Monday, September 20, 2010

EestiPoiss

Täna pooljuhtumisi fiskaalteemade lainepikkustel heljub.Olin hommikul endises peapostkontoris varmas vormistamas ja postitamas taotlust Eesti Rahvuskultuuri Fondile,kes Andres Küngi loomingulise stipiga loomepublikut üllatada üritab.Palusin 11700.- tõlkestippi ajakirjandusõpikule, aga ei teagi, kas päevas, tunnis või kuus taoline number ette nähtud.Väisasin ka oma ülikooli invaõppurite kuraatorit pr.Ave Vilu.Teatasin,et mu esmakursuslase stipikatse lõppes fiaskoga, kuna olen ropprikas. Ja vist ei tasu enam üritadagi.Proua väidab vastu,et mingi kulupõhise raha võiksin küsida ka akadeemilise ajal.Näit. 20 prossa,mis olevat pooltuhat eeku. Partsud-Paltsud ja Vähjatiidud naernuks kooris,ent mina lubasin neljap.keskpäeval tema poole naasta. Teel möödusin hotellist Palace,mis kauboikapitalismi aegu sujuvalt Toomas Sildmäe rikkusi rohkendas:tubli mees oli parasjagu võimul ja valitsuses. Ning majandusministrina suutis nn. ärastamisseadusse suruda pügala, mis välistas kunagise kinnisvara tagastamise "lehma lellepojale" kui midagi tema majas ümberehitatud.Nagu aus kommunist surus Autospordiliidu pealik oma koonu ojja ning oligi tal käes see kena eestiaegne hotellike:omaniku pärijad pärisid sipelgakaru pika nina. Vähemasti Tom tagas endale helge tuleviku,kuna mullu pistis pudelisse oma Hispaania aukonsuli ameti koos automeeste ralliklubi tippjuhi omaga.Maserati sai vaid veidike kannatada kui pudelist julgust libistanud mees raudväravaid õgvendas. Ei kiida heaks joomasena auto roolimist,kuid piiri tuleb ikka pidada,mis sest et rahapuru lugematul hulgal. Mina ei läheks vist meheks kätte ka miljunäärina,kuna säilitasin kaine mõistuse ka siis kui taskus laku-panni-tõend. Et punamiilits ei tohtinud mu autole lähedalegi tulla...
Linti veel tagasi, varahommikusse kerides meenutaksin etüüdimeister Patriku surematuid kilde:ema palub tal istuda esikutrepile,et saaks kummikud jalga tõmmata. Oi,ma ei saa,pepu niii valutab.Ja pealegi on see trepiaste oi-kui-must,hädaldab elukunstnik.Ja meie teeneline rahvanäitleja. Sepo vaatab pealt,muigab ega räägi.Ju tema kummikud lupsavad valutult ja puhtama astme pealt jalaotsa.
Ka tuleks mul vist reedel astuda läbi oma KKI (instituudi) dekanaadist, et saaksin oma aeglasema õpikavaga jonksu.Mida olid varmad talvel soovitama nii kiirabi-kui perearst. Kui mu veresurve lakke kargas.
Remark:huvitav kleeps oli varahommikul ühe tipika auto pepul kui Mustamäel ülikooli peahoone parklast läbi sammusin.
MA POLE PURJUS,MA VÄLDIN AUKE selgitas valge tekst asfaldihallil autol. Huvitav,kas politsionäär usub ka?
Veel võimu teemal.Reformerid on valimisvõitluse künnisel kippumas kärpima SaviEtsi tiibu, ahistama ambitsioone.Õukonnameedia väitel ei ole edaspidi vaja MunPo ega linnameedia ponnistusi Hundisilma võimutäiuse tagamisel. Näis,kas hoole ja armastusega ülesehitet impeerium variseb?
Euroraha tuleku tänaste pidustuste tõttu hakkabki mul tekkima mõte,et euro üpris hea ja näitlik rahaühik saab olema.Täna õnnestub riigi juhtkommunistidel hämada me uue Kremli seltsimehi rahva suurest rikkusest ja rikastumisest.Kuigi ca paarkümmend prossa riigi elajatest vaesuspiiril hõljumas. Ei need Bruxelles,i isandad teagi,et me pole saldejumsid-kuuevarbalised, vaid eestlased ilma ülehinnatud lattideta.Ja meie sissetulekud kroonides ülinapid onvad.Ja petta neid imelihtne kuni euro paigas. Ja alles siis kangastub tippkuttidele alasti tõde:eurosid vaid näpuotsaga siin riigis liigub.Ja küllap sunnitakse Stenbocki poisse ka Euroopa Sotsiaalhartat allkirjastama: mis vaesusepiiri nihutab ja turvatunnet kergitab.Veab teki pääle ka hädalistele,haigetele ja heidutatutele.
Kuna selle helge tuleviku ootus kaugesse määramatusse nihkub,on minusugusel vaid kaks pääseteed: EestiLoto või äkksurm kähkutoimiva insulti toel.Kumb enne pärale jõuab,selles ongi küsimuste küsimus.
Aga enne pean pooleliolevad toimingud lõpetama. Automuinasjutu teksti lastesõbralikumaks vormima,tõlkega edasi tegelema.Ja üht-teist ehk veelgi.Englishit vaja juurde õppida.Kuigi paistab,et Euroliitu assistendipraktikale pole mind välja selekteeritud.
Jäägem siis omaenda liistude ligi
soovitab teie metskapten
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment