Friday, January 22, 2010

EestiPoiss

Lehvab ja tervab ning on üldse riietuselt moodne:õeraas tõi just kingiks karvavoodriga ruudulise fliisjaki.Et ikka soojem oleks ses külmavabariigis.Eile mõtlesin juba,et ajud härmas või muidusassis. Löön lahti EPL-i ja teisel küljel näen Kaarel Tarandi mõttearendust teemal pahad-pahad netikommijad.Millest rääkisin siin juba mitu aega tagasi.Tuli deja vu tunne,et kuidas tean noore Tarandi mõtteid sõna-sõnalt? tänane leht tõi vastuse:kolm külge olid läinud eksikombel trükki kaks korda(?).
Nagu eksikombel põrutas mu Liiza hommikul me kodumaja ees tagurdades otse näkku tahapargitud Volkswageni kaubikule.Mis pole üldse ime:taolisi ekstsesse mu koduaiamännid näinud korduvalt.Isegi seda kuidas Jensu hammustas hooletult tagurdades esituled katki
Liiza tahapargitud Mitsubishi Lanceril.Aga see oli vabandatav,et suure mersudziibi MB-23o GE tagurdamisel südapimedas võib juhtuda. Kui kogemusi napib.Aga et sillerdavas talvepäikeses maja ees ja täiega suruda sabakonks tagaseisja põrkerauda pole leida mingeid pehmendavaid asjaolusid.
Kui vaid kolm aspekti:A.Ohver polnud mu poja BMW mis öiti sealsamas seismas kuid täna oli juba tööle veerenud.B.Sohver oli kaine.C.Oma auto jäi terveks.
Räägin siin jah otutempudest,aga Tallinn valiti neljandat korda maailma intelligentseimate kogukondadega linnade edetabelisse.Oleme samal levelil nagu seitse konkurenti - Canada Ottawa,USA Virginia osariigi Arlingtoni maakond, Shotimaa Dundee linn, Hollandi Eindhoven jt. Oleme juba finaalis,maikuus selgitatakse võitja.
Huvitav,kas koduesised ebaintelligentsed autolõhkumised kahandavad võiduvõimalusi?
Ise küsin -ise vastan.Kui Intelligent Community Forum teada ei saa,siis ei juhtu midagi hullu.
Külm ent ei taandu.Ja Suur Teemeister Talv on saanud valmis jäätee Haapsalu-Noarootsi.Mingi tänava otsast kuurortlinnakese servast pääseb autoga merele ja 2,9 km otsejoones Sviby sadamasse kui tarvis Pussrootsist ihutud väitsa tooma minna.Gotlandilt käiakive küll sedasi ei saa.
Jäätee huvitav nähtus on kaugemalttulnule. Kunagi mitte ammu käisid inglastest autosõbrad Haapsalust autoga Hiiumaal piki jäätrassi ning olid nähtust-kogetust lausa ahvivaimustuses.
Looduses ei sula miski, küll aga sulavad hinnad pealinna poodides ja autosalongides.Õnnistatud seisus on talvekaubamüüjad:pakuvad soodushindadega suusatamiskomplekte - tiba üle pooleteise tuhande krooni.Sellise papi eest ei saanud mullu saapapaarigi.Ka üks tarviline talvekaup:Fiskarsi lumelabidas ilmus taas müügile.Kui Jensu seda jahtis,nädal tagasi,oli kogu riigis varud lõppenud... Walking reetis just täna läbi raaadioreklaami, mis on kingapaari tegelik väärtus.Teades,et alla sisseostuhinna ei loovuta kaupmees naljalt midagi,on kõnekas Walkingi reklaamsõnum:Hinnad all 80 %...
Ka Siilatsil on kombeks alandada Fordide hindu 25 %. Päevil,mil mina veel sinise ovaali all rabelesin,oli hinnakate küll tublisti 20 protsendi piirist allpool.
Nii et Masu toidab rahanappuses ostjat.
Kahe teraga värk see majanduslangus:soomlastele kuluv lihatoodete valmistamise kett koondas täna Eestis 40 töötajat.Atria vist nimeks kui ei eksi.
Aga elagem päev korraga.Praegu tuba soe, tuli praksub kaminas ja pliidil, kus haudumas põdraliha-komplekt. Liiza tuli just Männiku küttelaost auto sabaruumitäie puudega.Aga kohe-kohe seal ots peal ning nädalavahetuse järel on loota/karta päevalgi temperatuuri alla paarikümne miinuse.
Püsige ikka elus -karmi saatuse kiuste.
Ja olge roosad ning rõõmsad nagu vanasti öeldi.
Jätkuvalt teie
Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment