Tuesday, January 26, 2010

EestiPoiss

oma saatust kiitmast siin ei väsi.Et suht normaalne olek ja üldse kaebused puuduvad.Mida ei saa aga öelda Mongoolia rahvas,kes vaevleb 40 miinuskraadi käes ning kel kariloomadki koolevad seetõttu juba. Mida tunnevad siberlased oma 60 kraadi juures,ei julge arvatagi: meile lubati ööseks -24,homseks -17,mis on juba päris soe(!) Küll see kevadki lõpuks uksele koputab,julgen arvata juba nüüd, jaanuari viimasel nädalal.Sest ikka olen rõõmus! Nagu vahepeal oli moekas öelda.
Ja rõõmus võin olla selle pärast,et mulle,kõikide tarbijaloteriide hullule tuli huvitav mail arvutisse.Väidetavalt United Kingdomist. Et olen väidetavalt võitnud ühe popima auto,mille esmaesitlusel osalesin bemude maaletooja juures United Motorsis.Kui aastal 1999 saabusid kolm esimest sportmaasturit BMW X6. Mis erines mudelist X5, oma varasemast vennast peamiselt kerekuju poolest-viimane oli kupeekerega. Mr.Alex Jeferson teatas,et Inglismaa BMW esindus olevat välja loosinud selle auto 2009.a. mudeli ning mina olen üks kümnest winnerist ning palus mu täisnime,perekonnaseisu,vanust, ametit ja aadressi ning kontakttelefoni(?).Kuna olen BMW esitlustel osalenud tihti, kui autotoimetajaid kokku hüütakse ning uusi mudeleid esitletakse ja vahel mingeid ankeetegi täidame,võiksin lugu isegi mitte muinasjutuks pidada.Ent elukogenud inimesena on alust arvata,et selle legendi taga on mingi seltskonna huvi hankida grupi inimeste-sihtrühma kontaktandmeid,et siis paketina asjahuvilisele firmale maha ärida.Et too saaks meid rünnata mingi reklaamkampaania-otsepostitusega ja mingit saasta serveerida/müüa. Vähemalt nii selgitas mulle üks haritud noormees,kelle nimi pole selles seoses oluline.Näis-näis.Aga praegu lahutan meelt sellega,et harjutamaks ingliskeelsete meilide toksimist,lävin mr.Alex Jefersoniga. Keelepraktika ei võta ju tükki küljest?
Kahe sõnaga ühest hullemast kavandatavast avantüürist.Eesti NSV teeneliste rahvalüpsjate järeltulijad Eesti Energiast plaanivad uuendada Narva Elektrijaama reatarbijate tasku peal.Nüüd peaks viimselegi uskmatule Toomale olema selge,miks asjast teadlikud, kutsutud ja seatud, juba täna oma palganumbrid naelaga eurode külge kinni lõid ehk endile eurodes palgad määrasid.Oleks ju valus oma kroonidest märgatav osa loovutada energiahiiule,kes võtab küll pappi kuid selle eest odavamat elektrit ei loovuta.Miks?
Aga summa on kolossaalne- 1,2 miljardit (sic!) aastas,20 aastaga 24 miljardit(?)
Keskmine perekond panustab energiatootmise toetamisse 3500 eeku aastas ning seda 20 aasta jooksul. Nii saame 600 MW elektrivõimsust ega tea,milleks seda tarvitama hakkame.Küll aga usun teadvat,kuhu pudeneb osa rahast.Kui täna saab elektrikunn Sandor Liive väidetavalt 120 tuhat eeku kuus,siis tulevikus võime ta palga südamerahus kahe või kolmega korrutada.Poiss hakkab tarbima ja aitab nii me majanduse tärkavale õitsemisele tublisti kaasa.Samas puhkeb ta isegi õide,kuigi juba täna särab igal pildil rõõmust kui 200W pirn.
Et rõõm poleks ainuüksi Liivede pere pärusmaa,märgiksin hea sõnaga ära sotside tänast tänuväärt kava: siduda sugulaste toetus lahti toimetulekutoetuse määramisel vähekindlustatule. Oli ju sigadus loota ja nõuda,et sugulased,kes pole just JüriMõisad või VähjaTiidud ning virelevad ka ise,peaksid oma olematuid pennikesi jagama kukkuma.Tore kui see kisendav ebaõiglus likvideeritaks. Õiglane hädasolijate suhtes küll,aga kas rikkad ja ilusad seal Riigikogus nõustuvad? No saame näha.
Olge siis mõnusad.Ja võitke ikka loteriides!
Kahel korral olen EPLi tellijaloteriis Nissani maasturist pidanud suu puhtaks pühkima.Õhtulehe pakutavat Renaulti isegi ei ürita.
Parimatega
teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment