Saturday, January 30, 2010

EestiPoiss

taas väitmas:ikka olen rõõmus! sest just käis küttekuller kes tõi Nõmme Lehe kuulutuse kohaselt koju kotikestes kaminapuid.Hind 33.-per kotike,viieka võrra odavam kui Männiku küttelaos.Ning transa eest null krooni.Küttetakso,valge VW kaubiku roolis oli üks vana klubikaaslane,kes oli varmas mu moblanumbrit küsima.Et taas klubis käima hakata ning oma vastostetud jänkirauale musta numbrit taotlema kukkuda.
Kohe tellis Liiza ka veebruarialguse puulaadungi ära. Sest tali jätkub ja veebruariks juba 40 miinusega ähvardati(?).
Miks aga kollitas mind unenägu,kus juba paar aastat surnud algkooli pinginaabri Vello kodumajas Nõmmel peremehetses teine sõber Jaak, kes raskelt diabeeti põeb ja hoopiski mujal elab?Kui teaks kust leida unenägude seletajat,küsiks kohe.Kas mingi kurb enne,et surnud semu majas teine elab?Teineteist pole nad kunagi tundnud,vähe jube on niite kokku vedada.
Et jutt äraminekuteele siirdus,lisaks vana rallimehe ja äsja BMW sõidutreeneri ametis olnud Eedo Raide lahkumise.Kes ootamatult minuvanusena just äsja ärateeliseks osutus.Hästi toimetulev ja asjalik vana tuttav, kellest kirjutasin rallireportaazides ja muudes autospordi lugudes mitmel pool 70ndate alguspoolel.Mati Hiis tegi pildid,mina kribasin. E.Raide-G.Valdek oli edukamaid ekipaaze nii talirallidel kui Hipodroomi jäärajal.Klimp tõusis kurku kui järelehüüdeis nägin ajalehesabas leinaraamikastikeses leinavate rallipaaride nimesid. Tammeka ja Kulgevee,Putmaker ja Soots jt. võitluskaaslased.Kõik minu rallikavade ja -lugude kangelased.
Pojukestest oli eile taas rõõmu.Kui Berit oli teel koju meilt läbi põiganud,istub KarlPatrik ta süles ning sõrmitseb kampsikurinnale sõlmitud kinnisepaelakesi."Minu Olesja!"sõnab hellalt. Mimmi kohe küsima:on sul lasteaias keegi sellenimeline? Jah,on temalgi paelad ees.Ja siis me mängime nendega...kinnitab väike hurmur õnneliku näoga.
No ei saa Angeli klubi minu perest järelkasvu,no way!
Püsigem siis ikka õigel lainel,
hoidugem Sauna tänavale sattumast.
Eile vaatasime Liizaga Avdjusko Mari pedefilmi Linnar Priimäest ja Taavi Eelmaast.
Sellist roppust oli kole piiluda küll:karvajalad sebimas omavahel,naturaalselt.
Kui epateeriv Linnar tahab veel olla mingi pedagoog Tallinna Ülikoolis,siis ootab mind,normaalset,küllap suur ja helge tulevik!
Lootusrikas
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment