Sunday, March 7, 2010

EestiPoiss

tervitab ja eilse sissekande selgituse võlgneb.Nooremaile,kes ei saanud aru, miks jäi mu isal ja vanaisal ära pikk tutvumisreis Siberisse Vene matkabüroo NKVD korraldusel ning üheotsapiletiga: sest saatuse tahtel ei saanudki mu vanaisast mõisaomanikku. Kuigi oli pärast Jälgimäe käestlibisemist üritanud ta osta kahte mõisa Pärnumaal ning ühe eest juba suurema osa ostusummast tasunudki,nagu ajalooürikud väidavad.
Nojah,mis läinud see läinud.Majad ja mõisad ja...Mida kahjatseda,va kondise käega vikatimees juba rapsis,aga esmalaksuga aastal 2002 aprillis pani mööda.Et kaasa ei pakita midagi, peletan suurema kurbtusegi.
Ja mõtleks hoopiski äsja uue telesaate reklaamis nähtud president Nixoni kõnele, kust tõmbaks meie ellu mitugi paralleeli.
Kui Toomas Hendrik oleks kah vaba ütlema: Kallis rahvas,me saame hoopis paremini elada kui jätame katki sõja kahel rindel,kutsume koju tagasi oma noored mehed,tõstame jalule riigi majanduse ning pühendume Eesti asja ajamisele kõik ja praegu. Igamees omal postil ning oma kompetentsuse piires. Meie paljukannatanud rahvas on väärt paremat elu, helgemat tulevikku, mis on meie kõigi teha. Keskendume oma 1.mai mõttetalguil lipukirjale Teeme ära! ning teeme seda tões ja vaimus oma riigi ja rahva elu edendamise nimel. Oleme käänulisi teid sammudes rikkunud ära riigi aluspõhja-maaelu. Võtnud lootuse oma noortelt, kes peavad plaani kodutanumalt lahkumiseks, sest ei näe Eesti elus piisavat perspektiivi endile ega oma sirguvaile ning veel sündimata lastele. Lakkamatud haridusreformid on kõigutanud koolihariduse vundamenti nagu on kadunud pind jalge alt ka meie külarahval, kes jäänud ilma rahuldavast postiteenindusvõrgust, apteekidest, külapoodidest,ka perearstidest. On sunnitud läbi ajama hõrendatud bussiliiklusega ning lootma koondamisest pääsenud päästetöötajate abile. Kohalike omavalitsuste ühinemised-regionaalreformid napi raha nimel pole jätnud just palju võimalusi elumurede lahendamisel paluda riigivõimu appi. Eeltoodud meetmetega igati raha säästes ning riigi eliitkodanikele paremat elujärge kindlustades on rahvas oma muredega jäetud lootma vaid meediale - Võsareporterile ja saate Kaua võib? tegijatele.
Aeg on Eesti riigi asjameestel tulla välja ametkondlikust võsast, astuda rägastikust julgelt rahva sekka, kuulata ära nende mured ja kitsaskohad, sest kaua võib?
Loen kirjapandut ning tuuman,et oma programmiga tasuks sammuda otse Toompeale, saata Paide majoneesiprints Kundla-vana oma teenitud vanaduspuhkusele ning võtta sisse tema koht Riigikogus, aknaalusel pingil. Sest kes siis mind, parteitut, ikka oma pinginaabriks tahaks. Ja ongi parem-Lenksu Heimar teeks klowni ja naerutaks mind valel kohal, millega teeniksin tädi Ene Ergma halvakspanu.
Olge mõnusad
Jälgige väikesi lapsi - neilt kuuleb ikka midagi värsket.
Karl Patrik arvas eile,et Kroku on piisavalt jube
ja väärib uut nime;krokokoll(?)
Katsuge uinuda,kui keegi ei kollita.
Parimatega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment