Thursday, March 25, 2010

EestiPoiss

juhataks päevateema sisse sellega,et tegin vanale Kraaksule tünga. Et hallivatimees ei tõstaks nokaga söögimaja, mis paelale riputet, järgmisele levelile e kõrgema oksatüüka peale miska tihasepoiste staffi nokkima ulatuks,riputasin samasse peale ka teise,raskema ja sihvkasid serveeriva majakese rippenööri. No nüüd on vaja mõne suurema kullilise kõvernokka ja kaelalihaseid,et see koorem paigast kerkiks.
Vembumehest varesepoisi naljade ligi passiks veike nali Lennart Merilt, kes ühe luuletajannast lätlanna sõnutsi olevat Kadriorus tema kaaslasi vastu võttes kätelnud ning öelnud talle omase kaamelinaeratusega: Saldejums.Meenutus algas sellega,et on üks sõna,mida teadvat iga eestlane. Teinegi presidendinaljake siia otsa. "Pehmetes ja karvastes" kostab kolme Presidendi vestluses K.Pätsi hääl,kes ütleb:"Kevad pole kaugel. Lennukid saabuvad lõunast meie järvedele..." Teema põhineb sellel,et just sikutati Ülemiste järvejäält kaldale paari päeva eest vasaku mootori rikke tõttu sinna maandunud vene transpordilennuk,mis Poola DHL kompaniid teenindas ning mille kaubast kolmandik riknes. Pan piloot oli nii kõva mees,et tõi õhulinnu korralikult alla kedagi-midagi otseselt ohustamata. Mis täiendavalt huvitav-kuigi neil päevil juhtus ka Venemaal mitmeid pauke lennunduses,isegi Moskvas Domodedovo lennuväljal, hoidus me press nimetamast, et pan potsatas just vene lennukil. Kas märk sellest,et hoidutakse üleaedset mõttetult ärritamast? Me oma poliitikud küll muda ei säästa kui omavahelgi madinaks läheb. Nats kurb on,et riigi ja pealinna sõnasõjas ning võimuvõitluses jäävad kannatajaiks just tavakodanikud. Tubli õiguskantsler Teder on toonud välja,et kümne prossa piiresse jääva tavakohase veemüügikasumi asemel on Albioni maa poistele kuuluv Tallinna Vesi pigistanud meist välja vähemalt veerandsada protsenti kasumit ning tassib füüri pidevalt Thamesi kallastele, koju. Kuritegelik ja põhiseadusevastane teguviis, lajatas Teder. Hurjutades ühtlasi Tallinna raadi,kes pole suutnud end kehtestada. SaviEts põrgatas palli üle võrgu tagasi,öeldes:Riik on ise süüdi,et lasknud sel toimuda kümme aastat järjest(?)
Teema lõpetuseks:maikuu 7. päeval kutsuvad teatri NO99 tegijad Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper senistes parteimängudes pettunud eestlasi Saku suurhalli uue rahvapartei loomisele. Telesaates Värske Ekspress põhjendati uusi tuuli nõudvat juhtmõtet nii:valid Ansipi, saad ikka Savisaare, mis on ka mulle juba aktuaalne-valisin sotsid, aga sain jumalteabkelle...Lõpetaks Eesti Inimarengu Aruandest 2009 kõlamajäänud lausega: Eesti on Euroopas üks ebavõrdsema tulujaotusega riike. Millele energiliselt,ma ütleks raevukalt, vaidles vastu peaminister. Vaadaku tõele näkku-Tartussse loodi just aegunud toiduainete ladu nimega Toidupank,mis hakkab jaotama ninaesist neile, kel sissetulek alla tuhande krooni kuus... Nüüd peaks olema selge, miks EU otsustas-Eesti ei vaja üldse üleminekuks eurole paberraha, sest meile piisab müntidestki. Ja seepeale olid vakka sotskesikud Evelina Kuznetsova,Katja Tcornaja ning Juri Pihlov,ka Sisetcka (nimeseletusi-need on vene valijate versioonid meie poliitikategelaste nimedest). Partei Ühtne Eesti seeme kukub siis kevadiselt külvivalmis pinda?
Tegelt tekkis mul juba varem huvi EuroParlamendi poolt serveeritud puudega inimeste võimalusele tegutseda seal viis kuud assistendi-praktikandina. Pean minema Rävala 4 Euroopa Majja uurimaks millist mind arendavat tööd saan praktika ajal teha. Kui midagi arukat, haaran pakutavast köieotsast ja katsun end tänasest situationist välja rebida (loe:sebida). Näis-näis. Oma invaliidsusest ma siiski positiivseid pooli otsimast ei väsi.
Olge teiegi mõnusalt innovatiivsed!
Parimatega-endiselt Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment