Thursday, January 21, 2010

EestiPoiss

Heia-Heia! Karmi talve tervitab,mis nii krõbe,et raadiumionu eile teatas:väikesi värvulisi tublisti vähemaks on jäänud,sest külmataat nende ridu harvendanud.Ja et pisilinnuke peab saama päevas nii palju sööki kui ise kaalub.Ja et kord alustatud söögimajapidamist mitte katkestada ei tohi.Miks peaksingi,kuna ilmateade järjest krõbedamat külma tõotab.Eilne lubas jaanuari külmarekordi Jõgeval, alla 29 miinuskraadi põrmustada.Tänane lubas ööseks juba -32kraadi. Ilmselt Ida-Eestis või kusagil ,meil ja saartel ikka mere soojus väheke kütab.Saare praamiühendusest pajatas eilases EPL-is Hardo Aasmäe,mu kõige targem sõber.Kui vana tuttavat,tänast ENE peatoimetajat sedasi tituleerida tohin.Tutvusime kui ma veel seal Ajakirjandusmajas töötasin ja muhe mees pealinna meeri toolile istus.Jutt meil klappis kui majas trehvasime ja all baaris pitsi kohvi juures maandusime.Aga nüüd tuli Hardo välja ideega loobuda Rohuküla-Heltermaa ühendusteest ning leida korralikuma sügavusega trass Heltermaalt Paldiskisse,kust toob lühem tee pealinna kui Haapsalust.Mõte tuli sellest,et taas praamiühendus Hiiumaaga purunes ning Saaremaalt toodi madalama süvisega vana tankipraam Harilaid päästekomandoks kohale. Näis,mida poliitikud kostavad ja kellel on "oma lehmä ojassa" kusagil.Sest kui prantslane ütleb probleemide tekkimisel: Otsi naist! peame meie ütlema: Otsi poliitikut!
Kui need kaks märksõna kokku viia,peaksin leidma tõlgenduse:Miks ja kuidas sattus Piret Järvis(Vanilla Ninja järgmine ööbik,kes nüüd poliitikasse siirdus) Juhan Partsi meedianõunikuks?
Kas selge märk paremast tulevikust,et pärismehed eelistavad noori naisi? Muidu oleks ju Linnar Priimägi saanud Sasiska ametiposti Savisaare kõrval näiteks.Ja teinegi teade:Cardo Remmel puksiti sihtasutuse Kultuuripealinn 2011 nõukogust välja et teha kohta Moonika Batrakowale,keda meedia tituleerib lausa Edgar Savisaare ihunõunikuks.Mida see tähendama peaks,teavad vaid noored asjaosalised ise.Kui mäletate pilti linnaviletsuse suvepäevadest Toolse kandist,kus fotosilm tabas linnaisa oma abilise rindu mudimas(seljatagant küll).Kusjuures toona veel abielus Viljaga olnud Edgar selgitas:tegin talle ainult massaazi(?)Kui Batrakowa teeb vastu Moonikat (Lewinskyt) maandub kõik omale kohale.Ja tarbetud küsimused saavad otsa.
Oleksin kui kaevu vaadanud sel päeval,mil blogisin,et Peuogeot uus maaletooja kipub tõrjuma troonilt Toyota Priust.Tänane zeitung väidab : oma uue elektriautoga Peugeot iOn astuvad konnasööjad noist pilusilmades hoopis kaugemale.Oktoobris müügiletuleva, Smarti meenutavale elektrisõidukile on juba üle kahe tuhande eeltellimuse.
Interneti-kommionudega on astunud võitlusse noor Tarand ,kes kultuurse ajalehe Sirp toimetajana oskab veeretada nii ümmargust juttu,et ridade vahelt mitte ei aimugi kelle-mille eest noormees ambrasuurile viskub.Et kui kole on ikka lubada mõtteväljendusi kus kedagi julmalt koheldakse jne.etc.Kas on ehk teda ja/või peret halvustatud anonüümselt.No usun,et Tarandi perenimi on piisavalt soliidne kaubamärk selleks küll,et keegi lihtsalt lambist sappi pritsima ei kuku. Samas,EPL-i kommikast on muutunud hoopis sündsamaks pärast seda kui sisselogimist tõhustati.Ja Sopalehe kast pole suurt hullu midagist.Vahel leian sealt kasulikke vihjeidki kui mõnest ravimisviisist või arstimist vms.juttu,kui inimesed on arvamusi toksinud.Mõnigi poliitik võiks heita pilgu pärast oma ämbrisseastumist,ka KaPo võiks saada urgitsemise-ainest.Ja kui järjekordne suur vale on meediasse paisatud ning vabariigi keskmine,ülespuhvitud palganumber välja hüütud,leiab huviline internetist fakte kui pisikese rahaga peab helge homse rajaja mäkke ronima...
Katsuge siis ikka hakkama saada,nii palgaga kui külmaga.
Seniks kõike kõikse paremat,kui nii tohib.
Nägesh! teie
Neemo E.Poldre

No comments:

Post a Comment