Saturday, January 2, 2010

EestiPoiss

HEAD UUT ja terekest kah,te kõik seda äsjasaabunud aastat 2010 vallatult tervitanud jääknähtudega kamp lähedalt ja kaugelt!Me just täna,jaanuarikuu teisel päeval koos Heiki-Marjuga meretaguselt maalt - Hiiu saarelt Hiiule naasnuna kaminasse lõket ärgitamas. Kogu tee raadiumitädi ja -onu me matkateel Gapsal-Tallinn pajatanud kuidas meil siin koduses kilulinnas nüüd saja aasta suurim lumevaip inimesi ja maju varjama potsatanud.Pargi uulitsas märkis seda loodusõnnetust esmalt vaid ülisuur kuhi valget ollust me linnadziibi kukil,mida lendur Liiza just eemaldamas käis. Kaminakütte piisav varu lubas kohe ka õdusa mikrokliima loomise eelduseid luua,miska nüüd pisikesi meha teiselt korruselt uinakujärgselt tuppa tuua võime.Kõik on hea, tegelt lausa suure-päraline!
Include seegi,et mu kurgumandlid enam na hullus seisus pole nagu enne pidevat alko-ravi,seda va aastavahetuse manustamist.Mulle vahetult jõulujärgseltki tundus,et kohe-kohe kurgukollidelt katastroofi karta. Valudki vöökohas-selg pole hetkel just parim,aga talutav:oli ju hullusti post Joulum kui saareriiki pürgisime.Fastum Gel tõmbaski mu käima. Pluss halastajaõe Liiza hell,seljale määretlevitav käsi ning lambanahkne soe-karvane seljavöö,mis niueteümbruse kuumaks küttis.Ja veel tänagi peal on...
Aga mida vanaonu muljeid terviseparandusest kui saareriigis tundsin end üliõnneliku inimesena koos parimate sõpradega.Heas seltskonnas, kus kõik kandnud hoolt me aastavahetuse- pidulaua rikastamise eest. Toomas tuntud lihaprofina tekitanud parima võimaliku tasemega marinaadis grill-liha .Liiza muretsenud lõhelisi kalaroa tarvis ja Heiki-Marjugi õnnistanud pidulauda oma panusega ja rikastanud söögikõrvasega.Kokkuvõttes:kõike oli nii et jagus ja ülimaitsvatki kui ülivõrret passib kasutada -aga mida siis veel?
Tasub märkida,et mu komplimente loeb Liiza juba õhust(silmist).Kui hommikulauas istudes tahtsin kallile kaasale toonitada,et ta nummi style :kellukesena kahar beez mustriline pikkseelik pluss karvane vestike ja paslikus toonis-tonaalsuses dzemper selle all sobiks imehästi naabruse, Suuremõisa lossi aadlidaamile kui et Pühalepa valda Kerema külasse Tõnise talu pereemanda külalisele...
Sain just oma ülevad mõtted mõeldud ja Liizale silma vaadatud kui ta tähendas:"Ära nüüd hakka jälle!"
No rikkus ära kõik ilusa,va läbematu tyttö.Kuna komplimente ega ilusaid sõnu talle öelda pole lubatud!?Heakene küll,kui ei tohi pärleid loopida(?)Äi me siis mette loobigid änamb.
Ütles ju meestearst äsja Tartu Kliinikumistki,et ei leia sa eesti naiste seast olevust,kes teadvustaks - mehe vanus,eriti kuni 80.eluaastani, pole piiramas sugulist aktiivsust(?)Ja üldse pole aastad mingiks takistuseks.Miks see just nüüd meenus? Ootasin ise küll detsembris põnevusega, et mis kahe klaasi test see eesnäärme sekreedi pihta käib.Kui kästi kodo relvaotsik seebiga puhtaks harjata ja korralikult kuivatada, olles eelnevalt soovitavalt kolm nädalat vahekorrast paastunud.Minu fantaasia kujutas ette mingit karmi "suulist eksamit" sekreeditesti näol,kuid võtas sa nipust!Ei mingit näkki organit käivitamas(?)Tohtrionul oli hoopis oma tava spermaproov kätte saada.Et teite, mehepojude, elamus tulevikus oleks täielik,ma pigem ei kirjeldaks.
Üleüldse erutusin ma oma Pääsküla sõpside jutukestest,et neist oi-kui-paljudel eesnäärmevähk noksist kinni hakanud ning parem seda avastades vältida kui hiljem ravida-lõikuda.Kui kuulutati välja eesnäärmevähi sõeluuringu hoogtöökuu,kargasin kohe reeotsale ja tormasin relva vilgutama-välgutama."Krabajast" õnneks polnd.Aga et uusaasta oma rõõmude ja tegemistega päral,tasuks mul keskenduda sellele, kuidas edasi.Hakatuseks mõelda ja kas ja kuidas mu kodulinnas, Euroopa kultuuripealinnas AD 1911 suurejooneline Old Car Meeting toimuma saab kui järgmine aasta koitnud on.Soomemaa vanaautoliikumise pealikud tahtvad juba ajavahemikul 25.jaan.-15. veebr. eesotsas Simo Pyykköneniga tulla sel teemal aru pidama meie Vanatehnika Liidu eestseisusega ja on palunud minul see asi korda ajada.Et kellega ja kus maha istuda.No teeme ära,milles kyssa!Kas mitte aselinnapea Taavi Aas ei pistetud ju tolle korralduskomisjoni päälikuks?No uurime,tuvastame ja külastame.
Head pealehakkamiast teilegi!
Ikka härga sarvist ja poliitikut sõnast!
Parimate uusaastatervitustega
teie Neemo E. Poldre
P.s.Kui saabuvad meilitsi Toomas Sau talvepildid muinasjutuliselt Hiiumaalt,katsun neid siiagi riputada.Kui oskan.

No comments:

Post a Comment