Friday, March 12, 2010

EestiPoiss

tervitab ja MEIE AJA LUGU jätkab. Pidevalt teen tähelepanekuid, kuidas meedia kujundab avalikku arvamust. Vahel otsesõnu läbi toimetaja veeru elik juhtkirja,nagu EPL teha tavatseb. Tihti ka kolumnilaadseis arvamusavaldusis nagu kultuuritoimetaja Andres Laasiku arvamuskülje-loos ukraina ja vene rahva vastasseisust rahvuskangelaseks tunnistatud Stepan Bandera puhul. Kes venelaste silmis on fashist,bandiit,röövel ja rahvavaenlane. Ütleme,oleneb kustpoolt vaadata. Laasiku siinses arvamusloos on ta küll ikka ukrainlane, kuid tegelikult ju Poola alam. Ent mind huvitab hoopis muu.
Kuidas suutis too kultuuritoimetaja põimida stoorisse oma vihkamise Vabadusristi vastu, mida nimetab koledaks ja tobedaks(?). Kas oleks Andrese meelest parem kui me ei riputaks ristiga soola idast sisse tunginud vabadusetoojate haavadele, kellele oleme korduvalt relv käes vastu astunud. Noh,kui see rist passis aurahaks me riigi vabaduse eest võitlejaile, las ta siis ollagi posti otsas Ivan Orava haual, nagu tõdes humorist Kivirähk, pakkudes oma lepitust tuhandetele derzaavameelseile.
Ent kes lepitaks tänapäeva ristisõdijaid,s.h.eestlasi, moslemitega. Kellele läksime püssi ja miinipildujaga ristiusku viima. Selgitan:
meie käesoleva ja ohvrite-ning kulutusterohke Iraagi sõja eellugu algas juba keskajal kui kristlastest ristisõdijad ründasid kirikhärrade eestvõttel moslemeid tule ja mõõgaga et neile kristluse õndsust otse nahavahele suruda. Sellest kõneles liikuva pildi saatel History Channel.Meid Liizaga valdas äratundmisrõõm kui tõmbasime mõttes paralleele kuidas liitlased tänagi neid uskmatuid koeri seaduse täie rangusega karistavad. Kuudi taha ja kuul pähe!
Õnneks meie isandamehed oma rahva suhtes nii resoluutsed pole. Libauudistes tõdeti vaid:kuna toit ja toasoe ning autokütus on luksus, tuleb neilegi kehtestada luksusmaks.
Kas see on võlgadesse uppuva keskerakondliku linnaviletsuse agoonia?Ise väidavad ühistranspordi olevat prioriteetse kui saevad sedasama oksa. Aastat pole veel olnudki,täna alles 12.märts .Kuid põgusa tagasivaatena- alates 2009 aastast on pealinna ühistranspordi liiklusgraafikuid muudetud (loe:hõrendatud) juba 12 korral, mida võib pidada Euroopa rekordiks. Nii väidab terane logistikatudeng
Hannes Luts EPLi veergudel.
Lapse käest pead sa tõde kuulma,SaviEedu,tahaks ma nüüd hüüda.Sest õppur selgitab raha-ja võimuiharaile isandameestele,et kui kaovad sõitjad, läheb linnatranspordi ülalpidamine veelgi kulukamaks. No tasub ikka koolipinki nühkida,et ilmselged põhitõed selgeks saaks! Mida vähem ühissõidukeid kasutatakse seda seda kallimaks läheb nende ülalpidamine ühe sõitja kohta. Paraku ei tea seda Tallinna Transpordiamet, kes pakub sõiduki normull mahutavuseks kuus inimest ruutmeetrile, kuigi valgete inimeste pool Lääne-Euroopas normiks neli sõitjad ruutmeetrile. Kas siin ei peitugi üks konkse miks paljud mugavatest, soojadest ja mittelehkavaist autodest välja ei koli? Piletihindki kipub üle veerandsaja eegu kalpsama,mitme sõitja puhul on erasõiduki kasutamine selgesti mõistlikum. Meie linnaviletsus seisvat dilemma ees: kas arendada mõistlikult ja argumenteeritult ühistransporti või kukkuda uputama miljardeid kulukatesse ümberehitustesse miska muuta ristmikud läbilaskvamaiks.
Lõpetaks Molekuli e kohtuministri arusaamadega perevägivallast,mis rivistab riskirühma pelgalt madala sissetulekuga lasterikkad inimesed ning töötud. Kuhu pistaks Lang siis Toomas Sildmäe,ühe EW esirikkuri, kes äsja sai kuulsaks oma kaasa Ülle ja tütretirtsu läbiklohmimisega?
Kas ühe lapsega mitmekordne miljonär on vaesevõitu ja lapseaher, lisaks veel töötu? Noh,see töötus johtus siis küll oma Maserati purustamisest purjuspäi linnaliikluses, kui poiss Kallot teha otsustas ning sai priiks nii Eesti Autospordi Liidu presidendi tööst kui Hispaania asekonsuli ametistki.
Kui Langi veerandijagu usud, palju oled petta saanud?
Lõbusamalt lõpetades: linnusööklast tegi vana vares täna omale toidukarusselli. Rippuva majakese küljest saia toksides lõi poiss toidujagaja nokaga pöörlema ning iga kord, kui õige külg silme ette laekus,toksas oma jubesuure nokaga, mis pöörlemisele kiirust lisas. Pärast oli sunnitud järele keksima kui amps kähku kaugenes.No oleks saanud hea uudisvideo TV3 tarvis,kes iga päev vaatajailt mingit kildu nõuab...
Olge teiegi tähelepanelikud!
Ja uudistage loodusnähtusi.
Parimatega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment