Wednesday, January 13, 2010

EestiPoiss

Õhtuseks tervituseks lehvitab.Ja linnaseikluselt tagasi on.Üle Vabaduse platsi minnes turgatas valguses säravat Vabadusristi nähes pähe,et loogiline, miks impeeriumimeelsed putinlased kooris selle ristiga mälestusmärgi vastu protestisid.
Et meie,tsuhnaad,kasutasime kuritegelikult ära punaste ebajumala sm. Uljanovi & Co nõrkushetke ja nõudsime neilt relva ähvardusel Tartu rahulepingu allkirjastamist.Mis nüüd suureks häbiplekiks võitmatule murdmatu liidu rahvale on.Ja see saatanlik rist kõiki vallutajaid nüüd lausa rinnale rõhub.Aga samas on neil põhjust tasakaalustuseks mõelda positiivseltki.sest et Ivan Käbini ja Karl Vaino püha üritust,Eesti riigi juhtimist jätkab nende kooliveli NLKP Kõrgemast Parteikoolist,ustav leninlane ja vankumatu kommunist Andrus.Ja ikka endisel kursil,nagu võib täheldada.Stiil sama : kõik on nii nagu ennegi,ütleb ka laulusalm. Hakatuseks endile helge olevik,korralikud hüved pluss normaalne palk.seejärel hallile massile lubatav helge tulevik,aga eriti ustavaile juba täna pool pirukat...
Veel sisepoliitikalaineil. Hommikuleht teatas,et Tallinn võib saada kohustuslikud kollast värvi taksod,yellow cab nagu New Yorkis:Ja miks ka mitte,kuna isegi mede tubli meer sai just uue nahkistmetega E-klassi mersu,ca millise.Oli juba internetiski ilkumist,et kuna vanaonu uus silmarõõm Katrin Siska võib asuda kah Lewinskyt tegema,peab salongisisu pestav olema(!?)Läheb kuidas ta läheb,ega soomlaste tee pole meie tee.Teadupärast on me vaesem ja põhjapoolsem riigike suutnud taksode eristamiseks pelgalt neile rikshadele väljastada muust liiklusest eristatavad reg.numbrid.
Veel omapärastest uudistest .Tänane EPL kajastas tubli ärimehe ja poliitikute semu Neinar Seli kohtujama.Millest ridade vahelt lugeda oskav inimene sai aru,et selle loo detailide avalikustamisega oli makstud lõivu hoopis teisele eesmärgile:näidata õnnetu mahhinaatori tõelist palet.Alustas ajaleht lugu E.Ekspressi tsiteerimisega milles valgustati,et Seli oli nende, riigile lähedal seisvate reformerite kambas,kes pöörasid maadevahetuse kruntidega parseldamiseks ja et maadavahetuse reeglite muutmise algatas just Seli.NB! Paljud sellise diili huvilised said julmalt pügada või tõrjuti piruka juurest eemale.Küllap neil tillitatud asjaomastel oligi põhjust Neinarit neimata.Ja mehike nüüd kohtuteed alustas.Et kõige kaelavalatud solgi eest valuraha saada.On kohtuasju,mille algainest püütakse hoolikalt varjus hoida et osalist üldrahvaliku naerualuse saatusest päästa.Neinarit aga ei säästetud ning toodi kohe esile,et teda "suureks suliks ja nürimeelseks jõujunniks" kutsuti.Patune ise leidis,et tegu olevat põhjendamatute solvangute ja solvavate väärtushinnangutega,mis riivavat tema head nime(?)Tere talv,kui mees ise on oma hea nime allavett lasknud, poriga määrinud,mida siis takkajärgi kurta! Kas Tartu on ikka heade mõtete linn?Mis siin küll head võiks olla? Kui mind mu hea nimi huvitab,küll ma siis respecti teenin üldsuse silmis. Aga kui rahahimu mõistuse hääle summutaks,peaksin süüdistama eelkõige iseennast.Toonitaksin,et isegi Tallinna Linnakantselei arvuti internetiaadressilt oli läkitatud küsimus:kas tõesti on uudiseks,et reformierakondlased on vargad ja jätised?Miks mulle meenuvad pada ja katel?
Hunt nende rikkurite mõtteilmaga.Siirduks pigem loomeinimeste lainele.Soome Instituudis esitles oma uut teost Hille Karm,mu vana kolleeg Ajakirjandusmajast.Raamatule oli illustratsioonid teinud Piia Lehti,Tallinna Kunstiakadeemias õppinud Soome neidis.Kuna Hille oli mullu üllitanud 4 (neli) raamatut,turgatas mõte: on minulgi kolme raamatu aines vaja nö sulepeast välja lasta.Ja et Kirjanike Majas viibisin,sain oma loomepalangulaksu kah kätte.Ning lõpetasin Karl Sebastiani luuleread järgmiselt:
Tuli tuli peidust välja - soe läks põue peitu
Mina lippan kasvõi õue - ei ma külmast heitu
Talv on ikka lapse sõber - lumememm ta õde
Küsi või minu vennalt - see on puhas tõde!
Ja siit tuleb teinegi pojukese alustatu:
Päike magab pilve taga,unes külas käib Babai
Kui sa oled hästi pai,ei sul tee ai-ai.
Nonii,unelainele nüüd kõik see mees.
Ja reisisaatja Une-Kati kaissu!
Igavesti teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment