Wednesday, March 10, 2010

EestiPoiss

taas oma klaveri taha naelutub.Ja jutulõnga tiba eilsest tänasesse veeretab.Päevake oli tegus mis hirmus.Esmalt tuldi mulle järele kahe autoga. Kriisa Tom ja Mati oma jänkiraudadel.Me sõit läks Saue mõisa,kus nägime mõsahärra poja sünnitatud restaureerimisvärkstuba ning meie maa esimest autohotelli,kuhu talveks kogutakse kokku muidu taeva alla jäävaid reliikviaid.Ennistamistase üllatas - kere- ja värvitööd olid perfektsel tasemel, komplekteerimist alustati autopõhja mürasummutajaga katmisest nagu peabki. Kuna põlve otsas midagi ei tehta, on küllap hinnatasegi kvaliteedile vastav. Õhtusel klubikoosolekul tutvustasin teemat kõigile,ka Kasparile,kes on me klubi juhtliige ning terane jurist. Hr.Noor kahtles, kas neil värvimise hind mitte taevasse pole roninud. Kui ongi,pole parata. Siiani pole mees vanaautode ega matkatsikli hindade puhul risti ette löönud. Kas peatselt perre sündiv ilmakodanik paneb mõtlema? Jään lootma,et värvitööde maksumus siiski linna tipptaset üle ei löö. Et Kaspari auto tegemisest saab üks meie klubi pilootprojekt, klubiürituste auto taseme näidis. Kui Tomiga käed löövad.
Aga eilne klubiõhtu päädis uute liikmepiletite väljaandmisega.Minul on nüüdsest vanatehnika klubi Unic liikmepilet nr.2 . Meenub, et nõuka ajal anti punapartei liikmepiletite vahetamisel peasekretär Juri Andropovile pilet nr.2. Sest esimene jäi andmata. Puhmaskulm Leonid elik Libre nagu venelased batjat hellitlevalt kutsusid, oli just surnud...ja viinud esmapileti õiguse vist kaasa kaduvikku.
Meenutustelainel juurdekirjutustest. Kui Eesti NSV vaprad seakasvatajad ihaldasid loomakasvatuse rändpunalippu, raporteeriti Moskvale: meil on igal emisel seitse põrsast. Kuigi tavaliselt olnud ehk kolm-neli. Moskva vastas: annate igast pesakonnast neli meile, kolm jätke endale. Noh, aga kui neli oligi,ja nad loovutati, ei jäänud siia jälle muud kui tühjad pihud. Tulemuseks tühjusest haigutavad liha-ja vorstiletid. Ning kõlakad väitsid,et punavenes tapetakse sigu lõhkeainega: seanahad ja -pead lendavad siia,liha jääb piiritaha. Mis ütleks moodsa aja anekdoot selle kohta,et üleeile raporteeris meie ülemreisisaatja e.Liidu transpordivolinik: Eestist algav osa raudteeühendusest Rail Baltica on täiesti korras(!) Tänase pressi esiküljeuudis printmeedias tõdes, et Pärnu mnt.liitumisel, Pääsküla ülesõidukohal hakkasid ülesõidu betoonplaadid kerkima ja lõid ühe veduri kaitsevõregi eest. Jaburat juhtumit käsitleti ägedast liiklusintensiivsusest tingitut(?) Tule taevas appi: kümmekond rongi ööpäevas on tänane intensiivne liiklus? Kas juba valetame Siim Kallase suu läbi oma uue Kremli isakestele? Millega see ükskord lõpeb-kas rahakraanid suletakse põhjendusega: ise teatasite ju,et kõik tehtud! Kui nii läheb, on veel hästi.
Aga kuidas läheb naljamehel Tähismaa Innol,kes avaldanud soovi astuda Ajakirjanike Liidu liikmeks. Põhjenduseks sama mis vastsel suure liidu presidendil Van Rompuyl ehk vanal Rompul,nagu mina ütlen - mõlemad ju innukad blogipidajad! Noh,kui sellest tänapäeval piisab,et asinena näida, miks ka mitte. Kahtlesin kohe kui mailboxis seda teadet/ringkirja nägin, et miskit kobinat sellest kerkib. Ei läinud kaua aega,kui ilmus vastulause Aino Siebertilt. Suht pikk ja keerukate finessidega formuleeritud, süvenema teemasse pikk jutt ei kutsunud. Paraku. Sest mees ise nii mõttetut teksti pillanud meedias, eksnaisega kakelda jahunud,uuegagi mingeid tühja- tähja teemasid püsti ajanud ja SaviEtsiga diile teinud. Pärast Äripäeva ukse seljataga kinnikolksatamist polegi temast asja saanud. Ja nüüd astub liitu - milleks?
Küll aga väärib tähelepanu äsjasilmatud seik Handymanni poekese reklaambukletist. Tarvilise keemia...auto-,klaasi-,mootori-, jm puhastusvahendeil ilutseb pealdis dr.Marcus Titanium profitooted(!)Olen kindel et kui Euroopa Liidu valveemissar seda silmab,röögatab: veto!Sest oli ju mullu pretsedent kui väidetavalt uuest Kremlist tuli käsk: lõpetada jogurtitopsile kirjutamine dr.Helluse Activia! Sest mõni pidavat arvama: tegemist on ravimiga(?) No nii loll annab olla! Pole siis kahtlust,et dr.Marcus Titaniumi autokeemiatki hullumaja taga pargis arstirohtudeks peetakse ja hoolega alla kulistatakse,lausa iga tõve vastu...
Aga kui oled ikka tugeva kiiksuga nii et kangeimadki pillid ei aita pole autokeemiast kah abi.
Katsuge olla normaalsed
ja jääge terveks!
Ning ärge uskuge kui mõni Kremli kasvandikevõsu end Dim,iks kutsuda laseb. Nagu praeguse telesarja Unistuste Printsess peaprints Dimitri Janssons. Eks KGB oma tuhandeid tuulutas kui julgete poiste suuri lauaülemaid valgete inimeste sekka laiali saatis, hajutas.
Parimatega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment