Friday, March 26, 2010

EestiPoiss

jälle klaveri taha karanud ning mõnda täpsustaks-täiendaks. Need kaunid poliitikunimed nagu eile täheldatud Evelina Kuznetsova jt.on märk integreerumisprotsssi edukusest,arvan.Lõimutud on täiega,kui teine rahvus on meie omadele hellitusnimesid jaganud. Küll aga ei võta Andrus Ansipit hellitada väljaanne Delovõje Vedomosti,kes on oma lugejaankeeti pannud küsimuse: Milles peitub Ansipi poliitilise pikaealisuse fenomen?
Pakutavad vastusevariandid: tark,jultunud,vedas poisil või "oli õigel ajal õiges kohas". Veel vene kolumnistidelt: homoklubi kõneisikust lesbi Lisette Kampus tahab meest ja lapsi, ent ajalehele Stolitsa antud intervjuuus võrdleb venelasi geide ja lesbidega.
Veel remarke: paljud meie rahvaasemikud on kõike muud kui riigi ülesehitajad- nad on lauljad,tantsijad, klounid, TV-saatejuhid, ärikad, jahimehed,rändurid,blogijad,küünikud, salatsejad, limusiiniliisijad,muud luusitegijad,salongilõvid ja seksisümbolid.
Venekeelses Tv-saates sai sõna keegi daam,kes väitis:ei tahtnud põhimõtteliselt õppida eesti keeles,sest Eesti ei saa kunagi oma filmindust,balletti. Eestlane käib pasteldes,elab onnis ja sööb silku kätega.
Eriti markantne on raadios Ehho Moskvõ esinenud vene kirjaniku Aleksandr Prohhanovi sõnavõtt,kes nõudis Narva linna vallutamist. Põline vene linn,mille me ükskord võtame tagasi!
Kõik eelnev oli üsna jabur,ent sõkalde kuhjas peitus tõeteragi:
Piinlik on jälgida häälte kosimist kartulite eest.Isegi asiaadid pakuvad pruudi eest paar-kolm lammast.
Huvitav,et Savkini elektoraat taolisi mõtteavaldusi poetab...
Jätkuvalt avali pilku ja mõtteteravust soovides
endiselt teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment