Saturday, January 16, 2010

EestiPoiss

tere kaunist laupäeva- talvist ja normaalset! Kuna teade hoiatab taas Hiiumaaga parvlaevaühenduse katkemisest,tasub loota parimat.Et täna veel olematu jäätee asemele tekib talvetee,kus autodega saame kulgeda mööda merepõhja,kuna veetee peagi lausa olematu.
Talveteema jätkuks:alpinistid ei väsi kiitmast lumerohkust."Meil on õnnepäevad:teenime katustelt lund ja jääpurikaid tõrjudes 300.-eeku tunnis."Ja kellelgi päevad kurvemad onvad:Halinga vallavanem tellis külameestelt-traktoriomanikelt abi külateede lahtiajamisel.Need ullikesed asusidki asjale.Rahandusministeeriumi väidetava käsu peale ilmusid välja Maksu-ja tolliameti "spetsialistid", kes tulid kontrollima lumetõrjujail erimärgistusega diiselkütuse kasutamist(?)Kontrollsondid paaki-ja trahvinõuded kohe valmis vorbitud.Ole veel inimsõbralik,vastutulelik ja kaastundlik!Kuidas saakski põllumehed, kel erimärgistusega traktorikütus seadusega lubatud,kähku oma paagid puhtaks loputada kui kriisiväljakutse kõlab?Midagi ebanormaalset heiastub ses tänase Eesti elus.Justkui sovjetiajal kui täitsime saksa täpsusega punavenest laekunud lolle korraldusi, oma pead mängu panemata.Mulle meenub Maalehe reisil fikseeritu:kui matkaseltskonnale serveeriti ühes Euroopa Liidu riigi külakeses kodujuustu,jogurtit ja juustu,küsis keegi teadlik toimetusetöötaja: Aga E.liidus pole ju lubatud kodus toiduaineid toota? Kohaliku omavalitsuse ametniku vastus kõlas:Meie aga peame vaatama kuidas oma rahvas ellu jääks(!)Just sellisest suhtumisest ongi tänases Eestis vajaka,usun.Kuna keegi tähelepanu ei pööra jääb nii pikemaks ajaks.
Nüüd mõne reaga uuest liidust tõusvast kasustki.Saksamaalt on saabunud teave,et seal integratsioonivolinik Böhmer tõukamas tagant plaani,mille kohaselt riiki elama saabunud peaksid allkirjastama integratsioonilepingu.Kus kirjas,mis võib sisserändajat oodata, kui ka see,mida temalt oodatakse.Igaüks kes Saksamaal pidevalt elada tahab,peaks Saksa riigle Jah ütlema ning selle juures selgeks tegema saksa keele ja olema valmis ühiskonnaelus osalema.
Prantsusmaal läinud arutelu sel teemal üpris kuumaks.Anonüümses meedias isegi vaenulikuks ja rassistlikuks.Arvati juba,et projekt osutus ebaõnnestunuks ning tuleks peatada.Minister Eric Besson aga leidis,et 15 % inetusi internetis ei kaalu üles enamust ning projekti tuleb jätkata...Ta täheldas,et arutamiseks antud küsimus- mida teile tähendab olla prantslane - on andnud väga laia vastukaja lihtinimestest kuni tipp-poliitikute ja intellektuaalideni ning vastav veebisait on mitmel korral ülekoormusest kokku jooksnud. Poleks liiast ka Maarjamaal vastav projekt ellu viia vältimaks öiseid tasuta poekülastusi a la Pronksiöö ja kaasnevaid laamendusi- märatsustoiminguid.Tuleks odavam Eesti kogukonnale kuhu kuulub ka arvestatav hulk muulasi kel pole tegelikult ju kuhugi minna:teist kodumaad neil ei ole.Ning kaoks ära sõnavärd: eestimaalane.Nagu pole hispaaniamaalasi ega portugalimaalasigi.Itaaliamaalastest rääkimata.
Just lõppes maailmakarikavõistluste murdmaasuusatamise etapp Otepääl.Tulemus igati rõõmustav.Sveijki kaasmaalane Lukas Bauer esimene,Veerpalu teine,Mae kolmas.
Kiku polnud küll täisvormis ning lõpetas esikümne tipus.Aga minekul polnud vigagi.Äkki Vancouveri päeviks toibub oma pausist täielikult?Mind üllatas Marko Kaljuveer,Kes kolmeks Eesti mehe põhitunnuseks nimetas nahkjopet(?) Savoy balli ning Tartu Maratoni. Kusjuures vanem kolleeg Lembitu Kuuse nimetas samu detaile selles suusasaates juba varem ning ei patustanud ajaloolise tõe vastu. Nimelt oli esikohal nahkPINTSAK et te teaks!
Neile,kes te hämmastusega seda loete:oli,muide, selline omaaegne kommunaalhuumor.Läks peale küll.
Lõpetaks oma mäejutluse tänase killu bisniselainel.Mäletan kuidas rublaaja lõpul tehti kõva raha e. valuutat eimillestki.Keegi isa ja poeg Lääne-Virumaalt omasid MAZ diiselveoautot ning ostsid vist Rakvere lihakombinaadist kokku prügimäe kauba:sõrad ja sarved. Laadisid koorma ning põrutasid joonelt Saksamaale kus teadsid olevat jahvatustehase mis neist loomjäätmeist sealset hinnalist lilleväetist toodab. Teine äriprojekt olnud keraamikatehasest Lõuna-Eestist ahjus lössivajunud lillepottide,nende kõige tavalisemate, väljavedu Euroopa kunstikauplustesse.Kolmas näide:Salvo plastkelkude ja"-pepukate" vedu koorma-autoga Soome.Sinna viidud ka Eestimaa väiketehases toodetud jõhvika- jm.hoidiseid.Kahel viimasel äridiilil olnud see puudus,et piiril tuli ära osta SF tolliametnik kes saadetise vormistas.
Miks kõigest na pikalt?Kui näen,et minul,EPL-i tellijal on võimalik osta muruniidukisarnane pisi-lumekahur vaid 9999.- eest ning Euroopa ägab lumeuputuse all.Tuleks võtta SMS-laenu,rentida veok koos sohvriga,koorem puhureid kasti ja- tuld!"
Olen valmis müüma hea idee hea raha eest. Helistage,kirjutage,joonistage.Ja varuge eurosid.
Parimate tervitustega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment