Wednesday, January 20, 2010

EestiPoiss

Ajakirjanike Liidu keelekoosolekult naasnuna tervitab.Huvitav oli, sest me improviseerit keeleinimeste pressiklubi külaliseks oli minu Koolimamma.EKKI direktor Reili Argus.Seda ma vaatasin kui auditoorium kogunes,et päris tuttava näoga võõras daam oli hulgas- mis parata kui nägudemälu pole.
Jutlesime ekstrahuvitaval kursil,panin kõrvataha ka ühe sententsi: sorts haridust ei tee kellelegi halba.
Siia otsa passib väljamaa teadurite tähelepanek.Kõige edukamad ja probleemivabamad on abielud kus mees viis aastat vanem ja naisuke kõrgharidusega.Teine remark:itaaliamaalased tahavad võtta vastu seaduse mis lõpetaks täisealiste, 18...34 aastaste "laste" vegeteerimise lapsevanemate kukil.Et koligu ära ja elagu oma elu!Kes kontrollib, kas rohelised mehikesed Antoniote MuPost? Meil siin Maarjamaal jälle omad mured.Just avalikustati uurimus,et oleme Euroopas esikohal... töötavate ja õppivate tudengite osakaalu poolest - tervelt 66 % Eesti kõrgharidusenõudlejaist üritab endal tööga hinge sees hoida.
Remark Libauudistest passib konteksti kenasti:Kuna soojaarved juba ületavad kodanike maksujõu,toimetab riik meie inimesed talvituma Egiptusse kus hotellis elamine "full service" on odavam kui maksta Eestimaal soojaarveid. Täiesti usutav, kuigi siin käib jutt ikkagi kõverpeeglisse pandud tõsiasjust.Rohke Debelakk ennegi valupunktidele osundanud. See ta amet.
Kuna Liis Lass ja Vändra Aveli areenilt kadunud, Tootsi kallimast Jekaterinast rääkimata,oli hommikul meedias taas juttu Savisaare Mersust.Et kuidas vanaonu selle ihaldusväärse kolmeharulise tähega auto ikka slikerdas.Ärapanija Oja Pets tsiteeris raadiumis Autolehe artiklit kus tõdeti-riigihanke nõuded olid koostatud täht-tähelt C-klassi MB gabariidinüansse järgides.Autokere täispikkus pamperist pamperini, teljevahe millimeetrid etc,jne jms.Nipiga elimineeriti BMW,Audi jt. luksuslikud margid.Muust autoprahist rääkimata. Meenutaksin oma automehe minevikust kuidas autoostu riigihanke nõudeid koostatakse. Minnakse sellesse autosalongi,mille mudel on välja valitud. Automüüjalt võetakse reklaamvoldik ja manuaal/ omaniku käsiraamat/. Lisaks mõned vihjed,näpunäited,mis suunas minna et konkurendid nurka lüüa,auti mängida.Dalshe-delo tehniki. Näiteks kui politsei soovis osta meilt operatiivkorrapidajaile riigihankega väikebusse Ford Transit.Politsei kõrged lauaülemad tulid autode müügijuht Putmakeri juurde ja pärisid teavet,miska konkurendid nurka suruda: välistada Fiati, Iveco ja Opeli ning Renaulti pisibussid.Tom pakkuski välja: pistke sisse,et nõutav on soojendusega esiklaas.Teades,et see talvel nii vajalik varustus on Fordil hinna sees,teistel aga alles leiutamata.Nii et isegi ostja raha eest,lisavarustusena klaasisoojendust teised margid ei saagi.
Mõeldud-tehtud-ostetud.Ja politsei sai head Transitid,meie ekstöötajale kuuluv sõidukite ümberehitustehas Avestark korraliku tellimuse.Varustada väikekaubikud küljeakende,salongiistmete ja valgustusega lauakesega. Lisatulede ja vilkurite paraad bussikatusele, sireen mootorikatte alla jms. Pistikupesad salongi mobiililaadijate,lisavalgustuse jm.seadmete tarvis. Täismäng,nagu öeldakse.Ja võidus olid kõik,kes pirukast osa said.Tõrjutud ohkisid ja ohkasid,aga misteha.Mängu ilu,nagu öeldakse.Mis peaasi - kõik oli JOKK (Juriidiliselt Oli Kõik Korrektne).
Kehtestage teiegi reeglid,milledest saab nii üle kui ümber.
Parimate tervitustega
teie autoekspert ja elukunstnik
Neemo E. Poldre
P.S.Tallinna Ülikooli tudenginaljade varamust:kaks pomelot on Pamela

No comments:

Post a Comment