Thursday, March 11, 2010

EestiPoiss

jälle longates sammukese kevadele lähemale astunud on.
No kukesammu, mitte täismehe oma. Ning lähipäevade meediat meenutab, kus keegi väljamaa kana oli korjanud oma pesasse kokku koeraema poolt hüljatud kutsikad ning neile kasuemaks hakanud. Kana muneb nokast, aga kust ta küll pisikutsadele piima lüpsab?
Küsiks veel midagi,las üheksa tarka vastavad.
Aga rida vastuseid ajalehest leidsin. Mida mina kui üks loll pole mitte küsinudki. Nimelt olla rootslannade seas kõige rohkem biseksuaale. Nende Uus-Meremaa suguõed jälle olevat kõige agaramad voodiseiklejad: igaühel ca 20,4 sekspartnerit. Kas see komakoha järel oli hiinlane, kes kasutab minikondoomi? Austria pulgajunkrud aga on meessoo agaraimad relvakandjad - keskmiselt 29,3 daami lahendatud, läbi loetud või kuidas tahate. Taimaal kestvat suguakt keskmiselt 10 min. Mis on maailma lühim aeg seks tegevuseks. Brasiilias seevastu pole inimestel kiiret: nemad pühenduvad tekitennise või muruharaka harjutustele keskeltläbi pool tunnikest.
Selle kevadise teema mant on paslik astuda uue uudise ligi. Eilse loo päevakangelane Inno Tähismaa siirdub koos oma Irjaga Võrumaa Teatajasse tööle, kust äsja vabastati Sulev Valner. Kas pidi Eesti Ajakirjanike Liitu astumine olema hüppelauaks peatoimetaja troonile?No saame näha. Uudisekommijad üldiselt viibivad hämmingus ja kilkavad, et loobuvad tost üllitisest üldse kui nii juhtub. Mina ei oska seisukohta võtta: Äripäevas oli mees ju kirjutaja-inime, kes suutis tööga toime tulla. Ta skandaalsed suguelu-pihtimused loksusid ikka üleääre küll. Aga äkki on sarved maha jooksnud? Oleks poisile parem kui tegeleks tõsisema meediaga. Ja avastaks Luigepoju uuenenud Ekspressenist kah uudissõna nagu mina täna: mahtuniversaali ja maasturi ristsugutis Dodge Journey Travel Edition ristiti ära seal - tulemuse nimeks "mahtur".
Aaviklikult see ju kõlab,aga polee pahaa. ETV Tegija saatest jäi kõrvataha teinegi uudiskeelend: slaavitarist noorik nimetas oma koerajuuksuri-ametit terminiga "grumer". Miks ma seda kuulnud polnud?
Äripäeva inforikkast loost sain teada kuidas Eestis tuleb äriasju ajada. Kuna ettevõtte riigimaksud üks koormav ja tülikas nähtus on, tuleb oma ettevõte aeg-ajalt ümber nimetada, võimaluse korral kaubamärki samaks jättes, et sissetöötatud tuntus säiluks.Justkui eluõpiku leheküljelt on maha astunud catering-firma Frens lugu. Loodud 1996, on ta tänaseks kümneid kordi oma "kehasid" vahetanud, jättes samaks omanike ja põhitegijate tandemi. Kui maksuvõlg riigi ees oli 5,9 miljonit,tuli mõte teha Frensi kohale katusaktsiaselts Ääretaga.Tuli tollest kõrbelõhna kui pliidile jäetud potist, sai uueks nimeks Frens catering.Sealt sündisid juba Ühinenud köögid ja hiljem Lauake kata end. Viimatine ärinimi on Tirin, aga mitte maksuametniku vajutet uksekella oma, vaid tirin kui supitirin. Juhtub ühel koledal päeval tollestki kõrbelõhna imbuma, sobiksid ehk Kuum gaasipliit või Kastrul. Igaljuhul - ideel on jumet.
Kui viid kogu maksuraha Toompea kuttidele Stenbocki majja ära-jumalteab, millise uue rinde siis avavad. Kõrbelahingute tarvis on sõdurivormid juba tellimisel.
Fakt on, et arukasse kohta sel rahal asja pole. Täna vaieldakse kõigekõrgemal, kas Hambaarstide Liidu nõudmine kalevi alla peita: kihvatohtrid nimelt nõudvad valitsuselt tungivalt kolmesajakroonise hambaravitoetuse taastamist. Minu hinnang:sellegi ülinapi raha kättesaamine osutub raskeks:kui mul endal kolm aastat tagasi oli lootust mitmetuhandeliste hambaraviarvete taustal see tühine summake nõutada, oli jama kuipalju. Sest kombeks on igasugusest abist ja toetusest vahutada kuid kättesaamine olgu taotleja eramure. Nagu nüüdki: Hundisilma Eedu programm Tallinn Aitab nõudvat taas selle actioni promorahaks miljoni, kuid kelleni see toetus üldse jõuab, pole ilus küsimus. Vähemasti sellest viisakas seltskonnas ei räägita.
Minul oleks mõned ettepanekud. Üks on paljuräägitu: sotsametnikel niigi teada,kes abitud ja vajavad. Neilt küsigegi,seltsimehed! Mu teine ettepanek oleks meedias teatada, millist abi tulemas, ning instantsid, kelle poole pöörduda. Ning tingimata lisada-milliste kriteeriumite järgi valite neid,kes abi vajavad. Minuteada on keegi sättinud piiriks kuusissetuleku neli tuhat eeku, aga miks te seda ei söanda avalikult öelda? Kas on häbi tõdeda,et haigutab nii kohutav lõhe Elu Peremeestele,pumbajüridele määratud tulu ja reaalset elu elavate tavainimeste tulemi vahel?
Remark: pumba juures olijad on endile nuputanud helge oleviku, tõotades meile helget tulevikku.
Kes me minevikust tuleme, mäletame ja mõistame teemat vägagi hästi: Leninlik-breznevlik ellusuhtumine on ühisnimetajaks.
Olge siis jatkuvalt mõnusad.
parimatega
teie Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment