Monday, January 18, 2010

EestiPoiss

Moens,kutid! Serveeriks mõndagi huvitavat meie maailmas sündinut, mida jäädvustamata ei tohiks esmaspäeva õhtusse saata.Hommikuks oli postman,mailman või keegi muu toonud postkasti EPL-i kõrvale ka linnameedia üllitise Pealinn uue numbri,mis vist annab märku MaSu leevendumisest. Vahepeal neid tasuta jagatavaid tublisti piirati. Kuna nõela kotis ei varja oli nüüdki vaja trükimusta kasutada leevendamaks rahva pahameelt äsja miljonimersu soetanud kilulinna meeri lüpsitrikkide pärast.Lehekese terve 4.külg oli pühendatud oma don,i maniski puhtakspesemisele.Nägin ära ka,et pii-err vanakesed ja kogu linnameedia raskekahurvägi on ajusid ragistanud. Mille tulemusena on sündinud pikem lugu sellest kuidas paha-paha Ansip peasüüdlane on: "Riigi maksutõusud rõhuvad linlast".Oma laksu saavad nii käibemaksutõus kui aktsiisidekergitamised.Ent kes oli see Tõbras, Paks, kes sügas kosunud käibekale otsa veel oma loodud lukskaubamaksu? Ja aretas karistuseks vee peal käijatele isegi paadimaksu? Kusjuures mitte ammu nuputas ka automaksu. Viimase suhtes tegi kavala käigu Peugeot,i uus maaletooja Per Brinkenberg astudes selle esimese sammu vastu neile vahepeal tiba vaikinud automaksustajaile. Olgu automaks kohene hinnalisa või iga-aastane, see peaks soodustama keskkonnahoidlikku elustiili, leidis ta.Kas varjatud vihjena,et tema esindatav mark katsub seista vastu Toyota Priuse hegemooniale hübriidautode maailmas,on mehel mõte kaubelda välja väikese co2 emissiooniga autodele tasuta parkimine Tallinnas. Kusjuures teeb näo,et ei tea: rahaahned kommunaalpoliitikud olid soodsa ja hea parkimisvõimaluse just enne jõule annulleerinud(?)
Kas on võõramaalane ise nii nutikas või kohalik Kaval-Ants teda nõustanud pole allakirjutanul infot.Oleks kirjutaja Agnes Ojala asemel teine autor,mulle tuttav,lähetaks vastava küsimuse kohe.Aga too Agnes vist ei valda lõpuni autoteemat,muidu oleks kommentaaris juurde lisanud:sorry, hübriidide tasuta parking sai just punase tule!
Kavalpäiseid leiab ilma otsimata ka kindlustajate maailmast."Jää-ja lumekahjustuste hüvitamine sõltub kindlustuslepingust" ütleb teise artikli pealkiri.Loomulikult,seda teab iga täiskasvanu kes pole tegelt päris täis.Aga täispeaga vist on sündinud lisaklausel:Maja katusele langenud puu kahju korvamine sõltub ka tuule kiirusest(?)Huvitav küll,oma raha pean kähku teile ära tooma,kas tuuletu või tuuline ilm juhtub olema. Ja kui teil maksekohustus tekib,vaatate ilmateadet? Et kas pääsete mu kahjude korvamisest ehk mitte!Nii olid inimesed mitte ammu kindlustushaidega püstihädas kui suured sügistormid ajasid Pärnu ja Haapsalu rannaäärsete majade õued merd täis ning uputasid kodusid.Viisid lainetes kaasa puukuurid ja talvekütteriidadki.Siis veeti lepingus näpuga järge et kas looduskatastroofimärge mitte sisse kirjutamata ei jäänud.
Mõelge sel enesekaitseteemal kui kindlustuskompaniiga lävite.Kui hea tuttav seal ei tööta,olete päris pulas.
Aga rõõmsamaile toonidele kipuks nüüd.Albioni maal oli tänane päev nimetet stressipäevaks,mille täitis kokteil "pimedast ja külmast talvest,segatuna krediitkaardimakse ja liisingmakse tähtajaga"...Ei polegid hullugid -Maarjamaa tänane päikesekullane päevake oli suht leebe ja imearmas oma ca kümne miinuskraadiga.Krediitkaardimakse ajastamise leping on mul jõus ja järgmisel kuul saan tasutud esimese osamakse,liisinguid pole võtnud.Väikse valge kööginuustiku Sissy silitamine ja õues söögilaual nosivate tihaste vaatlemine olid täna parimad stressiravimid.Britid katsugu küll ise ellu jääda ja hakkama saada.
Sama teilegi soovin,kallid kaaskannatajad!
Kui teid talvekülm ei tapa,las karastab!
Parimat!
endiselt teie Neemo E. Poldre

No comments:

Post a Comment