Sunday, March 28, 2010

EestiPoiss

Kuldnokk,kullanokk,kullakarvaline mokk-tahaks hüüda kui omaaegses lastelaulus. Nähes kolme kuldmokalist söögimajade juures siblimas. Arglikud teised.Suvel ei pelga üks isend pöörleva muruvihmuti piiskade all end pestagi, aga nüüd ei julge tihase kombel küüntega söögimaja võre külge karata, et lindlast päevalilleseemneid näpata selmet majakese all mahapudenend puru nosida.
Kui tihasepoiss peab päeva jooksul saama süüa niipalju kui ise kaalub, mida siis kuldnokast arvata?
Loodusel äraarvamata saladusi veel jagub. Peatselt siirdub mu nimekaim Enno Põhjapoolusele,et Mikihiiremaa uurimisgrupiga minna maakera sisemusse,kus peituvat nö teine maakera e teine elu ja ilm. Kus isegi mammutid ringi jauravat.Ning mida on kajastanud Jules Verne oma menukis, mis puudus minu lapsepõlve lugemislaualt.Kus oli kümneid põnevustpakkuvaid teoseid mida kõike ma ka viivitamatult neelasin. Kuna õppisin lugema viieaastaselt ning olin raskelt raamatuhaige. Eriti siis kui põdesin sarlakeid ning haarasin kätte salapanipaika ärapeidetud Dekameroni ning raamaturiiulilt leitud Kolmevalitsuse kaks osa. Jubedaim ja mõttetuim raamat,mida ma üldse käes hoidnud.
Bukinistide maailmast tagasi: Lugedes Looduse Raamatut vol 3. Esimene oli koduaia metsalinnud, teine matk Põhjapoolusele, eks kolmas võiks olla uurimisreis poeglapse ajusoppidesse.Nimelt on USA teadur,psühho-neuroloog Louann Brizendine tutkinud süvitsi, kuidas ja miks on võimalik, et mehepoeg tuumab aina seksist? Ajal,mil naiskodanik seda teemat oma kupli all vaid ajuti, hulga harvemini käsitleb. Selgus,et meessoost isendil on kuplialune "seksipiirkond" 2,5 korda suurem, millest ka põhjus. "Poisid pole süüdi,et on poisid," nii resümeeris uurija,kes kinnitas: murdeeas on nooruki testosteroonitoodang nii võimas,et poiss ei suudagi mõelda muust. Kutil võib alasti daami väljaulatuvaid kehaosi elik puhvreid kaedes tekkida transiseisund, silmi klaasistunud pilk(!)
Viasati kesköised serveeringud vist poistele pingemaanduritena toimivadki.Ma vahel enne uinumist väheke kolanud eetris ning midagi kummalist silmanudki. Ent varem kui paarike abieluranda sõudnud,pulmadeni jõudnud,ma ikka enne ära tüdinud. Kusjuures blondiinid pidavat just tolle pärast porre uudistamagi... Et Happy End ära näha.
Eilse teatriaasta preemiajagamise puhul ka mõni sõnake tollest maailmast.Väsimatult genereerib me konnatiigikeses põnevust No99 teatri lavastus Ühtne Eesti, mis etendatakse Saku Suurhallis 7.mail. Et iroonia-või paroodiavõtmes serveeritakse kogu parteilist rahmeldamist,on tõsimeelsed parteilased tõusnud tagajalgadele, nagu päevameedia sedastab. Kas need pässid käivad igapäevaelus neljakäpukil? Ja miks parteipull kogu ühiskonda nii erutab? Kas oleme siiski prügikastirahvas,et vana Baskini teatri etendustesarja Prügikast 1,2,3 ja 4 oleme võtnud rahulikult revideeerida,ilma suuremate emotsioonide ja erutuseta.Aga mis nüüd lahti?Kas on väga valus,et teatri kunstnikud ei vaevu jääma oma liistude(loe: prügikastide) juurde, vaid trügivad suurte poiste mängumaale,vaat et kipuvadki lõpuks haukama omale tükikest magusast riigipirukast?
Seltsimehed,olge valvsad!
Ja saatke KaPo poisid salvestama kogu seda sekeldamist.
Parimatega
väsimatu Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment