Thursday, January 7, 2010

EestiPoiss

õhtutervitusega siin taas särab.Ja miks ka mitte?
Kuna terve nahaga pikalt pangaretkelt Nõmmelt naasnud.Läbi raskuste ja jäiste teede,lumehangede ja valgete kuhjatiste/takistuste.Tegu kroonis pangaNetide heasoovlik suhtumine vanaonusse,kel peas N. Liidu kangelase,Aleksei Maresjevi,legendaarse sõjapäevade puujalg-lenduri nahkmüts ilma kohustuslike laubaprillideta.Milleni tahan veel jõuda oma klubikaaslase Urmas Teearu,Kurtna Motomuuseumi omaniku abiga.Kuna mul tallegi mõni huvitav eksponaat pakkuda on. Näiteks tsiklikiiver,Swenska product,otse Södertäljest. Mulle 1970-ndail toodud ning paaril korral vaid kasutatud.Kui Vääna-Vitile sõbrants Valve poole õhtuti tsikliga sõitsin, jalgevahel 175 cm3 mootoriga Cezeta.Erines oma punasest sugulasest Jawast vaid selle poolest,et leegitoru vaid ühel pool mootorit paiknes...No vaata sa nüüd,kuhu lenduri-jutukese pöörasin.On sul sõnu? Siiski nii SEB kui Swedbankis end Maresjevi kloonina esitlesin ning samas varustuses ka klubi stiilipeole minna lubasin.Rõõmustades,et cred cardi viietuhandelise miinuse saan kuumaksetega tasuda.Leping tulekul ja mina rahul.Kord kuus 600 kronu maksta polegid hullugid kui võlast vabaks saan.Mispeale taas korraks Maresjevi radadele põikan ning täheldan,et meil kolm ühistunnust vähemalt leidub.Esiteks-me mõlemad puujalgsed.Teiseks.Mõlemad suudavad venekeeli mahlakalt/ ropult väljenduda veerandtundi järjest,ennast kordamata.Kolmandaks-meile mõlemile meeldib teravat libistada,kuid kummalgi pole kõrgema ülemuse poolt lubatud väga purjuseks jääda. Eskadrillikomandör valvas oma piloote nagu mu komandör Liiza mind,kui alkoampull avatud.Sa joo,kuid tea,et oma piiri sa pea!laulis isegi onu Bella,kui mäletate.
Aga vaid vanimad kodanikud mäletavad,kuidas Murdmatu Liidu puna- seltsimehed lubasid,pühalikult tõotasid:aastaks 2010 kaob ära raha ja toitu pole vaja osta,autod on tasuta(?
1959 kirjutas sellest Komsomolskaja Pravda,kes lisas:Marsil on siis sanatooriumid.Täna meenutab kaunist lubadust SL-leht,mis küll ei julge tõmmata paralleele kommunist Ansipi uute lubadustega.Mina ent sedastan seniste olulisemate paikapidavust:raha ongi peaaegu kadunud, paljud ei ostagi toitu vaid näpivad suopermarketite prügikastidest.Mõned,kes tänini usuvad,et autod on juba tasuta, laenavad neid öösiti tänavailt...Kuidas teadsid vanad ortodokssed kommunistid juba siis,et nii lähebki? Ja mina,krants,ei uskunud. Nagu paljud tänagi keelduvad uskumast,et peagi oleme Euroopa viie rikkaima hulgas ja õitseme kui lillekesed väljal.
Kommunismiusk on samuti oopium rahvale,tõdes eilsel Ajakirjanike Liidu seenioride koosolekul kolleeg,endine kommentaator ning tänane EBSi lektor Arno Kirt.Kui kohvilaua lõpul vestlesime teemal: elust ja inimesest.Meile esines vastloodud pressimuuseumi kuraator Raivo Suni,kellele lubasime oma vanad arhailised töövahendid :kirjutusmasinad, fotoaparaadidki,mis asuvad kaunistama Põltsamaale loodud www.aukk.ee väljapanekuid.
Sellega on siis korras erinevalt kilulinna paadimaksuga mis lööb jatkuvalt laineid nii meedias kui meeltes.
Maksustame eeskätt majandustegevusega väikelaevu,lubavad linnaisad.Aga nad ei tea veel,et kui maksude kontrollijaile eritasu ei maksta,pole tulu ega neilt seda tööd mitte lootagi.
Samas,kui jätta maksutõendite tuvastamine ülevaatajate hooleks, saab pudenema pebret just neile,nagu eelmise liidu päevil.Ja rahaahne linn jääb ülipika ninaga...
Samas aga on loota superkasumeid meie energiatootjale.Ignalina aatomijaam suleti,ning nüüd on loota leedukatelt elektriostu aastas miljardi krooni eest.
Lõpetaksin tänase mäejutluse ühe internetikommija killukesega.Kes õigesti täheldas:NocnoiPazoor alias Dozor on piilkond,vahtkond on hoopiski Karauul.Teema tõusetus kui üks kremlimeelne patsaan oli saanud sm Putinilt vist käsu nõuda EW valitsuselt välja 82000 eeku justkui moraalse kahju eest.Et neil tiblajunnidel ei lubatud eestimeelsete jõudude pühapaigas -Hirvepargis oma riigivastalist miitingut punalippude all pidada.No on Jämejala sõprade klubil ikka fantaasiat!
Olge teie positiivsed ja kreatiivsedki,aga mitte riigivastalisuse laineil!
Parimate soovidega
Neemo E.Poldre
endiselt

No comments:

Post a Comment