Saturday, March 27, 2010

EestiPoiss

neljandat päeva miskise viirusega maadlemas on, mis kurgumandleid pitsitama kukkus ning ninast nohunestet välja pigistab. Kurgu sain remonditud Maalehe kolleeg Lembit Remmelga soovitatud rahvaravimi- küüslaugunastoika abil. Mis mõjub lause imetabaselt.Kui tunned ,et kurgukaagid on päral ega tee niipea minekut a la Andrus Vaarikul telereklaamis,siis libistad sõrmkübaratäie enne uinumist ja hommikuks puhub klaariks. Kui vaid oled värskelt jaole saanud. Muidu piinled mitu päeva ja desinfitseerid ning loputad. Või kuristad meresoolaveega.
Hunt selle mandlitõvega, eluaeg saanud harjutada Angiiniga voodis käimist. Peaasi on elada projektipõhiselt:teha mingeid pisemaid lähemaleulatuvaid plaane, nagu mõte sattuda assistendipraktikale EuroParlamenti. Kui nädala algul pr.Jana Takel vastab,et tembul oleks jumet ning pakub mulle üritamise õnnestumisel arendavat kogemust, läheks sinna justkui Vilja Savisaar, kes oli algul küll uude liitu astumise vastane, ent nüüd naudib võimalust seal korralikult teenida ning kaifida oma klaveriõpsist sõpra Toomastit, kelle naise ja laste käest ära krabas.
Kui kaifist juttu,tasuks siinkohal hea sõnaga meenutada ka Ivan Julma, kes juba aastal 1547 rajas kõrtsi,mis täitis tsaaririigi kassat ja jootis rahvast viinaga selmet lasta neil libistada õlut või mõdu, millega ikka oldi harjutud. Lausjoomist kukuti piirama 17.sajandil mõeldes välja sellise kopsaka viinavaadikese,mida üks alkonaut ei jaksaks üksi mitte ostagi. Nii sündis russki alkagoliku peas mõte osta nott mitme peale,mis jätkub tänini.Tekkis ajaproovile vastu pidanud traditsioon:butõlka na troih on igas külas ja asulas au sees.
Ookoo.Nyt puhugem peatsest külalisest:Turkust laekub Tallinna nexta vecka mulle külla Juha Kaitainen,kes sealse SA-HK klubi peamees on. Ja meie jututeemaks saab Euroopa kultuuripealinnade ühistegevus vanaautomaailmas. Saatsin just vastava järelepärimise sihtasutuse Tallinn2011 peamees Mikko Fritzele,kes vastuse põhjal viibib siit eemal kuni kuu lõpuni, pakkudes välja oma asetäitja Janeli Jallai.
Lingvistilisi vallatusi:teatrikevade erilehest leidsin hea parooli: Söör Vantes.Donki Hot
Ja EPLi toimetuse veerust tabasin mõistaandmise,et pealinna paljureklaamitud ning midagi ka maksnud projekt "Pargi ja sõida" kukkus läbi suure kärtsu-mürtsuga. Masu sõi just ära südaöised ühissõidukidki, olles sundinud linna läinud 12 kuu jooksul tosin korda ühisveondusgraafikuid hõrendama.
Ja 1.aprillist kehtib meil kilulinnas uus slogan:valige hoopis auto!
Veike nali päevajutu pointiks.
Mööduja küsib:-Vabandage,kas siin on roheliste meeleavaldus?
-Ei,me oleme hoopis lillad.
-Oh,sorry,ma olen värvipime!
Tervitustega
igavest teie
Neemo E. Poldre
P.S.Pealinna meer põrutas Hiinamaale leppimaks kokku Tallinna trammi asjus. Mille tulevik küll üksjagu kahtlane,sest Parts ei võimaldanud sel aastal Euroliidu rahakraane avada miska pealinn saaks trammiasjandust aretada. Ja nii võibki me Savvitchi visiit Suure Müüri taha päädida riisiviina manustamisega. Käsipidurist,oma maadamist küll lahknenud ning ega tea, kas vihmavarjuhoidik Sasiska või põrsapraadija Monika söandavad Hundisilma vana varrukast sikutada, kui ta toostidega liiale läheb. Oktoberfestil ta ju õllekesega liialdas, nii et lennukilt otse haiglavoodi kukkus.
Starost ne radost,peaks ütlema tubli naisnõunik rahustavalt...

No comments:

Post a Comment