olen vahel Mupo silmis patune:mõni nõuab bussipiletit,mõni mitte.Sügav sõidab end sügades sooduspiletiga,raske saab priiküüti. Kui pinss oleks elamisväärne,küllap siis oleks ka pilet.Kuni sõdime kahel rindel,ei saa me kuidagi allkirjastada Euroopa Sotsiaalkindlustuse Hartat.Mis on kaaspõhjuseks,miks eile sooritas enesetapu Afganistanis mõlemad jalad kaotanud pärnakas Aare Viirmaa.

No comments:

Post a Comment