Thursday, September 23, 2010

EestiPoiss

Tere.Kui kõik algusest peale ausalt ära rääkida,siis on mul suur mure südamel.Need kuuevarbalised kiluvargad saldejumsid märkasid kurbtusega,et Eroopa alkonautide edetabelis on vennad eestlased end tublile teisele kohale lakkunud. Et meie joomaedu neile rahu ei andnud,räägib kõnekas fakt.Tallinna ringteel tabati kevadtalvel lakkutäis "rekkajuht",kel tubli 8 (loe:kaheksa)promilli nahavahel. Asjatundjad väidavad- sellise kvantumi kulistanu peaks olema juba koolnud,aga ei võta surm va lätakat.Jonni nad ei jäta-nimetasid hundijalavee ampulli nimega "Forss",mis neile tähendab "armas" või "nunnu" ning lakuvad jõudsalt edasi.Kusjuures tellisid Eesti alkovillijalt Liiwi Heliis salaviina,mida vedav buss Viljandist lahkumisel ja Pärnu elanikuga roolis maksuameti affide poolt rajalt võeti.Valestart,seltsimehed,nii võite disklafi saada!
Teine keeld,mitte alkonautluse teemal,tabas Enno Tammerit Tallinnas. Kes plaanis eilsel Tallinna anastamise aastapäeval 22.09. esitleda oma uusimat kogumikku"Nõukogude armee ja eesti mees" just seal,hundipesas,Laevastiku Ohvitseride Majas uue nimega Vene kultuuri keskus. Mille pealik algul lubas,pärast järelekaalumist keeldus.Nojah,ikkagi vallutajate pidupäev,miks sinna tsuhnaasid segada!Jumalteab,millega välja tulevad.Aga meil oli hoopis ilus üritus,valge viina ja võileibadega,Üllar Luup laulis kitarre saatel Katjuushat vene keeli ja puha. Mina kui vana pritsimees võtsin kohe paarsada grammi.Sest kui enne lahingut anti punaarmees solbakule sada,siis miks mitte topeldada? Ja kuna ma polnudki lahkudes täis kui Puka pritsimees,võinuks veelgi lisa võtta,kuid ei sobinud.Minu suureks üllatuseks oli ses raamatus 191. lk.minult Sõjaajaloo muuseumile saadetud lookene Ostrogi õppekeskuses juhtunust.
Aga täna 33.bussis selgusid suured vajakajäämised Hiiu Põhikooli seksuaalkasvatuses.Minu ca kümme suve vana kooliõeke lippab piki bussi, etteotsa, ja hüüab sõbrantsidele: Lähme kohe taha-seal on needsamad suured vene poisid.Eile rääkisid minuga,ma ei mõistnud tuhkagi.Üks tõlkis:"Sjul on sjuured tissud".
"No lähme nüüd kohe,räägime edasi!"
Tuligi Pargi peatus.Ja asja edasine kulg jäi nägemata. Kooliõekesed võisid saada Männikul,lõpp-peatuses,järeleaitamistundegi(?)
Märke sellest,et pealinna eelarve kärssab,on löönud lausa kahel otsal lõkendama,on seik,et Mustamäe basseinide vahel kõndija peab ostma nö jalutuspileti.Selle tuvastas me Tanja,kes tahtis minna pojukestega jalutama,kuid küsiti piletit(?)
No siis tõega jama lahti-näe,täna võeti isegi Songisepp kinni! Äsja taas vabale jalale pääsenud Lõugase Vello ülemik. Reformipartei kohe tõsiselt kesikuid jõuluks veristama kippunud? Et võtavad ikka alt-käe ja üle-käe,läinud lausa ülekäte.
Näed,poiss,raha liigub.Aga sinustki oleks võinud saada uue ajastu au,mõistus ja südametunnistus.Kui poleks vastu põtkinud,kui hea ja kurjaga komparteisse tiriti.Marksist-kapitalist täna ju au sees, nagu Toome Indrek jpt.(nimesid nimetamata).
Muide,mul ikka oma tee.Täna avastasin ülikoolis asjatades,et Erasmuse programmi abil saab väljamaalegi tudeerima minna.Kaesin,et Tampere üpris paslik paik oleks.Linn tuttav ja semusid palju,põtru eiühtki. Patsega läheks jälle restorani "Hämeentien silda",kus iga jumala nädalalõpp on vallaliste daamide õhtu.Kurbloolisus vaid selles,et nõrgalt jalul seisvad ja vodkaaure lehvitavad vallalised ei mõista rääkida ega tantsida.
Niipalju siis õppimisvõimalustest
naabrite juures.Koskenkorva coctails
oleks põhiteema,mida pakutaks?
Mõtleme veel
pakub metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment