Thursday, March 4, 2010

EestiPoiss

Õhtutervitusega kenale ja kordaläinud päevakesele järele lehvab. Trehvasin ju hommikul Buldogi Pubis vana head tuttavat,Saue mõisniku poega Toomast. Noor Kriisa tutvustas oma uusimaid saavutusi. Töövõite kui tahate. Intervjuu läks kähku-mul olid valmis küsimused AMTELi uue all-lüli, Autode Keretöökodade Alaliidu liikme,tema isa omanduses autoremondiettevõtte Hiteh tegevuse kohta. Kuna Tom on firma juht,polnud mul vajadust otsida vastuseid kaugemalt. Vanaautoharrastaja ja tragi restauraatorina on ta saavutanud tubli tulemuse, rajanud Saue mõisa juurde vanasõidukite talvehotelli ning autode ennistamistöökoja. Isal oli kunagi plaanis sepikoja ja puutöökoja rajamine,et mõisaelu käima lükata ja mööbli restaureerimisegagi tegelda. Poeg, tundub, astus pikema sammu. Ning kutsus juba küllagi,kuid lähen ilmselt koos Simoga kui ta Soomest 16.03.saabub. Nädalajagu päevi vaid oodata kuni näeme põhjanaabrite poolt tellimustööna saabunud muuseumi-Jaguari ennistamist. Saab olema huvitav kogemus ka Soome vanaautoliikumise tippjuhile Pyykkönenile,sest tubli estofiilina on Simo alati rõõmustanud eestlaste edusammude üle ka siis kui me seda ise alati ei märka(!)
Tähelepanek hoopis teisest ooperist.Täna ütles tuntud Leedu poliitik Landsbergs huvitava tõdemuse: Mistrali müük venelastele on õieke Euroopa koostöö haual(?)
Veel ka perekesksest koostööst.Just praegu peetakse ETV stuudios diskussiooni abielu, -varalepingu ja vabaabielu teemadel. Mis eriti huvitav: räägitakse ka peatselt avanevast võimalusest sõlmida abielusid internetis(?) Mis eriti huvitav-alles oli juttu laiendada abielusõlmimiste õigust ka notaritele. Huvitav,millest selline võimalustepakkumise buum? Kas oli riigi taassünni aegu sündivus nii tavatult suur, et nüüd ei jõua selleks kutsutud ja seatud ametnikud noori ära paaritada?
Või asi selles,et moodsal ajal tahetakse palju valikuvõimalusi. Oleme ju näinud, kuidas abielusid sõlmitakse langevarjuhüppeil ja akvalangistid on heitnud paari isegi vetesügavustes.
Mis on teie valik?
Või kahtlete veel,kas tasub?
Internet on kõikjal,väidab reklaam.
Jääge terveks!
Endiselt
Neemo E. Poldre
traditsionaalsusepooldaja konservatiiv.

No comments:

Post a Comment