Monday, September 6, 2010

EestiPoiss

juba kombeks kujunenult pojukeste teemalt liikvele läheks.Eilsel pühapäevaselt kaunil sügispäeval tuli meil Liizaga lahe mõte sõita oma noorsandidega Lohusalu kanti merd kaema.Tabasalu lõpus kuuski nähes pistis Sepo remargiks: siia on jõuluvanal varsti hea kuuse alla kingitusi tuua. Just enne sai Pätu väita,et tulime kodust ära-isa ja ema tahtvat "hingata".
Oli vist kaevanud mälust varemkuuldud killu,miks ema-isa kord õhtul kodust välja: ööklubisse läksid. Poiste asjakohase päringu peale vastas toona Liiza, et vanemad on teil veel noored inimesed,tahavad ikka omaette olla ja vabamalt hingata.
Sama mõte:vabamalt raha kasutada, tuuritas äsja peas ka kilulinna meeril, kes vana rebasena aimas ette riigi vastukäigu Hundisilma nuputet müügimaksule-Riigikogu peaks tolle kohe-kohe tühistama. Et jäme ots vägikaikaveos riigiga oleks ikka linna käes,sättis isand Don müügimaksust plaanitavad miljonid juba linna elarvesse paigale. Seletades,et Brüssel tahtvat väga teada,kuidas Tallinn aasta 2011 Euroopa kulturipealinna rahaliselt turgutab.Taust rohkem selline,et kui riik kukub tagant üles lööma,saab Tallinn riigi kohtusse anda ning hakata seda raha välja pressima.Pealinna volikogu opositsioon marssis seepeale tänasel istungil saalist välja.Kedagi ei saa isakesele vastutegevuse pärast küllap karistada...
Ka ei saa kohtuga karistada uuele levelile kalpsanud nutikaid eksamipettureid ARK-st. Kes petturlusele innovatiivse lähenemise tulemusena soetasid piilukaameraga varustet lipse ja sideseadmeid, miska teooriaeksameil vajalikke inimesi läbi lasta,neile vaid kuue tuhande krooni eest juhtmisõigust loovutades.Olen ise poole aasta jagu olnud RAI sõidueksamineerija ning mitteoskajad julmalt läbi kukutanud, saates juhikandidaate lisatunde võtma.Öeldes: kuna jagame tulevikus samu teid-tänavaid ei julge ma eksamiotsusele jaatavalt vastata: on minulegi elu armas!
Aga vat neile eksamiaferistidele pole elu mitte armas.Ja head advokaadidki leitud.Teemat nimetatakse lihtsalt spikerdamiseks, mille pihta pole seadusepügala-raasugi.Et tabati küll,aga pole varas!
Autoteemale lisaks.Hiinamaal oli Beijingi viival maanteel äsja sajakilomeetrine veoautoummik, millest tänaseks jäänud vaid "tühised" kolmkümmend kilti.
Probleemi tekitas Hiina julm majanduskasv,millega edestati Jaapanit ning tõusti maailmamajanduse edetabeliks lausa teiseks, kohe Mikihiiremaa järel.
Kelle sõjakulutuste miljardid just täna avalikustati. Hea,et
meie sõjakulutusi õukonnameedias läbi ei tilgu. Niipalju võib paljulugenud inimene arvata,et kõik koomaletõmbamised alates matusetoetusest,laste koolilõunatest,ranitsatoetusest ja lasteiaõpetajate palgast kuni jumalteabmilleni ikka sõjajumal Marsi altarile ohvriks on toodud. Minu küsimus:kui sõda lõpeb,kas Eesti kirjutab lõpuks alla Euroopa Sotsiaalkindlustuse Hartale?
Lootma peab.
Seniks- jääge terveks!
Ikka teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment