Saturday, March 6, 2010

EestiPoiss

Terrvist!Ja siit ta tuleb-vana Polbergi pojapoeg. Kellel jäi isa kellakotis Siberi-sõit ära. Kuna vallametnik pani käe ette vanaisa mõisaostule, kui vana Polbergi Jüri tahtis oma Jälgimäe rendimõisa omandada. Vallaisand sokutas mõisa hoopiski oma emandale,sest avaliku teenistuse seadus otse endale vist ei lubanud...
No nii aus mees ta kah polnud kui keegi saksa töömees äsja. Kes saadeti ühe vabaksjäänud korteri vannituba remontima,ent leidis vanni alt 109.000 euri,seega 1,7 milj eeku.Teatas leiust tööandjale, see leidis hooldekodust vanahärra,kes oli sinna oma elusäästud varjule pistnud ja hoopiski unustanud...
Teinegi remark teisest ooperist: 4. märtsil kukkus Pentagoni sissepääsu juures metroojaamas dokumendiküsimise peale paugutama keegi USA armees pettunu, kes haavas kahte turvameest ja suri kolmanda kuulist. Jääb loota,et tollest juhtumist ei võta eeskuju mõni eesti armees pettunu,kes Afganistanist või Iraagist naasnuna leiab, et teda on julmalt organist sikutatud,täiesti abitult iseenese hooleks jäetud. Praegu just need kavad tema ülemike peas liiguvad kuidas rohkeid sõjakulutusi säästa. Osav relvakäsitseja võib Maarjamaalgi surmapõlgavaid liigutusi teha - teda julmuriks koolitatud. Mul kohe mõtteparalleel sündis: kuidas imbus rahulikku, põhjamaisesse Soome riiki lõunapoolsete komme - koolitulistamine. Ikka läbi meedia, mis palju taolisi ekstsesse valgustas ning tahtmatult noormõrtsukaile kuulsuse oreooli kujundas. Vat nii, sõdurite isad oma kõvapagunlikes frentcides.Kaege,et järg teie kätte ei jõuaks!
Siia otsa mõni sõna Mistral-staabilaevukestest. Mida slaavid ostma ja arendama kukuvad. Kaitseuuringute Keskuse asjatundja arvates on tegu randumislahingute peastaabiga, mis kogu tarvilise vara, k.a. kopterid ja soomukid koos dessantväelastega oma Trooja hobuse sarnasest maosisust välja pritsib. Ja päev varem on keegi kolumnist väitnud Postimehes: rannakaitsepatarei moodsad rakettrelvad juba välistaks koheselt iga sarnase katse. Julgen järeldada, et taolise tõrjevahendi müüja pole leidnud üles seda meie kõrgemat ohvitseri, kelle käe ülekuldamine lubaks ostudokumendi allkirjastada. Iisraeli aegunud automaatide ostuga nii ju läkski,et üks juudipoiss sai korraliku vahendustasu, mida jagas mundris lauaülemaga nagu press seda umbdiili kajastas...Tänini on meie meedias Galili tabavaks sünonüümiks - juudirahva vanaraud.
Vahelugemiseks: kolleegid ajakirjandusest kangutasid ametist lahti Henrik Normanni ja kajastasid töövõitu S-lehe esiküljel suure pealkirjaga: "MuPo esikoomik pidas ametis vastu 100 päeva".
No ei saa siinkohal ümber teisestki koomikust.Riigireetur Herman Simm pajatab täna ahukaadi vahendusel kuidas on Eesti riigi alamad rikkunud tema "autoriõigusi", tehes miilitsapoisi elutööst filmi ja kirjastamas raamatutki kurjategijast. Miks mulle meenusid kohe teiste halltrellihotelli asukate nurisemised. Istuvad oma soojades kambrikestes, sügavad täissöödud kõhukesi ja muudkui nuputavad, et kohtutel töö ei lõpeks. "Täna pakuti mulle mannapudru juurde täiesti sobimatut vaarikamoosi, kuigi mina tahan pärast ärkamist hirmsasti hoopiski maasika toormoosi". Ja teine kaebus: "Miks pole vangla jõusaalid lahti siis kui mina enam lugeda ei taha ning sportida ihkan? "Kolmas kurbusehetk kinnimajas: "Miks tuuakse kongi pidevalt vanu lehti-kas olen kohtuotsusega määratud lugema eilseid uudiseid? "Minu küsimus: Millal kuuleme poeröövli või autoärandaja suust protestimist politseireporter Marek Lindmaa vastu: Genfi autoriõiguste konventsioon ei luba minu, tegijaga kooskõlastamata avaldadada telesaates videopilti turvakaamerast,kus peal minu perfomance - öine viinapoerööv. Teine kurjam kaebleks, et tema autoärandamise action oli kah kunstiteos,mida paha-paha Allan Muuk kasutas oma linateoses -TV3 Krimisaade(?)
Tore tulevik meid ootab, sest politseitapja Romeo Kalda istub oma eluaegset ja nuputab kah kuidas pildile pääseda.Loe:pildilt pageda!
Kumma variandiga päädib järgmine diskussioon omasooiharusest,mida jätkab Postimees:"Meil on tuhat korda teravamaid eluprobleeme kui tegelda seksuaal-ja käitumishäiretega" (WHO määratlus). Kas peded ja lesbikud tahaks pildilt pageda või sinna pääseda?
Tuhande dollari küsimus, mis?
Viimasel ajal hooman rohkem seda kuidas pildile kipuvad tavamõõdust jämedamad kodanikud.Alles lugesin kehakast kõrtsmikust,keda purjune külastaja pussitas.Kuna lihakeha oli nii jõmakas,ei suutnud korralik seatapupuss tungida elutähtsate organiteni ja mees tänas õnne, et on kaaninud elus nii palju õlut, et õllemuskel elu päästis. Eilses uudissõnumis tänas oma kehalist jämedust keegi Atlanta baaridaam.Keda tabas juhuslik, kahtlusalust tulistanud politseiniku kuul.Ja taas sama õnn-jämme vats ning rasvakiht takistasid lihava daami organismi kahjustamist. Pekk oli see,mis kuuli pidurdas.
Nosige siis terviseks.Ja kui kinni kukute-muudkui kaevelge,kaevelge.
Kui on raha,astuge Euroopa Inimõiguste Kohtuni välja!
Edu ja jaksu soovib
teie Neemo E.Poldre
kohtulikult karistamata,normaalkaalus kodanik.

No comments:

Post a Comment